حمایت رییس جمهور از شبکه شاد
همزمان با شیوع کرونا بود که شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) بر سر زبانها افتاد و در اختیار بالغ بر 14 میلیون و 500 هزار دانش آموز، والدین و معلمهای سراسر کشور قرار گرفت.
به گزارش آیتی آنالیز راهاندازی شاد اما با محدودیتهای زمانی، زیرساختی، مالی و امکاناتی و شرایطی که کرونا به کشور تحمیل کرده بود، کاری عظیم و در عین حال پرریسک بود.
با این حال اما مدیریت نظام آموزشی کشور با اتکا به توانمندیهای داخلی و همسو با سال رونق تولید ملی، وارد این کارزار شد. به فاصله کوتاهی از راهاندازی این شبکه ملی، توجه رسانهها نیز به برخی از نقایص و مشکلات شاد جلب شد.
اگرچه وزارت آموزش و پرورش با اعلام اشراف و پیشبینی برخی از کاستیها، تلاش مستمری در اصلاح و بهبود این شبکه با کمک شرکتهای داخلی بکار گرفت که این مهم همچنان نیز ادامه دارد، کما اینکه اپلکیشنها و شبکههای عظیم اجتماعی در سراسر دنیا نیز با میلیاردها مخاطب، سرمایهگذاریهای کلان و سالها کار، همچنان در حال رفع اشکالات و ارایه قابلیتهای بیشتر و جدیدتر هستند.
ایرادهای شبکه شاد برطرف شد
در همین راستا و با دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات کاربران این شبکه بزرگ بود که مهدی شرفی سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: در نسخه جدید ارائه شده از نرمافزار شبکه آموزشی دانش آموز (#شاد)، ایرادات نسخههای قبلی برطرف شد و دانشآموزان و معلمان میتوانند با بهروزرسانی نسخه قبلی، نسخه جدید را جایگزین و بهرهبرداری کنند.
شرفی گفت: گزینهای روی اپلیکیشن شاد قرار گرفته است که امکان فشردهسازی فایلها را فراهم میکند.
وی افزود: طی روزهای آینده دو ابزار در اپلیکشین شاد برای حضور و غیاب و دیگری برای پخش آنلاین یا زنده است.
آنچه مسلم است در روالی عادی، ارایه به روزرسانیها، رفع مشکلات، بهبود عملکرد و افزودن قابلیتهای بیشتر به شبکه شاد، همچون دیگر شبکههای بزرگ و اپلیکیشنهای مشابه داخلی و خارجی، همچنان ادامه خواهد داشت و شبکه شاید نیز فرایند طبیعی بهبود و بلوغ در خدمات خود را سپری خواهد کرد.
رییس جمهور حمایت کرد
اما فرصتها و ارزشهای پیدا و پنهان در پس شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) موضوعی است که ابعاد گستردهای دارد که با توجه به مشکلات طبیعی و پیش روی این شبکه، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و نباید از آن غافل شد.
موضوعی که خود میتواند دستمایه یک بررسی و پژوهش قرار گیرد که این پروژه ملی چگونه شکل گرفت، پیش میرود و با توجه به ظرفیتسازیهای گستردهای که در حال ایجاد است، قابل استفاده در دیگر طرحها و میزبانی کاربران بیشتر و جدیدتر نیز هست.
شاید به همین دلیل بود که شخص رییس جمهوری نیز صراحتا به دفاع و تقدیر از فعالیتهای پشت صحنه و پیرامون شبکه شاد پرداخت.
رییس جمهور در جلسه هیات دولت با بیان راهاندازی شبکه شاد گفت: من کتبا و شفاها به مرکز ملی فضای مجازی دستور دادم که آنها یاری و کمک کنند که این سامانه کامل شود.
وی افزود: این سامانه آغاز بکار کرده و به طور طبیعی ممکن است نواقصی مشاهده شود که باید رفع شود.
رییس جمهور اعلام کرد: همچنین به مرکز افتا دستور دادم که برای امنیت این شبکه تلاش کنند. ما باید این شبکه را کامل کنیم و این آغازی است که باید در ماههای آینده و در فرصت تابستان تکمیل شود.
روحانی ادامه داد: از این شبکه خوب ما باید استفاده کنیم، حالا آموزش و پروش میخواهد پیام یا درسی را در اختیار دانشآموزان سراسر کشور بگذارد، میتواند در آینده و همواره از بستر این شبکه استفاده کند.