ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت در چند سال اخیر برنامه‌ای برای احداث نیروگاه و تولید برق بیشتر نداشته است، گفت: صنایع و کشاورزی ازجمله حوزه‌های پرمصرف برق در کنار برخی از واحدهای مسکونی هستند، ضمن آنکه استخراج بیت‌کوین مشکل جدیدی در حوزه مصرف برق به شمار می‌آید.

حسین امیری خامکانی در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به حوزه‌های پرمصرف برق و هشدار وزیر نیرو درخصوص احتمال افزایش خاموشی‌ها در تابستان، گفت:  تولید برقابی در ایران نسبت به ظرفیت کل تولید برق چندان بالا نیست به همین دلیل ذخایر آبی مناسب در سال جاری نمی‌تواند به تولید بیشتر برق کمک چندانی کند، این در حالی است که سالانه مصرف برق بین 5 تا 8 درصد رشد می‌کند لذا باید برای پاسخگوی مصرف سالانه تولید بیش از حدود 8 هزار مگاوایت را افزایش داد اما این مهم در سال جاری به دلیل مختلف محقق نشده است.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به‌منظور افزایش تولید برق باید از چند سال قبل برنامه‌ریزی کرد چراکه ساخت یک نیروگاه چند سال طول می‌کشد و نیاز به سرمایه‌گذاری دارد اما این مهم طی چند سال اخیر جزو برنامه‌های بلندمدت دولت نبوده است.

 

دولت توان سرمایه‌گذاری برای تولید برق بیشتر را ندارد

وی اضافه کرد: اکنون نیز دولت توان سرمایه‌گذاری برای تولید برق بیشتر را ندارد و بخش خصوصی به دلیل عدم دریافت حمایت و تسهیلات لازم ریسک ورود به این عرصه را نمی‌پذیرد هرچند هنوز تلاش‌ها برای تولید برق با حجم بالا از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی نیز به نتیجه نرسیده است.

 

صنایع و کشاورزی؛ ازجمله حوزه‌های پرمصرف برق در کنار برخی از واحدهای مسکونی

امیری خامکانی صنایع و کشاورزی را ازجمله حوزه‌های پرمصرف برق کشور در کنار برخی از واحدهای مسکونی عنوان کرد و گفت: حتی اگر صنایع و کشاورزی برق زیادی مصرف کنند باید مصرف خانگی را نیز کاهش داد چراکه نمی‌توان پذیرفت خانواده‌ای در جنوب سیستان  وبلوچستان برق برای کولر آبی خود نداشته باشند اما خانواده‌ای در شمال تهران بخواهند با صرف برق بالا از استخر و جکوزی استفاده کنند.

 

انشعاب‌های غیرمجاز برق برای استخراج بیت‌کوین قطع شوند

این نماینده مجلس ظهور مزارع بیت‌کوین را مشکل جدید در مصرف برق معرفی کرد و گفت: هنوز وزارت نیرو و دستگاه‌های نظارتی نتوانسته‌اند مراکز تولید بیت‌کوین را شناسایی و قیمت برق را برای آ‌نها با توجه به میزان مصرف‌شان مشخص کنند اما باید انشعاب‌های برق که به صورت غیرمجاز در اختیار استخراج‌کنندگان ارز مجازی قرار گرفته قطع شوند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اعتقاد به اینکه برق ارزان قیمت و یارانه‌ای، ایران را به کشورم مناسبی برای استخراج بیت‌کوین تبدیل کرده است، بیان کرد: حجم تقاضا برای استفاده از برق ارزان قیمت ایران برای استخراج بیت‌کوین حتی ازسوی ماینرهای کشورهای همسایه روز به روز در حال افزایش است.

 

ماینرهای بیت‌کوین فرصتند یا قاچاقچی؟
عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر ضرورت بسترسازی دولت و حاکمیت برای استفاده از ظرفیت ماینرهای خانگی و استخراج بیت‌کوین، جزئیاتی از فرصت سازی ارزهای رمزپایه برای کشور را تشریح کرد.

مجید حسینی‌نژاد در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به لزوم بسترسازی در حوزه استخراج ارزهای رمزپایه و تلاش برای همراستا ساختن منافع فعالان در این حوزه با منافع جامعه و کشور اظهار کرد: تهدید یا فرصت دانستن ارزهای رمزپایه مثل هر پدیده دیگری، بسته به نوع نگاه ما به یک پدیده جدید است که از آن یک فرصت و یا یک تهدید می‌سازد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: ارزهای رمزپایه هم بسته به نوع نگاه ما می‌تواند یک فرصت باشد و یا برعکس، یک تهدید. یعنی حاکمیت یا دولت می‌تواند با نگاه تهدید محور، این ارزها را قاچاق بداند، به سمت شناسایی جوان‌هایی که در حال فعالیت در این حوزه هستند یا ارز رمزپایه استخراج می‌کنند برود و شروع کند به بگیر و ببند یا برعکس، بستری فراهم کند تا منافع مردم با منافع جامعه و کشور در این موضوع همراستا شود.

وی خاطرنشان کرد: ما امروز به دلایل بسیاری قادر نیستیم انرژی را صادر کنیم ولی می‌توانیم انرژی و برق را با نرخ مناسب یا همان نرخ تجاری، در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم و حتی برای استفاده از منافع و فرصت‌های صنعت استخراج ارزهای رمزپایه، شروع کنیم به بسترسازی و حتی آموزش به مردم.

حسینی‌نژاد با اشاره به ارزآوری ماینرها برای کشور و درآمدزایی با استخراج بیت کوین، گفت: این یک واقعیت است که در شرایط امروز هرکسی که در خانه‌اش در حال تولید بیت کوین است در خط مقدم مقابله با تحریم است و باید به فرصت‌های این بخش به صورت جدی نگاه کرد.

عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر فرصت‌های اقتصادی ارزهای رمزپایه و ترند شدن این ارزها در دنیا گفت: در حال حاضر ارزش میانگین کل ارزهای فیزیکی در دنیا 30 تریلیارد دلار (30 هزار میلیارد دلار) است و مارکت‌کپ (MarketCap) ارزهای رمزپایه حدود 0.01 آن یعنی 300 میلیارد دلار است؛ این درحالی است که از  10 سال پیش تا امروز، در شرایطی که ارزش ارزهای فیزیکی تغییر چندانی نداشته، مارکت‌کپ ارزهای رمزپایه از 4 میلیارد دلار به 300 میلیارد دلار رسیده است. این یعنی ترند شدن ارزهای رمزپایه در سال‌های گذشته.

وی با بیان اینکه ارزهای دیجیتال قابل تحریم نیستند گفت: اگر دولت نتواند بستری مناسب برای ارز آوری در این بخش فراهم کند و بجای در اختیار قراردادن انرژی با قیمت مناسب برای استخراج ارزهای دیجیتال به سمت تهدید دانستن این فعالیت‌ها برود، طبیعی است که بسیاری از فعالان در این بخش را تبدیل به قاچاقچی می‌کند.

حسینی‌نژاد اضافه کرد: در چنین شرایطی نتیجه چه می‌شود؟ بجای اینکه از این پدیده به عنوان فرصت استفاده کنیم، با عدم بسترسازی مناسب، قاچاقچی می‌سازیم. این درحالی است که با بسترسازی در حوزه ارزهای رمزپایه، می‌توان منافع دولت و مردم را در یک راستا قرار داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مچگیری در این فضا نتیجه مطلوب ندارد و باید بجای مچگیری، به سمت توان افزایی و سیاست‌گذاری صحیح و اصولی برای استفاده از ظرفیت‌های مختلف حرکت کنیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">