وزیر ارتباطات: فیلترینگ دست دولت نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفت: این موضوع خارج از چارچوب تصمیمگیری دولت است و در این رابطه ما تابع قوانین بالادستی هستیم.
خبرگزاری میزان _ عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه امروز هیاتدولت در جمع خبرنگاران گفت: رئیسجمهور در جلسه هفته گذشته شورای عالی فضای مجازی دستوری مبنی بر تشکیل کارگروه رسیدگی به مشکلات مردم درخصوص اینترنت صادر کرد.
وی در ادامه افزود: ماموریت انجام امور به مرکز ملی فضای مجازی محول شده است و در همین خصوص وزارت ارتباطات نمایندگان خود را برای عضویت در این کارگروه به این مرکز معرفی کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: امیدوار هستیم مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیتهای خود در دوره جدید بهرهمند شود تا نقش موثرتری نسبت به گذشته در این حوزه ایفا کند و از نقش فرا دستگاهی که این مرکز دارد برای حل مشکلاتی که خارج از اراده وزارت ارتباطات در حوزه شبکه است، استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: در حوزه حاکمیت شرکتی و نقشی که شرکتهای خصوصی در شبکه دارند، بنا به دلایل مختلفی که در گذشته بوده این شرکتها ماموریت خود را بهدرستی انجام ندادهاند؛ به عنوان مثال شرکت مخابرات ایران در لایحه تجمیع و شبکه داخل شهرها و استانها در طی سالهای گذشته وظیفه خود را بهخوبی انجام نداده است و موجب شده که شبکه اشباع شود و در برخی از ساعات باعث بهوجود آمدن مشکل در شبکه برخی از استانها شود.
زارعپور همچنین در رابطه با فیلترینگ گفت: این موضوع خارج از چارچوب تصمیمگیری دولت است و کمیتهای که در این موضوع وجود دارد دولت سهم عمدهای در آن ندارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: برخی از سایتها و سرویسها از نظر ما بلاوجه بسته شدهاند و موضوع بازنگری در سیاستهای فیلترینگ در کارگروه ملی فضای مجازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اما در رابطه با شبکههای اجتماعی باید گفت که ما تابع قوانین بالادستی هستیم و امیدواریم مرکز ملی در این موضوع نقشآفرینی داشته باشد.
وی همچنین در رابطه با اتصال دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند گفت: میزان اتصال دانشگاهها به سامانهها سه رقمی شده است و مابقی دستگاهها در حال انجام امور اتصال هستند.
به گفته زارعپور تمام دستگاهها باید تا پاییز سالجاری استعلامات خود را بهشکل برخط انجام دهند و هیچ مراجعهکنندهای برای اخذ استعلام نباید به ادارهها مراجعه کنند و همچنین دستگاهها باید تمام خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه دهند و ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند.