مذاکره ترکیه با متا بینتیجه ماند
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه شبکه های اجتماعی را برای سانسور عکس شهدای فلسطینی به فاشیسم دیجیتال متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ای بی سی، اظهار نظر رهبر ترکیه در حالی منتشر شده که مقامات این کشور مشغول مذاکره با نمایندگان اینستاگرام هستند تا دسترسی میلیونها کاربر آن در کشور مذکور را احیا کنند.
اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه در دوم آگوست سال جاری میلادی اینستاگرام را مسدود کرد. مقامات دولت اعلام کردند دلیل این اقدام عدم پیروی اینستاگرام از رگولاتورهای ترکیهای است.
گزارش رسانههای مختلف حاکی از آن است که اقدام مذکور در واکنش به حذف پستهای کاربران ترکیهای درباره شهید اسماعیل هنیه انجام شده است.
اردوغان در رویدادی مربوط به حقوق بشر نیز گفت: شبکههای اجتماعی نمیتوانند تصاویر شهدای فلسطین را تحمل کنند و به سرعت آنها را مسدود میکنند. ما با فاشیسم دیجیتال در پوشش آزادی روبرو هستیم.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه سخنانش به وضعیت شبکههای اجتماعی اشاره کرد که اجازه انتشار انواع و اقسام پروپاگاندا را به گروههایی که در ترکیه تروریست تلقی میشوند، میدهد. او در این باره گفت: ما سعی کردیم از طریق سازمانهای مرتبط خود یک مسیر مذاکره ایجاد کنیم. با این وجود نتوانستیم به همکاریهای مورد نظرمان دست یابیم.
وزیر حمل ونقل و زیرساخت ترکیه اعلام کرد مقامات این کشور چند روز قبل با نمایندگان شرکت متا دیدار کردهاند اما به هیچ نتیجهای دست نیافتند.
ترکیه برخلاف کشورهای غربی حماس را سازمانی خطرناک نمیداند و یکی از منتقدان سرسخت عملیاتهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه به حساب میآید.
متا برای حذف پست تسلیت شهادت اسماعیل هنیه عذرخواهی کرد
در خبر دیگری در همین رابطه متا پلتفرمز به دلیل حذف اشتباهی پست های تسلیت انوار ابراهیم نخست وزیر مالزی درباره شهادت اسماعیل هنیه، رهبر حماس عذرخواهی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک سخنگوی این شرکت اعلام کرد: متا به دلیل اشکال عملیاتی متاسف است و محتوای مذکور با برچسب خبری دوباره در پلتفرم احیا شده است.
این شبکه اجتماعی آمریکایی حماس را یک سازمان خطرناک طبقه بندی و محتوای مربوط به آن را ممنوع کرده است. متا از شیوه های ترکیبی ردیابی خودکار و بررسی انسانی برای حذف یا برچسب های محتوا برای آن استفاده می کند.
انوار در ۳۱ جولای در حساب کاربری فیس بوک و اینستاگرام خود ویدئویی از تماس تلفنی با مقامات حماس جهت عرض تسلیت درباره شهادت اسماعیل هنیه را منتشر کرد. همچنین او عکسی از آخرین دیدار خود با هنیه در قطر در ماه می سال جاری میلادی همراه یک پیام تسلیت منتشر کرده بود.
این دومین بار بود که متا محتوای یکی از مقامات مالزی را به طور ناعادلانه و تبعیض آمیز حذف کرده بود که سرکوب آزادی بیان نیز به حساب می آید. وزیر ارتباطات مالزی و اعضای دفتر نخست وزیر برای توضیحاتی در این زمینه با نمایندگان متا دیدار کردند.
متا در رویدادی مشابه در ماه می پست های فیس بوکی انوار درباره ملاقاتش با اسماعیل هنیه را نیز حذف و اعلام کرد این اقدام به طور اشتباه انجام شده است.
اکثر جمعیت مالزی مسلمان هستند و از مردم فلسطین حمایت می کنند. دولت این کشور هشدار داده بود اگر متا و دیگر شبکه های اجتماعی محتوای حمایت از فلسطین را مسدود کنند، احتمالا اقداماتی علیه آنها انجام خواهد داد.
به گزارش مهر، متا همچنین پست های کاربران سراسر جهان از جمله ایران و ترکیه درباره شهید اسماعیل هنیه را حذف کرده بود که همین اقدام به مسدودی اینستاگرام در ترکیه نیز منجر شد.
البته این نخستین باری نیست که متا پست های کاربران را بدون پایه و اساس حذف می کند. قبل از آن نیز این شرکت آمریکایی پست های مربوط به شهید سردار قاسلم سلیمانی را در اینستاگرام حذف کرده بود. علاوه بر آن متا پست های کاربران و خبرنگاران در حمایت از فلسطین را نیز حذف کرده بود.