فراخوان حضور در اینفوکام 2016 دوبی
نمایشگاه محصولات صوتی تصویری اینفوکام برای نخستین بار مستقل از جیتکس برگزار میشود.
برای نخستینبار نمایشگاه صوت و تصویر اینفوکام 2016 خاورمیانه و آفریقا بهصورت مستقل از نمایشگاه جیتکس و از 16 تا 18 آذرماه 95 در مرکز تجارت جهانی دوبی امارات برگزار میشود.
این نمایشگاه طی 5 سال گذشته بهطور منظم در کنار نمایشگاه جیتکس برگزار شده و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب کرده است اما از سال جاری محصولات حرفهای صوتی و تصویری در حال مستقل کردن نمایشگاه خود از رویداد ICT دوبی است و با توجه به استراتژی تعریفشده، اینفوکام بهصورت مستقل برگزار خواهد شد.
با توجه به مستقل برگزار شدن نمایشگاه اینفوکام، اتحادیه صادرکنندگان نرمافزار با همکاری اتاق بازرگانی ایران در نظر دارد، پاویونی برای حضور شرکتهای تولیدکننده تجهیزات صوت و تصویر ایران در نمایشگاه برپا کند.
به همین دلیل هفته گذشته نشستی خبری با حضور محمدرضا طلایی، رییس اتحادیه صادرکنندگان نرمافزار، مصطفی شیرمحمدیان مدیر امور نمایشگاهها و همایشهای اتاق بازرگانی و همچنین نیراج دلال، مدیر ارشد فروش نمایشگاه اینفوکام خاورمیانه و آفریقا برگزار شد.
محمدرضا طلایی در این نشست توضیحاتی درخصوص جداسازی اینفوکام از نمایشگاه جیتکس دوبی ارایه کرد و گفت: نمایشگاه اینفوکام خاورمیانه و آفریقا نامی تجاری و شناختهشده در محصولات صوتی و تصویری و بخش ICT است؛ بنابراین هدف از برگزاری این نمایشگاه بهصورت مجزا، جذب دیران اجرایی، مدیران ارشد، تجار حرفهای و کاربران نهایی است که در حال اجرای برنامههای کسبوکار با بهرهگیری از راهحلهای ICT و صوت و تصویر هستند.
وی افزود: اینفوکام درواقع یک تشکل تجاری بینالمللی در صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین صنعت حرفهای صوتی و تصویری است که دارای 5 هزار عضو شامل تولیدکنندگان، مصرفکنندگان نهایی، طراحان سیستم، برنامهنویسان و غیره از بیش از 80 کشور جهان میشود.
20 آبان، آخرین فرصت برای ثبتنام
رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی همچنین گفت: سیاست اتاق بازرگانی همواره این است که نباید بهعنوان خریدار در نمایشگاه حضور پیدا کنیم؛ بلکه با برپایی پاویون اختصاصی کشورمان، فضایی مناسب در اختیار شرکتهای ایرانی برای سرمایهگذاری مشترک و انتقال فناوری قرار میدهد.
طلایی گفت: از آنجا که ما نماینده جیتکس در ایران هستیم، از ما خواسته شد مذاکراتی جهت حضور شرکتهای ایرانی و معرفی پتانسیلهای آنها داشته باشیم و به همین منظور با تشکلهای دیگر زیرمجموعه اتاق بازرگانی که در زمینه تولید سیستمهای صوتی و تصویری فعال هستند نیز صحبت کردهایم که شرکتها بهصورت مجزا یا در قالب پاویون حضور یابند.
وی درباره ثبتنام شرکتهای متقاضی حضور در اینفوکام نیز گفت: از طریق اتحادیه صادرکنندگان نرمافزار اطلاعرسانی کردهایم و شرکتها تا 20 آبان ماه فرصت دارند در سایت اتحادیه uise.ir ثبتنام کنند.
وی گفت: اگر قرار است هیات تجاری به این نمایشگاه اعزام شود و سیاست ما این است که برای سرمایهگذاری مشترک گام برمیداریم.
بازار 63/4 میلیارد دلاری محصولات صوتی و تصویری
در ادامه این نشست، نیراج دلال مدیر ارشد فروش نمایشگاه اینفوکام خاورمیانه و آفریقا توضیحاتی درخصوص بازار جهانی محصولات صوت و تصویر ارایه کرد و گفت: نوآوری دیجیتال در منطقه در انتظار حرکت به سمت توسعه است و بازار 63/4 میلیارد دلاری محصولات صوتی و تصویری منطقه آفریقا و خاورمیانه نشاندهنده این توسعه است.
دلال گفت: سرعت نرخ رشد محصولات فناوری اطلاعات در قیاس با محصولات صوتی و تصویری نشان میدهد این بخش رشد به مراتب بیشتری داشته و در حالیکه در سال 2014 صنعت IT رشد نیم درصدی داشت، صنعت صوتی تصویری رشدی 14 درصدی را تجربه کرد.
وی افزود: نمایشگاه اینفوکام خاورمیانه و آفریقا بهعنوان پروژهای مشترک با مرکز تجارت دوبی برگزار میشود و امسال عناصر جدیدی باعث متفاوت شدن این دوره از نمایشگاه نسبت به سالهای قبل است.
وی گفت: در اینفوکام 150 شرکت از بیش از 20 کشور جهان حضور دارند و به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا با جدیدترین محصولات در این زمینه آشنا شوند.
دلال با دعوت از سه گروه مصرفکنندگان، شرکتهای خصوصی فعال در زمینه تولید، توزیع و همچنین نهادهای دولتی برای حضور در اینفوکام گفت: محصولات صوتی و تصویری عرضه شده در این نمایشگاه در صنایع و مکانهای مختلف همچون مراکز بزرگ خرید، صنایع آموزشی، شهرها و ساختمانهای هوشمند، سلامت الکترونیکی، پزشکی از راه دور، ترافیک و حمل و نقل، صنعت تبلیغات و اطلاعرسانی و سرگرمی کاربرد دارد.
وی گفت: در حاشیه این نمایشگاه نیز دورههای آموزشی متعددی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده و شرکت در نمایشگاه و دورهها به صورت رایگان است.
حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری
در بخش دیگری از این نشست طلایی درباره حمایتهای دولتی حضور ایران در نمایشگاههای خارجی گفت: با معاونت علمی ریاستجمهوری مذاکراتی داشتیم تا بخشی از هزینههای حضور در نمایشگاه پوشش داده شود.
وی افزود: اکنون 10 شرکت برای حضور در پاویون ایران در جیتکس دوبی ثبتنام کردهاند و تنها 3 شرکت درخواست حمایت داشتند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان نرمافزار همچنین توضیح داد: حضور شرکتهای بخش خصوصی در نمایشگاه خارجی معمولا هزینهساز است؛ به همین دلیل شرکتها توان مالی ندارند که بهصورت مستقیم حضور داشته باشند.
طلایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزش بازار صوتی و تصویری ایران چقدر است، گفت: آماری از بخش در دست نداریم.