رقیب شهرداری برای تاکسیهای اینترنتی
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران از راهاندازی تاکسیهای گردشی اشتراکی در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ در پایتخت خبر داد.
شادی مالکی در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در این مدل خدماتدهی تاکسیها، مسافران و شهروندان تهرانی قادر خواهند بود ضمن ثبت درخواست خودرو، مسیر خود را انتخاب کنند، در حالی که راننده اجازه دارد در طول مسیر مسافرگیری داشته باشد.
وی ادامه داد: اولین نفری که متقاضی تاکسی اشتراکی باشد، میتواند مبدا مشخصی را برای خود تعیین کند و سپس به راننده اجازه میدهد در طول مسیر مسافران دیگری را به طور همزمان سوار و جابجا کند. در این نوع خدماترسانی، مسافران نیازی به نصب برنامههای کاربردی ندارند.
مالکی در پاسخ به این سوال که سرنوشت شاتل تاکسیها چه خواهد شد و آیا فعالیت آنها دوباره در تهران از سر گرفته خواهد شد، اظهار کرد: اکنون تعدادی ون برای خدماترسانی در این بخش فراخوان شده و در مرحله واگذاری به متقاضیان هستند که به زودی فعالیت آنها از سر گرفته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران همچنین با اشاره به فعالیت همه ناوگان تاکسیرانی تهران در سامانه برخط گفت: همه تاکسیهای سطح شهر همچون تاکسیهای برقی و بنزینی، خطی یا گردشی، باید در سامانه برخط فعالیت داشته باشند.
وی افزود: سال گذشته ۱۷۲ دستگاه تاکسی برقی به ناوگان شهری اضافه شد که این تاکسیها نیز همانند سایر ناوگان باید در سامانه تاکسیهای برخط فعالیت کنند. در همین راستا شهرداری تهران با اعطای تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی به رانندگان تاکسیهای برقی از آنان حمایت خواهد کرد.
مالکی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرحها، شهروندان بتوانند در هر شرایطی به تاکسیهای مطمئن و با نرخ منصفانه دسترسی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران پیشتر درباره اجرای دوباره طرح شاتل تاکسی و فعالیت این نوع تاکسیها در تهران گفته بود که این طرح منتفی است و قرار نیست اجرایی شود. وی در حاشیه جلسه ۲۷۸ شورای اسلامی شهر اظهار کرد که این طرح موفق نبوده و اجرای آن بهطور کامل به شهرداری واگذار شده است.
سامانه تاکسیهای برخط که ماههای پایانی سال گذشته از سوی شهرداری تهران فعال شد، بهطور رسمی از ۶ بهمن ۱۴۰۳ راهاندازی شده و اکنون در حال استفاده است. گفته میشود تاکنون تنها ۳۴ هزار تاکسی به این سامانه متصل شدهاند، در حالی که تعداد تاکسیهای فعال تهران بیش از ۷۵ هزار دستگاه است. این سامانه بهعنوان جایگزینی مطمئن برای خدماترسانی آنلاین همچون تپسی و منطبق با نرخ مصوب شورای شهر تهران معرفی شده است.