ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که بعد از نهایی شدن طرح رجیستری مشکلی برای دریافت خدمات گوشی‌های تلفن همراهی که مورد استفاده مصرف‌کنندگان است پیش نخواهد آمد بلکه قرار است بر اساس اولویت و زمان بندی شناسه دار شوند.

حمیدرضا دهقانی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بعد از نهایی شدن طرح رجیستری مشکلی برای گوشی‌های تلفن همراهی که در حال حاضر مورد استفاده مردم است مشکلی به وجود نمی‌آید و فقط قرار است گوشی‌ها هویت دار شوند.

وی افزود: بر این اساس تمامی تجهیزات اعم از گوشی‌های که اکنون از شبکه مخابراتی کشور خدمت می‌گیرند یا به عبارت دیگر همان گوشی‌هایی که اکنون دست مردم است هویت‌دار و شناسه‌دار خواهند شد.

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه زمانی که گوشی‌های تلفن همراه شناسه‌دار شوند دارای هویت می‌شوند، ادامه داد: گوشی‌هایی که در حال حاضر از اپراتورها خدمات می‌گیرند برای ما دارای هویت هستند و سرویس دهی شان ادامه پیدا می‌کند و طبیعتا زحمت و اصطحکاکی برای مردم به وجود نمی‌آید.

دهقانی نیا عنوان کرد: بر این اساس به گوشی‌هایی که تا قبل از زمان "تی صفر" طرح کار می‌کرده هویت دارند و شناسه دار می‌شوند اما آن گوشی‌هایی که بعد از آن وارد شده است طبق ثبتی که از آذر ۱۳۹۴ در سامانه گمرک انجام شده و فرایندی که پس از آن درنظر گرفته شده است تجهیز و شناسه دار می‌شوند.

به گفته وی، در طرح فنی در نظر گرفته شده (رجیستری) اینکه گوشی‌های تلفن همراه قاچاق چه مدل و برندی داشته باشد قاعدتا بر اساس اصول طراحی فنی، تفاوتی ندارد.

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: به این معنی که وقتی گفته می‌شود یک گوشی قاچاق نباید از شبکه مخابراتی خدمات بگیرد دیگر تفاوتی نمی‌کند که آن گوشی برند تجاری‌اش ال جی، ‌ اپل، سامسونگ و ... باشد؛ برای همین زمانی که طرح مشمول کلیه کاربران و مصرف کنندگان نهایی تجهیز تلفن همراه شود بر اساس آنچه سیاست گذاری شده است اقدام خواهد شد.

 

طرح آزمایشی ثبت گوشی در حال نهایی شدن است

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، درباره طرح رجیستری (ثبت گوشی) از مراحل نهایی طرح آزمایشی آن خبر داد و گفت: با این که هنوز نتایج طرح کامل نشده است اما نتایج اولیه حاکی است، با انجام یک سری فرایندهای تکمیلی این طرح قابل اجرا است.

به گزارش ایسنا، فلاح جوشقانی، با اشاره به حساسیت وزیر ارتباطات در این باره گفت: با توجه به تاثیر این طرح بر تک تک مردم، مسوولان تاکید ویژه دارند که اجرای این طرح موجب آزار هموطنان نشود، از این رو، جهت تکمیل و انجام کار کارشناسی بیشتر، پیشنهاد اجرای طرح پایلوت را ارایه کردیم.

وی افزود: جمع بندی این مرحله، در حضور تمامی دستگاه های دخیل از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌وزارت صنعت، معدن و تجارت، و گمرک ارایه خواهد شد.
فلاح جوشقانی بخش مهم این طرح را رصد گوشی در بازار دانست و گفت: باید با کنترل مبادی ورودی رصد کامل گوشی در بازار از مرحله ورود تا مرحله ای که به دست مردم می رسد، صورت گیرد. در این راستا، حضور نمایندگی فروش و پشتیبانی بعد از فروش گوشی ها در کشور هم امری طبیعی است که در صورت اجرای تمام این فرایندها، اگر هر گوشی به هر دلیلی از فرایندهای مدیریتی، کنترلی عبور کرد را اجازه فعالیت در شبکه و سرویس گیری را نداد.

وی با اشاره به درخواست فرهنگستان زبان و ادب پارسی مبنی بر استفاده از اصطلاح ثبت گوشی به جای رجیستری در مکاتبات اداری خاطر نشان کرد: اجرای این طر مستلزم کار فنی زیادی در شبکه اپراتورها است و باید قابلیتی که در حال حاضر در شبکه موبایل وجود ندارد در آن ایجاد کرد.

فلاح جوشقانی با اشاره به طرح پیشین ثبت گوشی در کشور، گفت: در طرح قبل که در سال 1385 انجام شد و نتیجه مثبتی نداشت، تنها عملیات روی سریال گوشی صورت گرفت که نه تنها با این کار جلوی قاچاق گوشی گرفته نشد، بلکه موجب شد به علت کپی دیگر نتوان از آن طریق گوشی سرقتی را در شبکه ردیابی کرد.

وی ادامه داد: در طرح جدید بخشی از طرح این است که زوجی از شماره سریال گوشی و استفاده کننده ایجاد شود که منحصر به فرد است و امکان کنترل بیشتر را فراهم کند.

معاون سازمان رگولاتوری با تاکید بر این که اجرای این طرح مستلزم ایجاد یک بستر و زمینه سازی گسترده و پیچیده به خصوص در حوزه IT اپراتورها است، خاطر نشان کرد: تلاش داریم بسترهای لازم برای اجرای این طرح را امسال ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: عمده کار تجهیزات نرم افزاری و قابلیتی است که باید در سیگنالینگ شبکه انجام شود تا امکان اخذ استعلام فراهم شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">