ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

داخلی‌سازی تجهیزات صنعت مخابرات تا سال 1400

| سه شنبه, ۵ آذر ۱۳۹۸، ۰۱:۵۱ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه‌ریزی برای داخلی‌سازی تجهیزات صنعت مخابرات و الکترونیک در کشور تا سال 1400 خبر داد.
به گزارش فارس، رضا رحمانی در میز تعمیق ساخت داخل در صنعت مخابرات، اظهار داشت: با برنامه‌ریزی که انجام شده طی سال‌های 98، 99 و 1400 واردات 10 میلیارد دلار تجهیزات صنعت مخابرات و الکترونیک به داخلی‌سازی تبدیل خواهد شد که در این زمینه 500 میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

وی ادامه داد: این اتفاق در صنعت خودرو و قطعه‌سازی نیز رخ داده به طوری که امسال داخلی‌سازی 400 میلیون دلاری در این بخش برنامه‌ریزی شده هر چند تا امروز 300 میلیون دلار از این رقم محقق شده و تا پایان سال نیز به 500 میلیون دلار خواهیم رسید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حوزه مخابرات نیز می‌توانیم میزان داخلی‌سازی را از رقم تعیین شده فراتر ببریم، گفت: شکوفایی پروژه‌های داخلی‌سازی با صادرات صورت می‌گیرد.

رحمانی توضیح داد: برنامه صادرات به 15 کشور همسایه را در دست اجرا داریم به طوری که تا سال 1400 میزان صادرات ما به کشورهای همسایه دو برابر شود.

وی گفت: سال گذشته 24 میلیارد دلار به این کشورها صادرات داشتیم که این رقم تا سال 1400 به 48 میلیارد دلار خواهد رسید.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، در حال حاضر میزان واردات کشورهای همسایه از محصولات ایرانی حدود 2 درصد کل وارداتشان است که این رقم تا سال 1400 به 4 درصد خواهد رسید.

رحمانی در ادامه با بیان اینکه دو هفته پیش در نمایشگاه واردات محصولات به چین حضور داشتم، گفت: چین سال گذشته 2 هزار میلیارد دلار واردات داشته و حجم صادرات این کشور نیز به 2500 میلیارد دلار رسیده است. با بررسی انجام شده مشخص شد که ایران پتانسیل صادرات 700 میلیارد دلاری به چین را دارا است و در این زمینه می‌توانیم برای صادرات محصولات مختلف از جمله برخی مواد معدنی برنامه‌ریزی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به دیدار تولیدکنندگان با مقام معظم رهبری افزود: ایشان در آن دیدار بر ایجاد یک نمایشگاه دائمی از توانمندی‌های داخلی تأکید داشتند که در این راستا ایجاد سامانه توان ایران را شروع کرده‌ایم که در این سامانه هم نیازمندی‌ها و هم توانمندی‌های کشور ارائه خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این سامانه تا پایان ماه جاری عملیاتی می‌شود، گفت: به این ترتیب یک نمایشگاه دائمی به شکل الکترونیک راه‌اندازی می‌شود و البته در کنار آن نمایشگاه تجهیزات داخلی را نیز ایجاد خواهیم کرد.

رحمانی با بیان اینکه تولیدکنندگان مختلف از جمله فعالان صنعت فولاد، مس و خودرو مکلف شده‌اند اطلاعات خود را در این نمایشگاه ارائه دهند، گفت: در تأمین نیاز داخل می‌توانیم از ظرفیت بخش‌های مختلف کشور از جمله بسیج استفاده کنیم که اخیراً در کنترل بازار و قیمت‌ها نیز تفاهم‌نامه‌ای را با بسیج اصناف به امضا رسانده‌ایم.

 

همکاری ایرانسل با تولیدکنندگان ایرانی گسترده‌تر می‌شود

ایرانسل همزمان با برگزاری «میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات»، با هدف حمایت از تولید ملی، ۱۰ قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری با تولیدکنندگان ایرانی امضا کرد.

به گزارش روابط عمومی ایرانسل، این مراسم صبح روز سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸، با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل و نیز تولیدکنندگان و فعالان صنعت مخابرات ایران در ساختمان مرکزی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) برگزار شد.

بر این اساس، ایرانسل با شرکت‌های «اتصال صنعت میانه»، «صبا باتری»، «صنایع مخابرات ایران»، «فراز ارتباط»، «گرد الکتریک»، «نور بهینه گستر»، «نیان الکترونیک» و «صنایع قطعات الکترونیک ایران» در زمینه تولید مودم 4G، باتری ساکن مخابراتی، آنتن مخابراتی، ریپیتر رادیویی، آنتن FD تک باندی، دکل مخابراتی، میکرو داکت نوری و سیمکارت همکاری خواهد کرد.

