ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ناشناس‌ها را بیشتر بشناسید

| يكشنبه, ۱۳ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۵۰ ب.ظ | ۰ نظر

انونیموس‌ها، این هکرهای مرموز، یکی از قدرتمندترین و تأثیرگذارترین جنبش‌های مدنی تاریخ قرن بیست و یکم را شکل داده‌اند.
این گروه بیش از همه با عملیات‌های خود علیه دولت‌ها در فضای سایبری شناخته می‌شوند و در هفته گذشته وب سایت‌های دولتی، ترکیه را به تلافی حمایت‌های اردوغان از داعش از کار انداختند و سیستم مالی و بانکی این کشور را فلج کردند.
این پرسش در مورد آنونیموس که این گروه چقدر بزرگ است و وسعت دارد به سختی قابل پاسخ دادن است، زیرا ماهیت این گروه، به یک جنبش اجتماعی ـ سیاسی در فضای سایبری تبدیل شده که با توجه به ناشناخته بودن اعضای آن تخمین حجم و گستردگی آن را مشکل می‌سازد.
گروه بر یک بستر و پلاتفورم جهانی عمل می‌کند و به هر یک از اعضای آن به اختصار Anons می‌گویند. 
LulzSec و AntiSec که هر دو در سال ۲۰۱۱ موجودیت یافته اند، دو مورد از زیر مجموعه‌های قدرتمند این گروه هستند. همچنین زیر شاخه‌هایی نظیر GhostSec به سرعت و بعد از حمله به نشریه شارلی ابدو در صدر اخبار قرار گرفتند.
مهم‌ترین فعالیت‌های آنونیموس از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵
اولین نشانه از گروه آنونیموس در سال ۲۰۰۳ با انتشار تصویری از سوی یک هکر روی وب سایت 4chan، پیدا شد و به سرعت این گروه را شهرت بخشید. بعد از آن حضور این گروه در حملات سایبری با عملیات از کار انداختن وب سایت‌های بزرگ گسترده شد. از جمله حمله به وب سایت Habbo Hotel در فنلاند. این فعالیت‌های به سرعت آنونیموس را در صدر اخبار رسانه‌ها قرار داد و برخی آنها را تروریست‌های سایبری لقب دادند.
در اولین روزها، آنونیموس بیشترین توجه خود را معطوف به فعالیت علیه گروه‌ها و مجموعه‌هایی کرده بود که از قوانین Anti-Piracy حمایت می‌کردند؛ اما در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار این گروه نام خود را به عنوان یک گروه هکتیویست در اذهان عمومی‌جا انداخت.
عملیات Chanology علیه کلیسای Scientology در ژانویه ۲۰۰۸ از سوی این گروه هدایت شد و اولین بار حملات دیجیتالی در وسعت و حجم بالا صورت گرفت.اما عملیاتی که به سرعت آنها را به عنوان یک گروه هکتیویست معرفی کرد، عملیات گسترده با حملات از نوع DDoS بر علیه Aiplex Software در سال ۲۰۱۰ بود.
Aiplex یک شرکت هندی بود که طرف قرارداد استودیوهای فیلم سازی قرار گرفته بود تا حملات هدف داری از نوع DDoS را علیه وب سایت Pirate Bay صورت دهد. این وب سایت جایی است که محتوای گوناگون دیجیتال به شکل رایگان برای استفاده عموم در سطح جهان روی آن قرار می‌گیرد.
همزمان وب سایت‌های Motion Pictures Association of America و Recording Industry Association of America که به حمایت از قوانین anti-piracy روی آورده بودند، طی عملیات موسوم به Payback مورد حمله قرار گرفتند و سرورهای این دو بنگاه نیز از دسترس خارج شد. 
در همین سال (۲۰۱۱) شرکت‌هایی نظیر آمازون، Paypal، MasterCard و VISA اقدام به بایکوت ویکی لیکس کردند که این موضوع در ارتباط با انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا روی این وب سایت بود. این اقدام از سوی این شرکت‌ها منجر به کلید خوردن عملیات موسوم به Operation Avenge Assange یا عملیات انتقام آسانژ از سوی آنونیموس شد.
این شروع عملیات گسترده آنونیموس با مختصات سیاسی بود که در دوران تحولات بزرگ خاورمیانه و انقلاب‌های مردمی‌در این منطقه، گسترش یافت. در سال ۲۰۱۱ آنونیموس عملیاتی با نام Operation Tunisiaدر حمایت از جنبش مردمی‌کشور تونس انجام داد که طی آن بسیاری از وب سایت‌های دولتی وقت تونس هک یا مورد حمله واقع شد و ابزارهایی در اختیار مردم تونس قرار گرفت که به وسیله آنها از نظارت دولتی در عرصه اینترنت رهایی یابند. 
عملیات مشابهی برای مصر نیز صورت گرفت که این عملیات دوم به همراه گروه دیگری با نام Telecomix بود.
هک شبکه پلی استیشن سونی تقریبا برای حدود یک ماه، قدرت و عظمت این گروه را بیش از همیشه نشان داد و در سال ۲۰۱۳ راهپیمایی جهانی طرفداران و اعضای آنونیموس در ۴۰۰ شهر بزرگ در سراسر دنیا در حالی که همگی ماسک آنونیموس بر چهره داشتند، اولین حضور اعضای این گروه در جهان واقعی را به رخ کشید. 
نام این راهپیمایی گسترده Million Mask March گذاشته شد و به عنوان نقطه عطفی در تاریخ این گروه به ثبت رسید.
بعد از سال ۲۰۱۳ این گروه همراستا با فعالیت‌های سیاسی خود در حمایت از آنچه آزادی نامیده اند، روی به فعالیت‌هایی در راستای مسائل مدنی و حقوق بشری نیز آورده اند. از جمله فعالیت‌های مدنی این گروه می‌توان به عملیات سال ۲۰۱۳ برای کمک رسانی به فاجعه تندباد اوکلاهوما اشاره کرد که عملیاتی گسترده برای به دست آوردن اطلاعات در مورد قربانیان این فاجعه بود. 
اما یکی از نمایش‌های قدرت این گروه در سال ۲۰۱۴ در موضوع آشوب‌های شهر فرگوسن آمریکا صورت گرفت که بر اساس آن، وقتی سیاه پوستان اقدام به اعتراض خیابانی به موضوع کشته شدن مایکل برون سیاه پوست توسط دو افسر پلیس کردند، گروه آنونیموس مقتدرانه پلیس آمریکا را از آسیب رساندن به این معترضان بر حذر داشت و اعلام کرد، در غیر این صورت تمامی‌وب سایت‌های فدرال دولت آمریکا را مورد حمله قرار خواهد داد.


