تشکیل پرونده سلامت الکترونیکی برای 30 میلیون ایرانی
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه فناوریهای نوین و IT در نظام سلامت از اهمیت خاصی برخوردار است گفت: بطور مثال در موضوع تولید، اصالت، نظارت، پیشگیری از قاچاق دارو بدون فناوریهای نوین کار خاصی نمیتوانیم انجام دهیم.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی برنامههای وزارت بهداشت برای استفاده از فناوریهای نوین و IT در موضوع سلامت را تشریح کرد.
وی گفت: همان گونه که چندین بار تاکنون گفتهام تحول در نظام سلامت بدون توجه به فناوری اطلاعات و IT تقریباً بیمعناست.
وزیر بهداشت افزود: ما در مورد دارو از مصرف دارو تا اصالت دارو و پیشگیری از قاچاق و نظارت بر قیمتگذاری و تجویز تقریباً میتوانیم بگوییم بدون دسترسی به فناوری کار خاصی نمیتوانیم انجام دهیم.
قاضیزاده هاشمی به موضوع درمان نیز اشاره کرد و گفت: در درمان نیز همینطور است به هیچ وجه ما نمیتوانیم موضوع درمان را کنترل کنیم مگر اینکه پرونده الکترونیک سلامت را تهیه و داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بدون پرونده الکترونیک سلامت و فناوریهای نوین بیمهها نیز قادر به تأمین هزینهها نخواهند بود به خاطر اینکه اکنون دفترچه دست افراد است و در هر روز ممکن است میلیونها تومان هزینه روی دست بیمهها بگذارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه از فناوریهای نوین در زمینه غذا و امنیت غذایی نیز میتوان استفاده کرد در مورد زمان اجرایی شدن استفاده از فناوریهای نوین، گفت: علیرغم اینکه در یکی، دو دهه گذشته تلاشهایی شده است ما شاهد هستیم که هیچ کدام نیز از ابزارهای لازم در اختیار ما نیست.
وی یادآور شد: در یک سال گذشته تیمی متشکل از وزارت فناوری و اطلاعات و وزارت بهداشت با تشکیل کارگروهی تحت عنوان کارگروه سلامت در دولت الکترونیک تشکیل شده که کارهای خیلی خوبی تاکنون انجام دادهاند و فکر میکنم بخش اول که مربوط به دارو میشود تا پایان سال فاز اول آن به اتمام برسد.
هاشمی ادامه داد: مرحله اول پرونده سلامت نیز برای نزدیک به 30 میلیون نفر که روستاییان و حاشیهنشینان شهر هستند عملیاتی شده است و امیدواریم که بتوانیم مکانیزمی را تعریف کنیم تا مردمی که ساکن شهرها هستند خودشان علاقهمند باشند تا پرونده سلامت را تشکیل دهند اما مردمی که در روستاها هستند از طریق خانههای بهداشت کارهای مربوط به پرونده الکترونیک سلامتشان صورت میگیرد.
وی همچنین به فقدان امکانات بهداشتی در شهرها به مانند مناطق روستایی اشاره کرد و گفت: با این وجود مردم باید خودشان بخواهند تا پرونده الکترونیک سلامتشان شکل بگیرد البته در این بین باید مشوقهایی نیز در نظر گرفته شود تا مردم بتوانند از نظرات صاحبنظران نیز استفاده کنند.
به گزارش فارس وزیر بهداشت افزود: ما صرفاً در زمینه مالی از نرمافزار خوب استفاده کردیم طی سالهای گذشته و اولین دستگاهی هستیم که حسابداری ما از قالب سنتی خارج شده و شکل عملکردی به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه دولت مابقی دستگاهها را تشویق کرده تا از حسابداری سنتی به عملکردی تغییر شکل بدهند، گفت: فکر میکنم که بخشی از استفاده از فناوریهای نوین و IT تا قبل از پایان عمر این دولت عملیاتی شود.