آخرین اخبار از رفع اختلال اینترنت در کشور
اینترنت در برخی مناطق با اجازه شورای امینت کشور برقرار شده است.
به گزارش فارس، براساس کسب اطلاع خبرنگار فارس، اینترنت به تدریج در کشور در حال اتصال است.
براساس این اطلاعات، شورای امنیت کشور به ریاست وزیر کشور دسترسی دوباره به اینترنت را برای برخی مناطق صادر کرده است و با توجه به گزارشهای دریافتی، تاکنون قطعی اینترنت خطوط ثابت (ADSL) در استانهای هرمزگان، کرمانشاه، اراک، مشهد، قم، تبریز، همدان، بوشهر و بخشهایی از تهران برطرف شده است.
با اعلام خبر بنزین ۳۰۰۰ تومانی، برخی از افراد سودجو از نارضایتی و ابهام مردم در این خبر سوء استفاده کرده و اقدام به اغتشاش در شهرهای مختلف کردند. به دنبال ساماندهی شدن این اغتشاشات در فضای مجازی، این شورا دستور محدودیت اینترنت را ابلاغ کرده بود.
مطهری: ادامه قطع اینترنت ضرورتی ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که با بازگشت آرامش به کشور ادامه قطع اینترنت ضرورتی ندارد.
علی مطهری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به محدودیتهای اعمال شده برای دسترسی به اینترنت در پی برخی ناآرامیهای مربوط به افزایش قیمت بنزین گفت: به نظر من ادامه قطع اینترنت با توجه به بازگشت آرامش به کشور ضرورتی ندارد.
وی افزود: مسئولیت این امر با وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور است، اگر وزیر کشور بخواهد بر ادامه قطع اینترنت اصرار بورزد، مجلس عکس العمل نشان خواهد داد.
اینترنت ملی پاسخگوی نیازهای مردم نیست
یک نماینده مجلس گفت: قطعی اینترنت یک امر موقتی است و به زودی وصل خواهد شد.
بهروز بنیادی در گفتوگو با ایلنا، درباره قطعی اینترنت در کشور با بیان اینکه اتفاقی در کشور رخ داد که مردم شوکه شدند و اعتراض کردند، گفت: متاسفانه عدهای از فضای اعتراضی مردم سوءاستفاده کردند و حوادثی اتفاق افتاد.
نماینده مردم کاشمر ادامه داد: شاهد بودیم تعدادی از هموطنان ما بواسطه همین سوءاستفادهها کشته شدند.
وی ادامه داد: امنیت و حفظ آن باید سرلوحه کار حکومتها باشد و حفظ جان شهروندان در اولویتشان باشد. در همین راستا بود که شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت که اینترنت برای مدتی قطع شود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مسئله اینجاست که بسیاری از کسب و کارهای ما از جمله حمل و نقل، امور بانکی و بیمارستانی و غیره وابسته به این فضا هستند.
وی با بیان این که درخصوص فضای اینترنت ملی کارهایی صورت گرفته است که البته پاسخدهنده نیازهای مردم نیست، گفت: امیدوارم این مسئله ختم به خیر شود و مجددا آرامش به جامعه برگردد و اینترنت هم به عنوان یک وسیله کار و اطلاعاتی در اختیار مردم قرار گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره این که گفته میشود با قطع اینترنت مردم خط خبری خودشان را از رسانههای بیگانه دریافت میکنند، گفت: قطعا این امر چیز تازهای نیست و مردم سالهای سال است که با آن مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه این یک انتخاب است که مردم اطلاعاتشان را از کجا دریافت کنند، اظهار کرد: مردم هستند که انتخاب میکنند از رسانههای دیداری و شنیداری داخل کشور استفاده کنند یا اینکه رسانههای خارجی را رصد کنند، اینکه بگویم اینترنت را وصل کنیم تا از رسانههای داخلی استفاده شود محلی از اعراب ندارد.
نماینده مردم کاشمر افزود: بیشترین موردی که مردم روی آن در مورد قطعی اینترنت اعتراض دارند بحث کسب و کار و ارتباطاتی است که با یکدیگر در آن فضا داشتند، زیرا این فضا محلی بود که افراد دور از هم، کنار هم باشند.
