جزییات نحوه جایگزینی کارت بانکی با کارت سوخت
وزیر ارتباطات گفت: با دستورالعمل بانک مرکزی تمامی پوزهایی که به صورت متمرکز اتصال نازل با PSPها را برقرار میکنند آپدیت شدهاند و وقتی کاربر کارت بانکی خود را در پوز جایگاه سوخت می کشد، در کیف پول الکترونیکی که توسط شرکت ملی پخش در کارت بانکی وی ایجاد شده، میزان تخصیص سوخت شارژ میشود.
به گزارش فارس،محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه نشست رئیس مجلس شورای اسلامی و وزارت ارتباطات با موضوع دولت الکترونیکی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اینکه تاکنون جزئیاتی از روش عملکرد کارت بانکی به جای کارت سوخت اعلام نشده و این کارتها قرار است چگونه در نازلهای جایگاههای سوخت استفاده شوند، اظهار داشت: ۵۵ درصد نازلهای سوخت به سیستمهای مربوطه متصلند و ۴۵ درصد نیز دارای پوز (دستگاه کارتخوان) هستند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی دستورالعملی داده که تمامی PSP ها (شرکتهای خدمات پرداخت) پوزهایشان را آپدیت کردند و تمامی دستگاههایی که به صورت متمرکز اتصال نازل را به آنها برقرار کرده آپدیت شدند.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: به محض اینکه کاربر ثبتنام میکند، بانک مرکزی به بانک دارنده کارت دستور میدهد که کیف الکترونیکی داخل کارت کاربر ایجاد شود. آن کیف پول الکترونیکی توسط شرکت ملی پخش و پالایش شارژ میشود و در نهایت وقتی که کاربر کارتش را در پوز میکشد، در عمل میزان تخصیص سوخت به او مشخص میشود.
ثبت نام 157 هزار نفر در سه ساعت برای اتصال کارت بانکی به کارت سوخت اینترنتی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ظرف 3 ساعت 157 هزار نفر برای دریافت کارت بانکی متصل به کارت سوخت ثبتنام کردهاند و 330 میلیارد تومان تا کنون صرفهجویی شده ، گفت: پس از الزامی شدن استفاده از کارت سوخت ظرف دو ساعت کارت بانکی متصل به کارت سوخت قابل استفاده در جایگاههای عرضه سوخت است.
به گزارش فارس، نشست مشترک رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات با موضوع تشریح زیرساختهای دولت الکترونیکی امروز در محل سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.
در این نشست محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: از 8 صبح امروز تا ساعت 11 حدود 157 هزار مراجعه مردمی به سامانه سهمیه سوخت انجام شده که با این کار کارت سوخت به کارت بانکی مردم متصل شده است.
وی با بیان اینکه اگر هزینه تردد برای هر مراجعه حضور را 10 هزار تومان در نظر بگیریم تا کنون 330 میلیارد تومان برای صدور کارت سوخت صرفهجویی شده است و علاوه بر اینکه مردم نیز این شیوه اداره کشور را قضاوت میکنند.
وی گفت: در گذشته شیوه سابق ثبتنام و صدور کارت سوخت اجرا میشد که مربوط به شرایط گذشته بود و دردسرهای هزینهای و وقتگیری از جمله ثبتنام، مراجعه، انتظار برای دریافت کارتسوخت، مراحل مفقودی برای مردم دردسرساز بود،اما اکنون پس از الزامی شدن استفاده از کارت سوخت کارت بانکی که تبدیل به کارت سوخت شده ظرف دو ساعت قابل استفاده است.
آخرین اقدامات انجام شده برای مدیریت مصرف سوخت
عضو ناظر مجلس در شورای عالی انرژی گفت: طرحها و پیشنهادات کمیته ساماندهی مصرف سوخت به احتمال زیاد در بودجه ۹۸ مورد بررسی و کار کارشناسی قرار میگیرد تا در سال ۹۸ اجرایی شود.
علی بختیار در گفتوگو با ایسنا درباره تصمیم دولت برای احیای کارت سوخت با بیان اینکه «این تصمیم برای جلوگیری از قاچاق سوخت اقدام مناسبی است و به اظهارنظر مجلس نیز نیاز ندارد»، اظهار داشت: پس از دریافت کارت سوخت افراد بدون سهمیهبندی میتوانند هر میزان که میخواهند بنزین دریافت کنند و این اقدام، زیرساخت طرحهای آینده را برای مدیریت مصرف سوخت فراهم میکند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره آخرین تصمیمات کمیته ساماندهی مصرف سوخت بیان کرد: کمیسیون انرژی و این کمیته در رابطه با مدیریت مصرف سوخت چندین طرح دارد اما به نتیجه قطعی نرسیده است. احتمالا با توجه به اینکه لایحه بودجه ۹۸ در حال ارائه به مجلس است، این موضوع و پیشنهادات کمیته در قالب بودجه ۹۸ بررسی خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر لازم باشد تغییری در قیمت سوخت انجام شود یا سهمیهبندی و دو نرخی شدن مطرح شود، آنگاه نیاز است تا کمیسیون انرژی نظر خود را مطرح کند اما موضوعی که اکنون در حال انجام است ثبتنام افرادی است که کارت سوخت خود را گم کردهاند یا به هر دلیلی کارت سوخت ندارند.
بختیار تاکید کرد: طرحهایی که اکنون به منظور مدیریت مصرف سوخت در کمیسیون انرژی و کمیته ساماندهی مصرف سوخت مطرح است به احتمال قوی در قالب لایحه بودجه ۹۸ بررسی میشود و در کمیسیون تلفیق بودجه مورد مطالعه و کار کارشناسی قرار خواهد گرفت تا در سال ۹۸ اجرایی شود.
اواخر مهرماه کمیتهای در کمیسیون انرژی به منظور مدیریت قاچاق سوخت تشکیل شد تا با حضور کارشناسان سناریوهای مدیریت مصرف سوخت را بررسی و اعلام نتیجه کند.