آنونیموس علیه داعش
 یکی از سر فصل‌های اصلی آنونیموس، مبارزه با گروه تروریستی داعش است. این گروه چندی پیش بیانیه ای رسمی‌صادر کرد که بر اساس آن حمله به اعضای داعش و «کشتن آنها در فضای آنلاین» را هدف خود معرفی کرد.از آن زمان به بعد حملات منسجم و گسترده ای علیه اعضا و حامیان، وب سایت‌های تبلیغاتی و فعالیت‌های آنلاین داعش از سوی آنونیموس صورت گرفته که مهم ترین آنها معروف به عملیات پاریس است. بعد از حملات اخیر تروریست‌های داعش در پاریس گروه آنونیموس طی دو ویدیو هشدارهای جدی به داعش داد و رسما اعلام کرد که قوای خود را علیه داعش به حرکت درآورده است.
طی این عملیات گروه آنونیموس بیش از هزار حساب کاربری مربوط به داعش را در توییتر معرفی کرد و مورد حمله قرار داد و همچنین تعداد بیش از ۲۵۰ وب سایت تبلیغاتی داعش را هک و به کلی محو کرد.
آخرین اقدام گروه آنونیموس به مبارزه با تروریست‌های تکفیری داعش باز می‌گردد؛ به حملات اخیر در ترکیه تنها چند روز قبل از کریسمس که این کشور را برای یک هفته فلج کرد. (منبع:فناوران)

  • ۹۴/۱۰/۱۳

هکرها

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">