نتیجه 7 هفته گزارش درباره مشکلات شرکت پست
در روزهای گذشته برخی مخاطبان در شبکههای اجتماعی و سایر مسیرهای ارتباطی، به هفتهنامه عصر ارتباط نقد میکنند که چرا برخلاف بسیاری دیگر از نشریات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که پیگیر حواشی و موضوعات سطحی و زرد هستند، دنبال مسایل کلان و بر زمین مانده در حوزه فاوا نیست.
مسایلی که هر کدام تاثیرات گستردهای بر آینده کشور دارد و نباید در شرایطی که هر روز یک پرونده از یک نهاد و مسوول در حوزه فاوا منتشر میشود، به حاشیه رفته و زیر غبار هیاهو و افشاگریهای راست و دروغ مدفون شود.
روش و سیاست کاری هفتهنامه عصر ارتباط به عنوان نخستین و تنها هفتهنامه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، اما مشخص است و آرشیو ما نیز گواهی بر مدعای ماست. ما همواره تلاش کردهایم تا درگیر بازیهای روزمره و بیسرانجام در حوزه فناوری اطلاعات نشده و مشکلات اصلی را گم نکنیم.
اما واقعیت آن است که در این مسیر تنها هستیم و قاطبه جریانسازی رسانههای حوزه ICT به دلایل متعددی همچون وابستگیهای سیاسی و اقتصادی، به سمت حواشی و تبلیغات است تا مسایل و معضلات اصلی.
در شرایطی که هر روز حوزه فاوا درگیر یک حاشیه است، بالغ بر 7 هفته است که در هفتهنامه عصر ارتباط و به شکل منظم، به درج گزارشهایی در خصوص عملکرد و ماموریتهای محوله و بر زمین مانده شرکت پست از سالها قبل تا کنون اقدام کردهایم و البته نظر به اهمیت موضوع، همچنان به انتشار این گزارشها ادامه خواهیم داد.
اما صرفا به عنوان مشتی نمونه خروار، برای آنها که از حواشی خسته شده و نگران مسایل اصلی هستند، همانطور که ملاحظه میشود، نه از شرکت پست، نه از وزارت ارتباطات به عنوان نهاد بالادستی این شرکت و نه از جایی همچون ستاد اقتصاد مقاومتی که ریاست آن به عهده معاون اول رییسجمهور است و این ستاد نیز ماموریتهایی به شرکت پست محول کرده، هیچ خبر و واکنشی مشاهده نمیشود.
در هفتههای قبل مشخصا به سرنوشت موضوعات و طرحهایی نظیر سرنوشت همکاری شرکت پست با سازمان امور مالیاتی، سرنوشت طرح GNAF، سرنوشت مافیای پست در کشور، سرنوشت طرح سیماک، سرنوشت مصوبه مجلس در خصوص اساسنامه شرکت پست، اخبار و وعدههای ریز و درشت مدیران این شرکت و خروجی فراخوانهای جدید شرکت پست پرداختیم.
اما مخاطبان محترم میتوانند ملاحظه کنند که تمام این پیگیریها، حداقل تاکنون و بر اساس شواهد و اخبار منتشره، با هیچ اهمیت و واکنشی از سوی مسوولان مربوطه مواجه نشده است و همچنان کار سخنرانی، وعده، اقدامات روزمره، همایش و تهیه کیلوکیلو سندهای تزیینی، که نوشته میشوند اما اجرا نمیشوند در دستور کار است.
اما به هر حال مدیران وزارت ارتباطات در مورد عملکرد خود و سایر شرکتها و سازمانهای وابسته به ایشان از جمله شرکت پست، مسوولیت دارند.
اگرچه مدیران وزارت ارتباطات قاعدتا اطلاعات و اخبار را صرفا از طریق رسانهها دریافت نکرده و باید بهتر از هر رسانهای بدانند در زیرمجموعههای ایشان چه میگذرد.
اگر نمیدانند که وامصیبتا! و حداقل در همین هفتهنامه از سالها قبل بارها گزارشهای متعددی در خصوص نگرانی از سرنوشت شرکت پست و طرحهای واگذار شده به این شرکت منتشر شده است.
اگر هم میدانند، اما کارهای مهمتری دارند که فرصت رسیدگی به عملکرد شرکت پست را نمیگذارد که باید پرسید این چه کارهای مهمی است که مجال رسیدگی به دیگر طرحهای ملی و واگذار شده به پست را نمیدهد.
بله، پیگیری موضوعاتی همچون کلاهبرداری خدمات ارزشافزوده از مردم که چند هفته است بهطور مرتب در دستور کار ویژه وزیر و مدیران وزارت ارتباطات قرار گرفته مهم است، اما وزارت ارتباطات آیا با همین سر و صدا و جدیت، پیگیر عملکرد زیرمجموعههای خود نیز بوده است؟ آیا قرار است دو سال باقی مانده نیز به همین شکل، سرعت و با همین ترکیب مدیریتی به پایان برسد؟
آری! این مشتی نمونه خروار از مسایل ریز و درشت رها شده و بر زمین مانده در حوزه فاوا و سایر بخشهای کشور است و از رسانهای که به تنهایی پیگیر معضلات است، بیش از این بر نمیآید و انتظار نمیرود.
سالها پیش به محض آنکه کوچکترین نقدی به نهادی میشد، سراسیمه وارد عمل میشدند، اما اکنون ظاهرا برخی مدیران جزء و میانی میدانند که بعضی از مدیران بالاتر، آنقدر درگیر کارهای سیاسی و شخصی خود هستند که اصلا وقتی برای زیرمجموعههای خود ندارند.
پس آنها هم به تبعیت از مدیران بالاتر خود، به هیچ رسانه، نقد و انتقادی اهمیت و پاسخ نداده و به کارهای خود میرسند و میدانند که کسی از جایی هم کاری به کار ایشان ندارد.
و این گونه میشود که در کشور شاهد انبوهی از طرحها، قوانین و مصوبات بلاتکلیف و بر زمینمانده هستیم. (منبع:عصرارتباط)