تدوین «مسائل شرعی بازیهای ویدئویی» کلید خورد
کارشناس فرهنگی بنیاد ملی بازیهای رایانههای گفت: جمعآوری سؤالات پراکنده مطرح شده در بازیهای ویدیویی را آغاز کردهایم تا بتوانیم جوابهای آنها را به صورت جامع و یکپارچه از علما دریافت کرده و در قالب کتاب یا بستری قابل عرضه، ارائه کنیم.
به گزارش تسنیم غرفه مسائل شرعی حوزه بازیهای ویدئویی در چهارمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال انقلاب اسلامی در حالی فعالیت میکند که علی علیمرادی مسئول این غرفه معتقد است کمبودی در بخش مسائل شرعی مربوط به بازیهای رایانهای و ویدئویی وجود دارد و تاکنون به جز حوزه علمیه کسی به این مقوله ورود نکرده است.
این کارشناس فرهنگی بنیاد ملی بازیهای رایانههای با اشاره به اینکه در حوزه نگاه علوم انسانی به بازیهای ویدیویی دچار ضعف هستیم، اظهار کرد: بخشی از این ضعف به مسائل دینی بازمیگردد و برای عدهای از فعالان این عرصه سؤالات منحصر به فردی نظیر اینکه آیا استفاده از جم، حلال است یا حرام است، مطرح است.
وی افزود: لذا برای کسی که دغدغه این موضوعات را دارد باید محلی برای رجوع و دریافت پاسخهای شرعی در ارتباط با مقوله بازی داشته باشد؛ در راستای همین دغدغه رسالت جمعآوری سؤالات پراکنده مطرح شده را برای خود در نظر گرفتهایم تا بتوانیم جوابهای آنها را به صورت جامع و یکپارچه از علما دریافت کرده و در قالب کتاب یا بستری قابل عرضه، ارائه کنیم.
علیمرادی با بیان اینکه در حال حاضر کتابی با عنوان احکام بازیهای یارانههای توسط حوزه علمیه نگاشته شده که شاید به دلیل عدم حضور متخصصان این حوزه چندان جامع نباشد، گفت: تا الان کار مشخص و ویژهای در این عرصه نشده اما ما به صورت مستقل حدود 6 ماه است چنین بحثی را در مدیریت فرهنگی کلید زدهایم؛ حتی چند جلسه کارشناسی با اساتید حوزه قم داشتهایم و از نظریات فعالان بازیهای ویدئویی و گیمرها نیز در این راستا بهره بردهایم.
وی درباره اینکه آیا توزیع چنین کتابی که به نوعی دائرةالمعارف موضوعات حوزوی درباره بازیهای رایانهای است، پولی خواهد بود یا خیر متذکر شد: با توجه به اینکه بسترهای ارتباطی نظیر وب، کار را برای انتشار محتوا و قوانین راحت کرده است، قطعا از این بستر بهره لازم را خواهیم برد و کتب منتشر شده که در واقع جمعآوری سوالات و پاسخها است را برای مراکز خاص نظیر حوزههای علمیه خواهیم داشت تا در کتابخانه آنها جهت مراجعهشان قرار گیرد.
این کارشناس فرهنگی بنیاد ملی بازیهای رایانههای همچنین تصریح کرد: جمعآوری سؤالات شرعی مرتبط با بازیهای ویدئویی را تا کمتر از چهار ماه دیگر خواهیم داشت اما دریافت پاسخها از سمت علمای حوزه ممکن است کمی زمانبر باشد زیرا بخشی از سوالات شخصیسازی شده و مثلا در ارتباط با دغدغه یک پیک موتوری برای انتقال سیدیهای یک بازی غیراخلاقی باشد.