ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مدیرکل دفتر بررسی های اقتصادی وزارت ارتباطات گفت: پیش بینی می‌شود سهم ارزش افزوده بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۳.۳۹ درصد به رقم ۴.۲ درصد افزایش یابد.

به گزارش وزارت ارتباطات، نیلوفر مرادحاصل با اشاره به تولید شاخص‌ها و آمارهای اقتصادی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، مبتنی بر ساختار حساب‌های ملی، از  اجرای سه دوره طرح حساب‌های اقتصادی این بخش بخش برای بازه زمانی ۱۳۹۷-۱۳۹۱ مطابق با برنامه ششم توسعه خبر داد.

وی گفت: اطلاعات منتشره در طرح حساب‌های اقتصادی بخش ICT نشانگر آن است که سهم ارزش افزوده بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات با رویکرد OECD از ارزش افزوده کل اقتصاد، از ۲.۰۶ درصد در سال ۱۳۹۱ به ۳.۳۹ درصد در سال ۱۳۹۷ افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که در سال ۱۳۹۸ این سهم به رقم ۴.۲ درصد افزایش یابد.

مراد حاصل با اشاره به ارزش افزوده دو زیربخش‌ ارتباطات (CT) و فناوری اطلاعات (IT) در دو سال نخست برنامه ششم توسعه گفت: آمارها نشان می دهد که این دو شاخص به ترتیب رشد ۱۹.۸ درصدی و ۲۵.۴ درصدی را تجربه کرده‌اند که مؤید تحقق تکلیف تعیین شده برای بخش ارتباطات در برنامه ششم توسعه است.

وی با تاکید بر اینکه نتایج منتشر شده در این طرح نشان می‌دهد که سهم ارزش‌افزوده ارتباطات دولتی به نفع ارزش‌افزوده ارتباطات خصوصی و بخش اقماری در سال ۱۳۹۷ کاهش داشته است، افزود: از سوی دیگر رشد سه برابری تعداد کارکنان زیر بخش فناوری اطلاعات در برابر رشد ۱.۸ برابری تعداد کارکنان زیر بخش ارتباطات گویای پتانسیل بالای زیر بخش فناوری اطلاعات در جذب نیرو و افزایش اشتغال در سطح کشور است.

مدیرکل دفتر بررسی های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: با ظهور فناوری‌های نوین و تحول‌آفرین و همچنین تغییرات قابل پیش‌بینی در سبک زندگی انسان در شرایط کنونی، پیش‌بینی می‌شود که نیاز به نیروهای متخصص در این حوزه با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود و با توسعه اثرات سرریز بخش اطلاعات و فناوری ارتباطات در سایر بخش‌های اقتصادی کشور، به طور یقین موجب رشد اشتغال غیرمستقیم نیز می شود.

مراد حاصل با اشاره به اینکه در اجرای طرح حسابهای اقتصادی بخش، از متدولوژی OECD و طبقه‌بندی استاندارد رشته فعالیت‌های اقتصادی برای شناسایی و استخراج فعالیت‌های هریک از زیربخش‌ها استفاده شده است، گفت: در تهیه‌ نمونه آماری این طرح از چارچوب بانک اطلاعات کدپستی شرکت ملی پست، بانک اطلاعات اصناف، بانک اطلاعات به‌روزشده‌ دفاتر آمار و اطلاعات استانداری‌ها استفاده شده‌است.

بر اساس این گزارش، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات براساس استاندارد ISIC-v۴ به ۴ زیر بخش ارتباطات، فناوری اطلاعات، تولید تجهیزات مخابراتی و انتشار نرم‌افزار تقسیم می‌شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">