وعده مهار پیامکهای تبلیغاتی و مخالفت با تاکسییابهای خارجی
وزیر ارتباطات گفت: سازمان تنظیم مقررات قول داده است که تا پایان مهرماه با راهاندازی که پیامکهای مزاحم را گزارش و این مشکل را حل کند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی از راهاندازی کارگروه کیفیت ارتباطی اربعین خبر داد و گفت: با توجه به تجربیات سال گذشته در سه بخش ارتباطات پایه مرزی، ظرفیتسازی اپراتورها و نیز ارتباطات میان دو کشور، موضوع ارتباطرسانی به زائران اربعین حسینی را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ظرفیتسازی مناسب از اپراتورهای موبایل برای این موضوع صورت گرفته است، گفت: بخشی از کیفیت خدمات در ایام اربعین حسینی مربوط به اپراتورهای عراق است که شاهد هستیم سال گذشته و به رغم برنامهریزیهای مفصل صورت گرفته در طول مسیر نجف به کربلا، شبکه ارتباطی در ساعاتی پاسخگوی زائران نبود و به رغم آنکه شبکه وایفای از سوی ایران در مسیرها طراحی شده بود، به دلیل اشکالات فیبر نوری در برخی مواقع شاهد مختل شدن این شبکه بودیم.
آذری جهرمی ادامه داد: در همین حال امسال پیرو مکاتباتی که با طرف عراقی داشتیم و به دعوت رسمی وزیر ارتباطات، ظرف ۱۰ روز آینده برای حل مشکلات ارتباطی دو کشور در زمان اربعین، به این کشور سفر خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه به دلیل مدت زمان کم، سرمایهگذاری برای اپراتورهای عراقی توجیه اقتصادی ندارد، گفت: به همین منظور ما درخواست دادیم که ظرفیتسازی طی این ایام از سوی اپراتورهای ایرانی صورت گیرد؛ به نحوی که در صورت موافقت و درخواست اپراتورهای عراقی و تحت حاکمیت دولت عراق، تجهیزات ارتباطی را به صورت عاریه در اختیار اپراتورهای عراقی قرار میدهیم.
وی همچنین گفت: از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت نیز ظرفیتهای ارتباطی ایجاد شده و قرار است اپراتورهای ایرانی نیز تعرفهها و خدمات رومینگ را به زودی پیشنهاد دهند؛ با این وجود پیشبینی میکنیم از سمت ایران مشکلی در برقراری ارتباط نداشته باشیم، اما از سمت طرف عراقی نمیتوانیم تضمینی دهیم و به همین دلیل قصد سفر به این کشور برای رایزنی داریم.
آذری جهرمی در مورد مقرون به صرفه بودن استفاده از سیمکارتهای ایرانی در ایام اربعین نیز گفت: سال گذشته مشکلی که برخی مردم با سیمکارتهای ایرانی داشتند، هزینه دیتا بالا بود که زائران را ناراضی میکرد. امسال ما میگوییم که مردم شرایط را بررسی کرده و سپس نسبت به خرید سیم کارت عراقی و یا ایرانی اقدام کنند چرا که هزینه دیتا در رومینگ بسیار گران است و زائران باید مواظب باشند که دیتایی که استفاده میکنند، به سرعت با اتمام بسته و حجم روبرو میشود. به همین دلیل چنانچه کاربران نیاز به دیتا دارند، بهتر است که از سیمکارت عراقی استفاده کنند که در کشور عراق به صرفهتر است.
مشکل پیامکهای مزاحم تا پایان مهرماه حل میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد معضل پیامکهای تبلیغاتی و نارضایتی مردم افزود: این مشکل مربوط به این است که بیضابطه و بدون حساب و کتاب و با محتوای نامناسب و حتی در ساعات نامناسب، اجازه دادیم پیامکهای تبلیغاتی به مردم ارسال شود؛ این مسئله باعث نارضایتی مردم شده است. بر این اساس شورای عالی فضای مجازی نیز ورود کرد و مصوبهای را برای محدودسازی این پیامکها به وجود آورد. اما باید توجه داشت که برخی کسب و کارهای نوپا از طریق پیامکهای تبلیغاتی فعالیت میکنند که نباید آنها را از این امکان محروم کرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس در حال پیدا کردن راهحل و مجرای قانونی برای پیامکهای تبلیغاتی بدون مزاحمت برای مردم هستیم و هماکنون شاهدیم که برخی با دور زدن قوانین از سیمکارتهای شخصی برای ارسال پیامک تبلیغاتی استفاده میکنند.
آذری جهرمی ادامه داد: در ابتدای دولت از رگولاتوری خواستیم تا این مشکل را حل کند و با دادن مشوقهای لازم و نیز راهحلی برای کسب و کارهای نوپا، این امکان را به وجود بیاورد که از ظرفیتهای فضای پیامک بدون مزاحمت برای مردم بتوان استفاده کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در این زمینه کارگروه بررسی موضوع تشکیل شده است، گفت: سازمان تنظیم مقررات قول داده است که تا پایان مهرماه با راهاندازی که پیامکهای مزاحم را گزارش و این مشکل را حل کند؛ به نحوی که کاربران از طریق پیامکهای مزاحمی که دریافت میکنند را به سامانه پیامکی رگولاتوری گزارش کرده و به این ترتیب جلوی انتشار پیامکهای مزاحم تبلیغاتی گرفته خواهد شد.
