منتظر کاربردهای جدید سلفیها باشید
تحقیق جدید نشان میدهد مصرفکنندگان، آماده پذیرش «سلفی» یا به قول فرهنگستان زبان و ادب فارسی "خودعکس" بهعنوان ابزاری در بانکداری، خرید، مراقبتهای بهداشتی و موارد دیگرند.
با گذار «سلفی» از مدی زودگذر و کماهمیت به پدیدهای در حوزه فناوری، دوربینهای تلفن هوشمند میتوانند موجب تغییر و تحول در چندین حوزه شوند. این گزارش همراه با تحقیق انجامشده توسط Futurizon منتشر شد که براساس نظرسنجی از ۶۵۰۰ مصرفکننده اروپایی در کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان و اسپانیا تهیه شده و نشانگر آن است که مصرفکنندگان آماده پذیرش «کاربردهای بالقوه متعددی» برای تصویربرداری با دوربین هستند.
بخش موبایل شرکت سونی در همکاری با دکتر یان پیرسون، آیندهشناس، تعدادی از حوزههایی را که احتمال بهکارگیری تصویربرداری موبایل و سلفی بهعنوان عملکردی وابسته به فناوری در آینده در آنها بیشتر است، مورد بررسی قرار داد که این کاربردهای بالقوه طیف گستردهای را شامل میشود. از پارک تفریحی «سلفی-سواران» که به ماجراجویان بیباک امکان ضبط تجربههایشان در سوار شدن به رولرکوستر را میدهد، تا خریدارانی که تنها با لمس یک دکمه از آن بهعنوان «دستیار شخصی مجازی» برای پرو چندین لباس استفاده میکنند.
پس از شناسایی این کاربردها، بیش از ۶۵۰۰ مصرفکننده دیدگاههایشان را درباره تکامل سلفی بهعنوان روندی اجتماعی ارایه و اشتیاقشان را به این کاربردهای بیشتر از تصویربرداری موبایل، ابراز کردند.
جیسون اسمیت، معاون خاورمیانه و آفریقای سونی موبایل در این رابطه میگوید: این پروژه به ما حسی واقعی از چگونگی تحول سلفیها و تماسهای ویدیویی و اینکه چطور توانستهاند بسیاری از حوزههای مختلف را دگرگون سازند، داده است.
او افزود: ما با دو وظیفه اصلی مواجهیم. طراحی تلفنهای هوشمندی که زندگی مصرفکنندگان امروز را سادهتر میکنند و همزمان نگاه به آینده و مشارکت در هدایت نوآوریها و تغییرات. ما همیشه تصویربرداری را بهعنوان عملکردی کلیدی در قلب تلفنهای هوشمند دیدهایم و در حال حاضر هم فناوری دوربین جلوی Xperia™ XZ را برای عکسهایی با کیفیت برتر ارتقا دادهایم. از این رو دریافتن آمادگی پذیرش طیف گستردهای از کاربردهایی که زندگی روزمره ما را بهبود میبخشد از سوی مصرفکنندگان، بسیار هیجانانگیز است.
بر اساس این این گزارش ۱۰ شیوهای که به باور مصرفکنندگان سلفیها میتوانند در پنج سال آینده متحول شوند، به این شرح است:
1- مراودات اجتماعی: سلفیگرفتن با دوستانتان برای دریافتن اینکه واقعاً چه فکر میکند.
2- پزشکی: بیش از یکچهارم مردم ترجیح میدهند در وهله اول، پزشک خانوادگیشان را از طریق سلفی یا تماس ویدیویی ببینند.
3- بانکداری برای نسل سلفی: نزدیک به نیمی از افراد ۲۵ تا ۳۴ ساله دسترسی به بانکشان از طریق «گذرواژه سلفی» را ایمنتر حس میکنند.
4- تفریح: حدود نیمی از علاقهمندان به ماجراجویی دوست دارند «سلفیکوستر»، رولرکوستری که کنترل ضبط تجربه رولرکوسترسواری را در اختیار شما قرار میدهد، را تجربه کنند.
5- در باشگاه ورزشی / تناسب اندام: سلفیهایی که با هوش مصنوعی برای ثبت پایش بدن مورد استفاده قرار میگیرند. مانند آزمایش ضربان قلب و حتی پیشنهاد بهبود فنون و میزان دقت حرکات انجامشده.
6- لباسهای سفارشی: گرفتن عکس سهبعدی از بدن برای دوخت لباسهای سفارشی.
7- در فروشگاه: استفاده از دوربین تلفن هوشمندتان با لمس یک دکمه برای امتحان لباسهای مختلف که مناسب شکل بدن شماست.
8- واحد پول اجتماعی: پرداخت برای ورود به سینما یا جاذبههای توریستی از طریق سلفی.
9 - روباتها: استفاده از تلفن هوشمندتان برای کنترل پهپادها یا روباتها برای سلفیگرفتن از دیگران یا مناطق صعبالعبور.
10 - خانه: استفاده از سلفی برای ایمنسازی و دسترسی به خانهها و خودروهای ما.
دکتر یان پیرسون، آیندهشناس و تهیهکننده گزارش «آینده سلفیها» گفت: نمایش تحول سلفیها و تصویربرداری با تلفن هوشمند با تیم سونی از طریق این گزارش، بسیار جذاب بود. ولی دلگرمکنندهتر از آن واکنشهای مصرفکنندگانی بود که آمادگی خود را برای پذیرش طیفی از کاربردهای آتی سلفیها و تماسهای ویدیویی نشان دادند. نتایج بهطور واضح نشانگر آن است که سلفیها بهخوبی در راه دگرگونشدن از مدهای زودگذر کماهمیت به پدیدهای وابسته در حوزه فناوریاند و خوراک فکری برای تعدادی از صنایع. قابلیتهای بالقوه فراوان است و تماشای تحقق آنها در سالهای آتی بسیار هیجانانگیز خواهد بود.»
و در نهایت اینکه بانکداری، خرید، مراقبتهای بهداشتی و مراودات اجتماعی، در بین ده قابلیت آتیِ مورد استفاده از دوربین تلفن هوشمند قرار دارند. همچنین بیش از یکسوم مصرفکنندگان از اینکه بانکها بهجای رمز بانکیشان از سلفی استفاده کنند، احساس امنیت بیشتری میکنند. این در حالی است که بیش از یکچهارم افراد ترجیح میدهند بهجای مراجعه حضوری، پزشک خانوادگیشان را از طریق سلفی یا گفتوگوی ویدیویی ببینند.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۵/۱۲/۰۷