برداشت نامحسوس هکرها از حسابهای بانکی مردم
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان امنیت بانکها و مهندسان متخصص و ماهر IT هر روز چندین تهدید به شبکههای بانکی را خنثی میکنند. در کنار خنثیسازی تهدیدات سایبری به شبکه بانکی، متاسفانه در بعضی موارد مشاهده میشود که هکرهای داخلی و خارجی موفق عمل کرده و میتوانند روزانه از حساب قشر عظیمی از مردم، بدون آن که خودشان اطلاعی داشته باشند رقم بسیار اندکی را به صورت مستمر برداشت کنند.
سردار احمد جهانسری در نشستی خبری با بیان اینکه موضوع پدافند غیرعامل، موضوعی فرابخشی بوده و نیازمند مشارکت همگانی در راستای نهادینه شدن است، افزود: بنا به اهمیت بحث پدافند غیرعامل، در سال 90 پیشنهادی از سوی نیروهای مسلح خطاب به رهبر معظم انقلاب مطرح شد و پس از موافقت ایشان، هشتم آبان ماه به عنوان اولین روز هفته پدافند غیرعامل انتخاب شد.مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد: بخشی از وظایف در ارتباط با پدافند غیرعامل، وظایف حاکمیتی است که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه ابلاغ میشود ولی بخشی دیگر از وظایف مربوط به تمامی اقشار جامعه است که باید در این زمینه نیز اقدامات عملی بیش از پیش انجام شود.
جهانسری از آمادگی اداره کل پدافند غیرعامل استان برای همراهی و همکاری با بخش خصوصی خبر داد و اظهار کرد: آموزش، پیش شرط اصلی توسعه مباحث پدافند غیرعامل است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری تمامی دستگاههای اجرایی در اجرای کارگاههای آموزشی با محوریت دفاع در شرایط بحران، پدافند غیر عامل و .. ادامه داد: تا زمانی مفهوم صحیح دفاع به تمامی اقشار جامعه آموزش داده نشود نباید انتظار داشته باشیم که کمترین خسارت و تلفات را در موقع بروز خطر داشته باشیم.
وی با اشاره به برخی تهدیدات دشمن همچون تهدیدات تروریستی، تهدیدات حوزه سایبری و تهدیدات زیستی اظهار کرد: به عقیده اکثر صاحبنظران حوزه پدافند غیرعامل، تعریف ثابتی از این مهم به دلیل پویایی جامعه و افزایش تنوع تهدیدات در جامعه امروزی وجود ندارد.
وی از آموزش، شناخت تهدیدات و نقاط ضعف کشورها به عنوان اصلی ترین مؤلفههای پدافند غیرعامل نام برد و افزود: تمامی سناریوهای دفاعی باید بر مبنای نوع تهدیدات دشمن تدوین شود که ممکن است، شیوههای متعدد دفاع در این برنامهریزی منعکس شود.
وی فضای سایبری را یکی دیگر از حوزههای مهم پدافند غیرعامل دانست و افزود: فضای مجازی در عین حال که برای بعضی از اقشار مردم مفید بوده و میتواند بسیاری از نیازها را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف کند، تهدیدی جدی برای برخی از مردم همچون کودکان و نوجوانان است.
وی ادامه داد: آموزش و فرهنگسازی استفاده از فضای مجازی باید در تمامی دستگاههای اجرایی برای جامعه هدف خود برگزار شود تا خانوادهها متناسب با سن ، نیاز، اعتقادات و .. از این تیغ بران استفاده کنند.
وی گفت: برخی برنامههایی که توسط کاربران در گوشیهای اندرویدی نصب میشود، به صورت اتوماتیک تمامی اطلاعات شخصی کاربران توسط شبکههای جاسوسی در فضای مجازی هک میشود و به راحتی در اختیار دشمن قرار میگیرد.
وی به نحوه استفاده از شبکه مجازی و حتی اقلامی که برای این امر مورد استفاده قرار میگیرد اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی، خرید اکثر اقلام مورد نیاز خانوادهها به صورت اینترنتی انجام میشود خانوادهها مثلا در خرید یک تبلت به سایت کمپانی مورد نظر مراجعه میکنند، سپس در قالب یک فرم، سن شخصی را که قرار است از این وسیله استفاده کند را در سایت وارد میکنند که پس از این مرحله، کمپانی مورد نظر اگر وسیله را مناسب سن شخص نداند او را به صفحه دیگری راهنمایی کرده و پیشنهادات دیگری را به وی اراده میدهد.
جهانسری ادامه داد: متاسفانه مردم کشور ما و برخی کشورهای منطقه به دلیل شناخت کم از تهدیدات فضای سایبر، به راحتی در کمین دشمن قرار گرفته و به اکثر درخواستهای آنان در شبکه های مجازی و در قالب نرمافزارهای جاسوسی پاسخ مثبت میدهند در حالی که هیچ اطلاعی ندارند نرم افزاری که بر روی گوشی، تبلت و یا کامپیوتر شخصی نصب کردهاند یک ابزار جاسوسی برای دشمن محسوب میشود.
وی با تاکید مکرر بر لزوم ارائه آموزشهای لازم به مردم با محوریت اصول پدافند غیرعامل گفت: ما اعتقاد داریم که تنها عامل توسعه و پیشرفت پدافند غیرعامل، آموزش و فرهنگ سازی است که در زمینه آموزش، از سالهای گذشته دو واحد درسی در دوره راهنمایی و دو واحد درسی در دوره متوسطه برای دانشآموزان تدریس کرده و این قشر در معرض خطر را با اصول پدافند غیرعامل آشنا میکنیم.
به گفته وی، توانمندسازی واقعی همه اقشار مردم در رابطه با شناخت تهدیدات حوزه سایبر امری ضروری است تا خدایی ناکرده در صورت وقوع هر گونه خطر و یا قرار گرفتن در حوزه پرخطر، مردم آمادگی و سواد لازم برای مقابله با آن را داشته باشند.
جهانسری در ادامه سخنان خود به ذکر مصادیق مهم تهدید سایبری در کشور اشاره کرد که از آن میان میتوان تهدید شبکههای بانکی کشور توسط هکرهای خارجی اشاره کرد.
وی افزود: کارشناسان امنیت بانکها و مهندسان متخصص و ماهر IT هر روز چندین تهدید به شبکههای بانکی را خنثی میکنند.
وی ادامه داد: در کنار خنثیسازی تهدیدات سایبری به شبکه بانکی، متاسفانه در بعضی موارد مشاهده میشود که هکرهای داخلی و خارجی موفق عمل کرده و میتوانند روزانه از حساب قشر عظیمی از مردم، بدون آن که خودشان اطلاعی داشته باشند رقم بسیار اندکی را همه روزه ولی به صورت مستمر برداشت کنند.
به گزارش ایسنا وی از آمادگی اداره کل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی برای برگزاری کلاسهای آشنایی با پدافند غیرعامل در تمامی ردههای سنی خبر داد و گفت: فرهنگسازی و اطلاع رسانی یکی از مهمترین مولفهها برای جلب توجه مردم به امر پدافند غیرعامل است. چرا پرداخت چند میلیون و یا چند صدهزار تومان توسط خانوادهها برای خرید یک تبلت برای کودکان سختشان نیست ولی حتی حاضر نیستند یک دهم این مبلغ را برای آموزش کودکان خود بپردازند.