فعالیت تاکسییاب روسی در ایران بررسی میشود
وی در مورد انتشار اخباری مبنی بر فعالیت یک شرکت جدید تاکسییاب از کشور روسیه در ایران با نام «ماکسیم» گفت: من نیز این موضوع را شنیدهام و از دکتر براری معاون دولت و امور مجلس وزارت ارتباطات خواستهام که این موضوع را پیگیری کند.
آذری جهرمی افزود: از آنجایی که هماکنون بخش خصوصی سرمایهگذار در عرصه تاکسییابهای اینترنتی در کشور وجود دارد و نخبگان بسیاری در این بخش فعال هستند و نیز ظرفیت بازار برای این فعالیت وجود دارد، قطعاً واگذاری بخشی از این خدمات به یک کشور دیگر، صلاح و مناسب سیاستهای کشور نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اما اینکه بدانیم ابعاد سرمایهگذاری و فعالیت این شرکت روسی چیست و با چه هدفی قرار است وارد بازار ایران شود، هنوز اطلاع کافی از آن نداریم و به همین دلیل خواستهایم که با بررسی ابعاد مختلف موضوع، بتوانیم در مورد آن تصمیمگیری کنیم.
وی اظهار داشت: البته ما از سرمایهگذاری خارجی استقبال میکنیم اما این سرمایهگذاری باید مطابق با اسناد توسعه نظام و همخوان با سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد.
مردم فعالیت لاتاریهای اینترنتی را گزارش دهند
آذری جهرمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر فعالیت شبکههای اینترنتی لاتاری (بختآزمایی) در فضای مجازی گفت: مردم در صورت مشاهده این گونه موارد، باید موضوع را به سامانه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گزارش دهند تا بتوان در مورد فعالیت این شبکهها تصمیم قاطع گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر گران شدن بستههای اینترنت موبایل تأکید کرد: هیچگونه افزایش قیمتی در حوزه تعرفههای اینترنت و تلفن همراه نداشتیم و اگر مردم با حتی یک مورد از این مسئله مواجه شدند، موضوع را به سامانه ۱۹۵ وزارت ارتباطات گزارش دهند تا این شکایت به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.
لایحه مالکیت معنوی به جمعبندی رسید
وی در مورد فراهم شدن امکان خرید آنلاین کالا از سایتهایی مانند «آمازون» که سال گذشته نیز مطرح شده بود، گفت: از آنجایی که مردم به خدمات نیاز دارند، شرکت پست تمامی تلاش خود را میکند تا با واسطه این امکان را برای مردم فراهم کند.
آذری جهرمی افزود: نیت به خدماتدهی به مردم است و به همین دلیل از سخن از واسطهها برای برقراری ارتباط و تعامل با سایتهایی اینچنینی به میان میآید؛ با این حال ما از شرکت پست میخواهیم که اجازه دهد بخش خصوصی وارد این عرصه شود و اپراتورهای خصوصی پست که به زودی وارد این حوزه میشوند، این تعامل را برقرار خواهند کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مورد لایحه مالکیت معنوی که پیش از این در سال ۹۳ از سوی دولت تدوین شده بود، گفت: این لایحه در کمیسیونهای مختلف دولت، مراحل تدوین و تنظیم را گذرانده و با توجه به رشد سریع تکنولوژی، انتقاداتی بر آن وارد بود که ما با تشکیل کارگروهی، در حال رفع این انتقادات هستیم.
وی با بیان اینکه با توجه به پژوهشهای صورت گرفته در مرکز تحقیقات مخابرات و جمعبندی نظرات مراکز پژوهشی از جمله مرکز پژوهشهای مجلس، مجلس و نخبگان حوزه فناوری، گفت: این لایحه تنظیم شده مجدداً بازنگری شد و هماکنون با رفع اشکالات آن، به یک جمعبندی برای ارائه لایحه مالکیت معنوی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به دولت هستیم.
آذری جهرمی در مورد مشکل کارگزاران مخابرات روستایی نیز به دلیل عدم حمایت شرکت مخابرات از آنها افزود: این موضوع دارای ابعاد مختلفی است که بخشی از آن به وزارت ارتباطات بازمیگردد که سهامدار شرکت مخابرات ایران است اما بخش دیگر مربوط به موضوع مدیریتی شرکت مخابرات است که باید تعیین تکلیف شود.
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، هماکنون اعتراضاتی از سوی کارکنان مخابرات در مورد امنیت شغلی و معوقات حقوقی مطرح است و نیز مشکلاتی که کارگزاران مخابرات روستایی با آن روبرو هستند که باید در مورد آن فکری شود.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از درآمد مخابرات مربوط به اپراتور همراه اول بود که با جدا شدن سهام این اپراتور از مخابرات، توان مالی مخابرات کم شده است و باید مسئولان این شرکت و سرمایهگذاران آن، فکری برای تزریق اعتبارات و افزایش بهرهوری و درآمد داشته باشند.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: اما به هر ترتیب آن بخشی که مربوط به قانون است و قانون، وزارت ارتباطات را مکلف به تعیین تکلیف قرارداد کارگزاران مخابرات روستایی کرده است، باید رعایت شود و وزارت ارتباطات در بخشی که مسئول است، موضوع را پیگیری میکند.