طرح دو فوریتی مجلس برای مقابله با حمله احتمالی سایبری آمریکا
طرح "مقابله با حمله سایبری احتمالی آمریکا به زیرساختهای حیاتی جمهوری اسلامی ایران" با هدف مقابله با تهدیدات سایبری آمریکاییها از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تدوین شد.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم از تدوین طرح "مقابله با حمله احتمالی سایبری آمریکا به زیرساختهای ایران" از سوی تعداد زیادی از نمایندگان مجلس خبر داد و گفت: با توجه به تهدیداتی که امروز آمریکاییها علیه کشور ما و قلدرمآبانه مطرح کردند و نشان دادند که مانند گذشته قابل اعتماد نیستند و نباید به آنها اعتماد کرد و حتی این موضوع برای کسانی که دلداده به آمریکا هستند، امروز روشن و واضح شده، تا الآن تعداد 136 تن از نمایندگان طرحی را با عنوان "مقابله با حمله سایبری احتمالی آمریکا به زیرساختهای حیاتی جمهوری اسلامی ایران" آماده کردهاند.
وی افزود: ما بهدنبال این هستیم که این طرح را نهایی کنیم و بهتصویب برسانیم؛ البته فردا (یکشنبه، 13 آبان) نیز مجلس جلسه علنی دارد و قرار است امضاها برای این طرح را تکمیل کنیم که قطعاً تعداد امضاها بیشتر خواهد شد، پس از نهایی شدن امضاها، این طرح تقدیم هیئترئیسه مجلس میشود.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اضافه کرد: آمریکاییها همواره در موضوع حمله به زیرساختهای اینترنتی کشور رجزخواهی کردهاند و گفتهاند که قصد دارند حمله سایبری به ایران داشته باشند و برای اینترنت کشور مشکلاتی را فراهم کنند، مجلس نسبت به این قضیه واکنش نشان داده و طرح "مقابله با حمله سایبری احتمالی آمریکا به زیرساختهای حیاتی جمهوری اسلامی ایران" را تدوین کردهاند.
متن کامل طرح "مقابله با حمله سایبری احتمالی آمریکا به زیرساختهای حیاتی جمهوری اسلامی ایران" بهشرح زیر است:
در صورت حمله سایبری آمریکا به زیرساختهای حیاتی و حساس جمهوری اسلامی ایران که موجب قطع خدماترسانی به مردم و ضرر و زیان به کشور گردد، این حمله بهمنزله حمله به خاک جمهوری اسلامی تلقی شده و نیروهای مسلح میبایست اقدام به مقابله نمایند.
به گزارش آیتی آنالیز بر اساس شنیدهها ظاهرا این طرح با قید دو فوریت مطرح خواهد شد.
احتمال تهاجم سایبری به زیر ساختهای کشور وجود دارد
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به تهدیدات موجود در حوزه سایبر گفت: احتمال قطع اینترنت کم است اما احتمال تهاجم سایبری به زیر ساختهای کشور وجود دارد.
به گزارش ایلنا، سردار غلامرضا جلالی در نشست روسای کمیتههای پدافند غیر عامل دستگاه های اجرایی ملی اظهار کرد: شرایط امروز کشور شرایط ویژهای است ، آمریکایی ها در تابستان به دنبال ایجاد تابستان داغ برای کشور ما بود اما در پاییز به این نتیجه رسیدن که اطلاعات آنها که از سوی منافقین بوده نادرست است بنابراین رویکرد خود را تغییر داده و به سمت فشار اقتصادی و افزایش تحریم ها برای تغییر رفتار رفته اند.
وی تهدید ترکیبی یا هیبریدی را استراتژی جدید آمریکا علیه ایران دانست و گفت: امریکا در جنگ ترکیبی مردم را هدف قرار داده و با جنگ روانی با استفاده از رسانه به دنبال ایجاد نا امیدی از انقلاب و فشار روانی و اقتصادی بر مردم و ایجاد بحران و آشوب است.
سردار جلالی ادامه داد: تهدیدات دیگری که می تواند متوجه کشور باشد تهدیدات سایبری است، البته احتمال قطع اینترنت کم است اما احتمال تهاجم به زیر ساخت ها وجوددارد .
وی با اشاره به توطئه های دشمنان انقلاب در حوزه اقتصاد گفت: آمریکایی ها با استفاده از ابزار اقتصادی و پولی و ارزی به دنبال تحمیل اراده خود به دیگر کشور ها هستند، آنها با مسلح سازی ساختارهای پولی و مالی علیه ایران از این ابزار به عنوان سلاحی علیه انقلاب اسلامی استفاده می کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: این تهدیدات ماهیت نظامی نیست اما با مسائل ملی و پولی ما درهم آمیخته شده و تشخیص تهدیدات برای برخی افراد و سازمان ها دشوار است. از سوی دیگر فراگیر شدن فناوری و تجهیزات موجب شده درکنار مزایایی که در آنها وجود دارد می تواند به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات ما به خارج و استفاده دشمنان از این داده ها وجود دارد.
وی ادامه داد: سرور های شبکه های اجتماعی و مراکز جمع آوری داده ها در خارج از کشور هستند بنابراین می تواند مورد استفاده دشمنان قرار گیرد البته ما نمی خواهیم فناوری گریز باشیم اما نباید از تهدیدات آنها غافل شد.
سردار جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند تهدیدات اشاره کرد و گفت: فرآیندها و تغییرات مسئله ای است که باید به آن توجه کرد به عنوان مثال هوشمند سازی اشیاء پدیده ای است که باید به آن توجه داشت ، اشیاء هوشمند قابلیت برنامه ریزی و کنترل از راه دور دارند و با برنامه نویسی می تواند با قابلیت عدم خستگی و با دقت بالا کارهای بسیاری را انجام دهد. از سوی دیگر امکان ارتباط با سایر زیر ساخت ها وجود دارد این پدید کارکرد های بسیاری دارد اما به دلیل کنترل از راه دور و در فضای سایبری قابلیت نفوذ و کنترل از راه دور را دارد پس افراد دیگر می توانند به آن نفوذ و در جهت اهداف خود استفاده کنند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ایجاد سازوکار جدید برای مقابله با تهدیدات هوشمند سازی اشیاء را بسیار مهم دانست و گفت: باید آموزش های لازم برای بالابردن سطح علمی و آگاهی افراد و سازمان ها استفاده کنیم تا ابزار را در کنترل خود بگیریم اگر ما این تجهیزات و فناوری ها را کنترل نکنیم آنها ما را کنترل میکنند و میتوانند آسیب های فراوانی برای کشور ایجاد کنند.