ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تولید سامانه بومی معاملات بورس در حال اجراست

| چهارشنبه, ۴ تیر ۱۳۹۹، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:‌ طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس پیشرفت داشته و تاکنون نتیجه خوبی هم داشته است.

با توجه به اقبال مردم از بورس و افزایش تعداد فعالان بازار بورس در سال جاری و نیز افزایش حجم معاملات و حجم مبادلات در یک روز، معمولاً سامانه موجود معاملات بورس tsetmc که توسط یک شرکت فرانسوی به نام آتوس طراحی شده، اما از حدود 10 سال پیش تاکنون به‌روزرسانی نشده، دچار کندی می‌شود. 

همچنین به گفته برخی کارشناسان، سامانه معاملات بورس توسط فرانسویان و سامانه پس از معاملات که توسط یک شرکت کانادایی طراحی شده، معمولاً با کندی عملکرد همراه می‌شود.

در این زمینه بسیاری از کارشناسان معتقدند باید یک سامانه معاملات ایرانی و به‌روز طراحی شود تا پاسخگوی استقبال گسترده سهامداران از بازار سرمایه باشد. 

همچنین محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران هم قبل از این به خبرنگار فارس گفت: در یک همکاری در بین دانشگاه تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار، سامانه کاملاً بومی برای معاملات و پس از معاملات بورس طراحی می‌شود و این سامانه به زودی زیر بازار عملیات آزمایشی قرار می‌گیرد.

در این زمینه خبرنگار فارس با حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار این موضوع را مطرح کرد که سامانه ایرانی برای معاملات بورس چه زمانی زیر بار عملیات می‌رود که وی نیز گفت: هنوز زمان دقیقی نمی‌توان مشخص کرد که سامانه بورس زیر بار عملیات برود، اما کار طراحی سامانه ایرانی معاملات جلو رفته است و طبق گزارشی که به ما داده‌اند، این سامانه نتیجه خوبی هم داشته است.

وی افزود: یک شرکت مشترک بین دانشگاه تهران و شرکت فناوری اطلاعات بورس تهران تشکیل شده و کار طراحی سامانه معاملات بومی برای بورس را دنبال می‌کنند. 

به گفته رئیس سازمان بورس در کوتاه‌مدت و میان‌مدت از هر سامانه‌ای استفاده کنیم، مجبوریم در بلندمدت یک سامانه بومی برای معاملات بورس درست کنیم که هم شامل سامانه trade یعنی معاملات و هم شامل سامانه post trade یعنی بعد از معاملات باشد. البته طراحی چنین سامانه‌ای در کوتاه مدت نمی‌شود و حداقل 4 تا 5 سال زمان برای آن لازم است.

قالیباف اصل در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه بومی می‌تواند جایگزین سامانه‌های موجود معاملات بورس شود و با توجه به اینکه تعداد تراکنش‌ها و معاملات به شدت افزایش یافته، آیا سامانه بومی پاسخگو خواهد بود، اظهار داشت: اتفاقاً سامانه بومی معاملات برای همین مسئله طراحی شده تا جایگزین سامانه‌های موجود شود و با سامانه‌های روز دنیا رقابت کند. 

وی در مورد اینکه اسم سامانه بومی معاملات بورس چیست، گفت: هنوز نوزاد متولد نشده که برایش اسم بگذاریم.

به گزارش خبرگزاری فارس،‌ برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «درخواست حل مشکل هسته معاملات بورس»، «رفع مشکلات بورس و ارتقای هسته معاملات» ،«مشکل هسته معاملاتی بورس را حل کنید»، «مشکلات هسته معاملات بورس و کارگزاری‌ها را حل کنید» و «اختلال های پیاپی در هسته معاملات بورس» خواستار پیگیری خبرنگار و پاسخگویی مسئولان شدند. 