وی خاطرنشان کرد: فضای علمی کشور ما به اینترنت وابسته است دانشجویان ما از این فضا برای کسب علم استفاده میکنند که امروز به مشکل برخوردهاند.
بنیادی تاکید کرد: قطعی اینترنت یک امر موقتی است و به زودی وصل خواهد شد.
اپراتورها مدت قطعی اینترنت را لحاظ کنند
آذری جهرمی با تایید برقراری دوباره اینترنت در برخی نقاط کشور گفت: سایر نقاط هم با تصویب ابلاغ شاک متصل خواهند شد. به اپراتورها ابلاغ کردهایم که مدت زمان قطعی اینترنت را به مدت اعتبار بستهها اضافه کنند.
وزیر ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار ایسنا خبر برقراری مجدد ارتباطات اینترنت در برخی نقاط کشور را تایید کرد و افزود: سایر نقاط هم با تصویب ابلاغ شاک متصل خواهند شد.
آذری جهرمی درباره خسارات وارده به شرکتهای استارتآپی و امکان جبران آن گفت: برآوردهای تقریبی در سطح جامعه منعکس شده اما ما هنوز برآورد دقیقی نداریم. باید جلساتی با اتحادیه کسب و کارهای نوپا و نظام صنفی رایانهای برگزار کنیم و برآوردهای دقیق استخراج شود. جبران خسارات شرکتها با مصوبات دولت قابل پیگیری است اما مهم این است که بتوان نحوه برآورد خسارت را استخراج کرد.
آذری جهرمی در خصوص این که مشترکینی که بستههای مدتدار مثلا یک هفتهای خریداری کردهاند و در زمان قطع اینترنت قادر به مصرف بسته خود نشدهاند، گفت: به اپراتورها ابلاغ کردهایم که مدت زمان قطعی اینترنت را به مدت اعتبار بستهها اضافه کنند.
او درباره حقوقی که از مشترکین در مدت قطع اینترنت تضییع شده نیز گفت: پیشنهادهایی برای اقدامات جبرانی داریم که هنوز نهایی نشده است و به محض نهایی شدن، اطلاعرسانی خواهیم کرد.
اتصال اینترنت ۷ دانشگاه بزرگ تهران
دسترسی ۷ دانشگاه بزرگ و سطح یک کشور به اینترنت جهانی میسر شد.
به گزارش ایسنا، در پی پیگیریهای انجام شده مشخص شد هفت دانشگاه سطح یک و بزرگ کشور (امیر کبیر، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، تهران، علم و صنعت، خواجه نصیر و شهید بهشتی) به اینترنت جهانی دسترسی پیدا کردند.
در پی بروز برخی ناآرامیهای چند روز اخیر، دسترسی مردم از جمله دانشگاههای کشور به اینترنت جهانی به طور کلی قطع شده بود اما از حدود دو ساعت پیش اینترنت برخی دانشگاههای بزرگ و سطح یک کشور به شبکه جهانی اینترنت وصل شد و دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای فوق میتوانند با اتصال به وای فای مرکزی این دانشگاه که سرور مرکزی آن به اینترنت جهانی وصل شده است فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را پیگیری کنند و همچنین ایمیلهای دریافتی را چک کنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف در همین رابطه به ایسنا گفت: دسترسی فعلی دانشگاه به اینترنت جهانی اگر چه مقدور شده است اما هنوز سرعت آن بسیار پایین است و دانشجویان و اعضای هیئت علمی صرفاً با وای فای دانشگاه میتوانند به این اینترنت دسترسی پیدا کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمد آبادی در بیست و پنجمین اجلاس روسای دانشگاههای بزرگ کشور که امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد در خصوص عدم دسترسی دانشگاهها به اینترنت گفته بود: متاسفانه قطعی اینترنت مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: دانشگاههای ما جزو دانشگاههای بین المللی هستند و به دلیل وجود مراودات گسترده با جهان وجود اینترنت برای این مراکز لازم است.
نیلی همچنین از مذاکره دانشگاه تهران با وزارت علوم برای وصل اینترنت جهانی خبر داده بود.