شهرداری شبکه اینترنت چیزها راهاندازی میکند
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: اینترنت اشیا (Internet of Things) به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس،علیرضا جعفری با اشاره به اینکه این دومین درگاه اتصال (Gateway) به عنوان بخشی از حرکت جهانی شبکه اشیاءThe Things Network ؛(TTN) راهاندازی شده است، گفت: این شبکه دومین گیتوی فعال TTN در منطقه خاورمیانه محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نخستین درگاه اتصال نیز در محدوده نارمک از سوی پژوهشگران ایرانی پیاده سازی شده است، افزود: تفاوت ارائه خدمات بر روی این شبکه با سرویسهایی که از طریق شبکههای ارتباطی موبایل ارائه میشود توان مصرفی بسیار پایین و در مقابل پوشش گسترده آن است.
به گفته جعفری به هیچ عنوان هزینه این اتصال قابل قیاس با اتصال اشیاء از طریق سیمکارت موبایل نیست.
جعفری ادامه داد: این فناوری که در باندهای فرکانسی بدون نیاز به مجوز عمل میکند، امکان برقراری اتصال دوطرفه را برای اشیاء متصل فراهم میآورد.
به گفته مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، ساختار «شبکه اشیاء» به دلیل باز بودن، نسبت به سایر شبکهها شفافتر بوده و به دلیل رمزنگاری سطح بالا، از امنیت بسیار مناسبی برخوردار است.
وی افزود: خوشبختانه خیلی زود و با توجه به اقدامات انجامشده، تهران توانست در کنار شهرهای انتایرو، مونترآل، سندیگو و کالگری به عنوان یکی از ۵ شاخه با سرعت رشد بالای شبکه اشیاء معرفی شود. و هم اکنون نیز نام تهران و ایران به عنوان یکی از مراکز فعال، در سایت TTN قرار دارد.
باغ کتاب یکی از بزرگترین پروژهها در سطح ملی و حتی جهانی محسوب میشود که با بهره گیری از دانش داخلی، بومی و استفاده از متریال داخلی به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در حال ساخت است.