جرایم سایبری، مساله خاص برخی مناطق هند
به گفته واحد جرایم سایبری پلیس دهلی، جرایم سایبری در برخی مناطق هند به مسئلهای خاص تبدیل شده است.
به گزارش سایبربان؛ واحد جرایم سایبری پلیس دهلی ضمن تجزیه و تحلیل شیوههای تقلب در فضای سایبری، شکایات مختلف جرایم سایبری و روند آنها را به طور گسترده بررسی و تحلیل کرد و نتیجه گرفت که در مناطق مختلفی در سراسر کشور هند تخصص در انواع مختلف جرایم سایبری دیده میشود.
آنیش روی (Anyesh Roy)، از واحد جرایم سایبری پلیس دهلی گفت : «به عنوان مثال، کلاهبرداری پرداخت مبتنی بر «QR Code» در «OLX» یا فقط شمارهگیری به طور خاص به مناطقی مانند « Haryana-Rajasthan-Uttar Pradesh» مرتبط است. در حالیکه هک «UPI» با عنوان تأیید «KYC» کلاهبرداری میشود، بهروزرسانی سیم کارت و پرداخت باج از علایم کلاهبرداری سایبری از جارخند (Jharkhand )، بیهار (Bihar )، بنگال غربی (West Bengal ) است.»
همچنین مشاهده شد که تقلبهای سایبری از راجستان شمالی و جنوب بیهار عمدتا ًدر حوزههای جرایم سایبری مانند ساخت وبسایتهای جعلی در برنامههای دولتی، تجارت الکترونیکی و خدمات عمومی و تقلبهای سایبری از منطقه غازیآباد، نویدا، نویدای بزرگ، گوروگرام، ترانس یامونا (NCR) در مراکز تماس جعلی برای کلاهبرداری شغلی، تقلب در وام و بیمه فعال هستند.
کلاهبرداریهای «SOS» از طریق پروفایلهای جعلی رسانههای اجتماعی شیوه تقلبهای سایبری از منطقه «Mewat»، «UP » غربی و مرکزی بود.
مراکز تماس کلاهبرداری با پشتیبانی فنی در حوزه جرایم سایبری در مراکز کلانشهرها، دریاچه نمک (کلکته)، ناوی بمبئی، جیپور، نویدا، گوروگرام، دهلی غربی و شمال غربی فعال بودند.
روی اظهار داشت : «در یک اقدام هماهنگ علیه چنین مراکزی، تعداد زیادی پرونده (43 مورد) علیه کلاهبرداری مربوط به فروش مجدد برنامههایی با منشأ منطقه Mewat ثبت شد. در مجموع 41 نفر در این موارد دستگیر شدند. به غیر از این، چندین مورد در مواردی مربوط به کلاهبرداری پشتیبانی فنی، مهاجرت و مرکز تماس IRS ثبت و 125 نفر دستگیر شدند. این مراکز تماس جعلی برای تقلب اتباع خارجی مورد استفاده قرار میگرفتند.»
پلیس دهلی 5 مرکز تماس جعلی را که در سطح بزرگی از موتی ناگار، باغ راجوری و پیراگری در حال فعالیت بودند، منهدم و 125 نفر از جمله صاحبان و مدیرانی که مرکز تلفن را اداره میکردند، دستگیر کرد.
این مقام هندی افزود : «مراکز تماس جعلی در درجه اول شهروندان کشورهای انگلیسی زبان را هدف قرار میدهند. آنها به عنوان پشتیبانی فنی قانونی از شرکتهای معتبر فناوری مانند مایکروسافت، اپل، اچپی، AT&T و غیره ظاهر میشوند. دیگر موارد کلاهبرداری که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرند، اخاذی پول پس از تهدید به اقدام قانونی در مورد تخلفات مالیاتی، سوءاستفاده از شمارههای تأمین اجتماعی یا نقض قوانین مهاجرت هستند.»