 

تولید سامانه بومی معاملات بورس در دستور کار است

در همین رابطه مدیرعامل شرکت فناوری بورس گفت: تشخیص اینکه سامانه معاملات سازمان بورس یا کارگزاری دچار مشکل شده باشد، کار مشکلی نیست، اگر هسته اصلی معاملات مشکل داشته باشد هیچ معامله ای در هیچ کارگزاری انجام نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، روح الله دهقانی مدیرعامل شرکت فناوری بورس تهران در برنامه «پایش» که با موضوع «خرابی هسته معاملات بورس» پخش شد، با توضیح سامانه معاملاتی بورس، گفت: این سامانه متشکل از سیستم های معاملاتی است که از زمان سفارش تا خرید سهم را در بر می گیرد، این سامانه سال 84 از خارج از کشور خریداری و سال 87 به بهره برداری رسیده است.

وی ادامه داد: این سامانه بورس، فرابورس، بورس انرژی و بخشی از بورس کالا را پشتیبانی می کند، این سامانه به میزان رشد بازار توسعه نیافته است و تحریم ها هم بر توسعه این سیستم فشار می آورد، ما سعی می کنیم این مشکلات را رفع کنیم و برای بزرگ تر شدن بازار برنامه داشته باشیم.

دهقان افزود: بخشی از سامانه نیز در اختیار شرکت های کارگزاری است، که اتفاقا آنها هستند که با کاربر نهایی در تماس هستند، اختلال در سامانه کارگزاری ها نیز بعضا به سامانه معاملات ربط می دهند که امری نادرست است.

مدیرعامل شرکت فناوری بورس گفت: تشخیص اینکه سامانه معاملات سازمان بورس یا کارگزاری دچار مشکل شده باشد، کار مشکلی نیست، اگر هسته اصلی معاملات مشکل داشته باشد هیچ معامله ای در هیچ کارگزاری انجام نخواهد شد.

دهقان بیان کرد: سامانه های معاملاتی با مفهومی در دنیا سرکار دارند که جز پیچیده ترین سیستم ها در دنیا هستند و شرکت های اندکی در دنیا تکنولوژی ساخت آن را دارند، از سال 98، شروع به تولید سامانه معاملات در داخل کشور کردیم و در یکسال گذشته اندکی پیشرفت داشته که نهایی شدن آن زمانبر است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار در 6 ماه گذشته ما با معضل سرخطی رو به رو بوده ایم، توازن بین سرخطی ها برای کاربران خانگی و کارگزاری 50 به 50 است، در نمادهای مختلف بررسی که انجام شده حاکی از برابر بودن شانس ثبت معاملات است، بنابراین اطمینان می دهم هیچ رانتی در این زمینه وجود ندارد.

در بخش دوم برنامه رضا نازی، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه در دو هفته اخیر، گفت: بازار سرمایه همچنان با اقبال عمومی رو به رو است و نقدینگی به این بازار هجوم آورده و در این زمینه نیاز به هدفمند شدن این نقدینگی وجود دارد.

نازی بیان کرد: در بازار سرمایه پول باید به سمت دارایی هایی برود که ارزشمند باشند، هر موقع که قیمت بالاتر از ارزش سهم باشد، حباب شکل می گیرد، در حال حاضر کل بازار هیچ حبابی ندارند، اما در برخی سهم ها این حباب ایجاد شده است.

وی گفت: جریان های ورودی نقدی به بازار، زمانی که رشد می کند ممکن است در برخی سهام های کوچک بازار حباب ایجاد شود، مردم باید در سرمایه گذاری در سهام های مختلف به قیمت و سود آن شرکت توجه کنند و بر این اساس سرمایه گذاری نمایند.

تحلیلگر بازار سرمایه افزود: بازدهی بازار بورس در سه ماه اخیر 148 درصد بوده، ضمن اینکه نقد شوندگی بازار بورس نیز افزایش یافته است، جریان ورود نقدینگی در خردادماه صعودی بوده است و خالص ورود وجه نقد در این ماه 9 هزار میلیارد تومان بوده که در 3 ماه اخیر به بیش از 50 هزار میلیارد تومان رسیده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">