مقدمات ورود استارتآپها به بورس کلید خورد
براساس تفاهمنامه میان وزارتخانههای اقتصاد، ارتباطات و وزارت کار و تعاون، دستورالعمل تامین سرمایه برای کسبوکارهای نوپا و استارتآپها تهیه شد.
به گزارش فارس، تفاهمنامه تامین مالی جمعی برای کسب و کارهای نوپا و استارتآپها صبح امروز در محل وزارت امور اقتصاد دارایی با حضور کرباسیان وزیر اقتصاد، آذری جهرمی وزیر ارتباطات، رئیس سازمان بورس و معاونان وزیر کار و تعاون منعقد شد و استارت آپها میتوانند از طریق بورس تامین مالی کنند.
در این مراسم محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف برای کسب و کارهای نوپا استراتژی و برنامهریزی بلند مدت دارند، تصریح کرد: در کشور با محوریت شورای عالی مجازی استراتژی فضای دیجیتال کشور در حال تهیه است و چند جلسه قبل به آن پرداخته شده که البته نیاز به قانونگذاری در مجلس است.
وزیر ارتباطات با اشاره به سرمایهگذاری و هدفگذاری کشورهای مختلف در این عرصه، تصریح کرد: یکی از معضلات پیش روی کشور بحث بیکاری است که بخش فناوری اطلاعات را نیز شامل میشود. با این حال ظرفیت بالایی داریم و کسب و کارهای نوپا در مرحله نبوغ هستند، وظیفه ما نیز رفع موانع آنها است.
وی یکی از مشکلات کنونی این نوع کسب و کارها را تامین منابع مالی دانست و افزود: با همکاری وزارت کار، وزارت اقتصاد،تامین مالی برای این نوع شرکتها باید شکل بگیرد و در طرح تکاپو این نوع مشاغل را توسعه دهیم.
آذری جهرمی تاکید کرد: در همین راستا آییننامه صندوق سرمایههای خطرپذیر در بورس مصوب و ابلاغ شده است، این صندوقها کسب و کارهای نوپا را رونق خواهند داد.
به گفته وزیر ارتباطات برای تامین مالی کسب و کارهای نوپا دستورالعمل و قانون مدونی وجود ندارد و آنها نمیتوانند از مدلهای موجود نیز بهرهمند شوند، به همین دلیل نیز آییننامهای تهیه و امروز تفاهمنامه منعقد شد، تا بتوان براساس مدلهای تامین مالی جمعی آنها را حمایت کرد.
سرمایهگذاری نذری؛ مدل جدید تامین مالی کسب و کارهای نوپا
وزیر ارتباطات از مدل جدید تامین مالی کسب و کارهای نوپا خبر داد و گفت: تامین مالی جمعی در بورس صورت می گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، جواد آذری جهرمی در دیدار با وزیر اقتصاد گفت: بر اساس این طرح، افراد می توانند ایده های خود را در بورس عرضه کرده و منابع مالی پروژه را از طریق پول های خرد که عموما ده تا ۵۰ میلیون تومان است و در آینده هم افزایش سرمایه صورت می گیرد.
به گفته آذری جهرمی، این تامین مالی جمعی از سه طریق سرمایه گذاری اعانه ای یا نذر اشتغال، شراکت و دریافت سهم شرکت استارتاپ و سرمایه گذاری برای دریافت بخشی از کالاهای تولیدی شرکت استارتاپی در آینده صورت می گیرد.
در ادامه شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به شیوه تامین مالی جمعی در بازار سرمایه تصریح کرد: ساماندهی و مجوزی برای آنها درنظر گرفته خواهد شد و نهادهای مالی که وجود دارند میتوانند نمایندگی بگیرند و در قالب دستورالعمل از این فعالیتها حمایت کنند؛ البته نمایندگیهایی که بدون مجوز باشند فعالیتشان متوقف خواهد شد.
رئیس سازمان بورس به شیوههای تامین مالی شرکتهای نوپا پرداخت و افزود: این نوع تامین مالی میتواند از طریق وام و شراکت باشد که آنچه در این تفاهمنامه مدنظر است، شراکت خواهد بود. بدین صورت که افراد به عاملیت مجوزدار مراجعه کرده که البته لیست عاملان در فرابورس منتشر خواهد شد و تامین مالی جمعی را انجام میدهد. همچنین دستورالعمل تهیه شده هفته آینده به تصویب شورای عالی بورس خواهد رسید تا وظایف هر دستگاه مشخص باشد.
وی ادامه داد: سقف تامین مالی جمعی 5 میلیارد تومان است و اشخاصی که در تامین مالی جمعی فعال هستند، نگران نباشند، میتوانند با دریافت مجوز از طریق نهادهای مالی مجوز دریافت کنند.
در ادامه این نشست سیدحمید کلانتری معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقش تعاونیها در تامین مالی جمعی پرداخت و یادآور شد: مدلهای مختلفی از تعاونیها تامین مالی جمعی را در بخشهای مختلف برعهده دارند.