در این مراسم، رضا رحمانی وزیر صمت، با تأکید بر ضرورت همکاری هر چه بیشتر برای ارتقای توان شرکت‌های داخلی، از ایرانسل و همراه اول برای راه‌اندازی نمایشگاه دائمی حمایت از تولید داخلی قدردانی کرد.

وی همچنین با اشاره به «نهضت ساخت داخل»، ضمن تقدیر از مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پیگیری آن، ابراز امیدواری کرد که با تقویت تولید داخل امکان گسترش فعالیت شرکت‌های ایرانی در حوزه بین‌المللی و افزایش صادرات نیز فراهم شود.

همچنین دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل در این مراسم طی سخنانی با تبریک هفته بسیج، با اشاره به این که با حمایت‌های انجام شده در سال‌‎های اخیر، بخش عمده قطعات مورد نیاز در صنعت مخابرات ایران بومی‌سازی شده است، این روز را با توجه به برگزاری مراسم، روز مبارکی دانست و بر پایبندی ایرانسل به عنوان یکی از بازیگران بزرگ صنعت مخابرات ایران به توسعه تولید داخلی و بومی‌سازی تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به شراکت اپراتور بین‌المللی MTN در پروژه ایرانسل و حضور این اپراتور در کشورهای مختلف، گفت: «تلاش داریم تا تولیدکنندگان ایرانی بتوانند از طریق MTN محصولات و خدمات خود را در کشورهای دیگر نیز عرضه کنند.»

پیش از این و همزمان با سال رونق تولید و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از کالای ایرانی و نیز با توجه به سیاست‌های ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت صمت، نمایشگاه دائمی حمایت از تولیدات داخلی در ساختمان مرکزی ایرانسل افتتاح شده بود.

در این نمایشگاه به حوزه‌های فعالیتی نظیر تجهیزات مراکز سوئیچ و دیتا سنتر، تجهیزات شبکه، انتقال، پسیو، فیبر و متعلقات آن، خدمات طراحی، نرم‌افزارها، ساخت ‌سایت‌های مخابراتی و ... پرداخته شده و اقلامی مانند آنتن اکتابند، روتر، ریپیتر، مودم، ODU، تجهیزات مورد نیاز شبکه فیبر و... در معرض بازدید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در همین زمینه، ایرانسل در تیر ماه ۹۸ در جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات (فاوا) که با هدف شناسایی و حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر فعالان بخش خصوصی این حوزه و ایجاد شور و نشاط علمی برگزار می‌شود، حضور یافته و به عنوان تنها اپراتور تلفن همراه برگزیده این جشنواره در زمینه حمایت از کسب و کار ایرانی، موفق به دریافت عنوان «اپراتور برتر محور کسب‌وکار» شده بود.

همچنین ایرانسل در تیر ماه ۹۸ با حضور در نمایشگاه «فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید»، فهرستی از نیازمندی‌های خود برای تأمین خدمات و تجهیزات مورد نیاز را به تولیدکنندگان داخلی عرضه کرده بود.

 

تولید برخی محصولات مخابراتی با توجه به تعرفه‌های واردات توجیه اقتصادی ندارد

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تولید برخی قطعات الکترونیکی و مخابراتی با توجه به تعرفه واردات قطعات به صورت سی کی دی در مقایسه با واردات محصولات کامل توجیه اقتصادی ندارد.
ستار هاشمی در میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت مخابرات که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: اگر به تولید انبوه فکر می‌کنیم باید به این موضوع توجه داشته باشیم که تعرفه واردات محصولات ساخته شده طوری تعیین شود که تولید داخل توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی تصریح کرد: گاهی مشاهده می‌شود که تولید یک محصول با توجه به تعرفه واردات قطعات به صورت سی کی دی در مقایسه با واردات محصولات کامل توجیه اقتصادی ندارد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم شناسایی شرکت‌های فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت کمک به تعمیق ساخت داخل محصولات آی سی تی گفت: در وزارت ارتباطات مجموعه‌ای تحت عنوان اداره کل همکاری‌ها و حمایت از تولید داخل ایجاد شده تا در این راستا ماموریت‌های خود را دنبال کنیم.

هاشمی با اشاره به ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی تائید نمونه اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه معمولا پرهزینه هستند و بخش خصوصی توجهی به آنها ندارد. به همین دلیل در وزارت اطلاعات برای ایجاد زیرساخت‌های تحقیق و توسعه جهت محصولات پر مشتری برنامه‌ریزی شده است.

وی تاکید کرد: برای حمایت از تولید داخل باید بتوانیم در تعرفه‌های واردات برخی محصولات تجدید نظر کنیم.

  • ۹۸/۰۹/۰۵

وزارت صنعت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">