ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

در نخستین همایش منطقه‌ای «پدافند سایبری و اقدامات مصون‌ سازی» در مشهد، انواع تهدیدها و حملات سایبری و راهکارهای مقابله با آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، اولین همایش منطقه‌ ای «تهدیدات نوین سایبری و اقدامات مصون‌ سازی از منظر راهبردی و فنی» امروز با ۸۰ درصد حملات سایبری در حوزه های شناخته شده، اتفاق می افتدحضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور توسط شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی و با مشارکت اداره کل پدافند غیرعامل استانداری در سالن جلسات اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش گفت: در تجربه و تحلیلی که نسبت به حوادث و تهدیدهای سایبری در سال گذشته داشتیم، جمع‌ بندی این بود که این حملات مبتنی بر چهار حوزه اتفاق می افتد که شامل کشف آسیب پذیری‌ های متداول جاری در سامانه های خدمت رسان مردم، حفره های پنهان، ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری در ذات فناوری و همچنین تهدیدهای پیشرفته و ماندگار است.

سردار جلالی با بیان اینکه ۸۰ درصد تهدیدها و حملات سایبری در حوزه آسیب پذیری های جاری و شناخته شده، اتفاق افتاده است، افزود: برای این کار دستورالعمل‌ و برنامه ای تهیه شده و استان خراسان رضوی را با توجه به قابلیت‌ ها و ظرفیت های موجود به عنوان استان نمونه انتخاب کرده ایم.

او ادامه داد: در این راستا با شرکت فاوا رضوی وابسته به آستان قدس رضوی تهدیدات اولیه در الگوی امن سازی، روش ها و دستور العمل ها و توافق های مربوط به این حوزه را انجام دادیم تا بتواند امن سازی اضطراری که بخش عمده ای از سطح آسیب پذیری ها و کمبود را نشان می دهد، اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از اعطای گواهینامه تعیین صلاحیت به شرکت فاوا رضوی خبر داد و گفت: امیدواریم آستان خراسان رضوی نمونه خوبی برای آغاز موفق این کار باشد تا از آسیب پذیری های ساده در امان باشیم.

او درباره مهم ترین برنامه ها در حوزه مصون سازی سایبری اظهار کرد: امسال اولین و مهم ترین برنامه، امن سازی اضطراری زیرساخت هایی است که بر اساس تقسیم کار به سازمان واگذار شده است که در این راستا استان های خراسان رضوی و آذربایجان شرقی را به عنوان نمونه انتخاب کرده و کار را آغاز کرده‌ ایم.

سردار جلالی درباره ویژگی های تهدیدهای ترکیبی گفت: تحولات عمده در حوزه فناوری‌ ها، افزایش میل ترکیب و همجوشی فناوری‌ های مدرن، ایجاد فناوری‌ های مدرن ترکیب شده، تطابق پذیری راهبردهای های سلطه جویانه بر فناوری‌ های مدرن، تغییر مدل و مفهوم جنگ های جدید با ویژگی های نوین، به هم تنیدگی مرز امنیت و جنگ و تداخل مرکزهای آن ها در فضای سایبری، توجه جدی دشمن به تهدیدها از درون، حضور اثرگذار فناوری های مدرن با قابلیت هم افزایی و تلاش برای محور قرار دادن مردم در کانون اثرات و پیامدهای آن، از جمله این تهدید ها به شمار می رود.

او ادامه داد: تهدیدهای ترکیبی ویژگی های دیگری هم دارد که می توان به بهره گیری حداکثری از شبکه های اجتماعی در قالب عملیات شناختی، تلاش برای هم جوشی عملیات سایبری مردم محور و عملیات فیزیکی امنیتی، پشتیبانی سرویس های اطااعاتی از حملات سایبری، قطع خدمات و سرویس های وابسته به فضای سایبری، توسعه پیامدهای قطع خدمت برای مردم و اثرگذاری بر میزان تحمل مردم و همچنین ترکیب اقدامات رسانه ای، شبکه اجتماعی، عملیات شناختی، روانشناسی، جامعه شناسی و امنیتی بر مردم اشاره کرد.

سردار جلالی افزود: یکی دیگر از ویژگی های تهدیدهای ترکیبی این است که بیشترین خدمت را به مردم ارایه می دهد و آن خدمات در فضای سایبری قابل قطع کردن باشد.

او با اشاره به عناصر اصلی تهدیدها نیز گفت: حملات زیرساختی سایبری علیه زیرساخت های دارای پیامد مردمی، تلاش برای اثرگذاری بر ذهن، فکر، باور و رفتار مردم و ایجاد درگیری و آشوب امنیتی و تلاش برای قطع سرویس و خدمات ناشی از حملات سایبری، بخشی از این عناصر به شمار می رود.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: یکی از کارگروه های پرتلاش و موفق در حوزه کارگروه های ۱۱ گانه، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که آخرین تهدیدهای سایبری را رصد می کند.

جنگی با اشاره به وجود بارگاه امام رضا (ع) در خراسان رضوی و موقعیت حساس این استان از منظر جغرافیای سیاسی، افزود: خراسان رضوی دارای چهار پارک علم و فناوری و بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور محور در حوزه IT و ICT است.

او با اشاره به اجرای سند امن سازی فضای سایبری در زیرساخت های استانی خاطرنشان کرد: در این راستا اسناد مربوطه برای ۲۰ دستگاه زیرساختی استان خراسان رضوی ارسال و در کمتر از ۲ ماه بازخورد اقدامات جمع بندی شد.

جنگی ادامه داد: در سه تا چهار محور اتفاقات بسیار خوبی در سطح استان انجام شده و بیش از ۷۵ درصد برنامه ها در حوزه امنیت سایبری موفقیت آمیز بوده است.

او بیان کرد: اقدامات و ملاحظات صورت گرفته در حوزه های سازمانی و مدیریت بیش از ۵۴ درصد و در بخش ارتباطات ۵۶ درصد با موفقیت همراه بوده است.  مدیرعامل شرکت فاوا رضوی هم در این همایش با اشاره به تولید محصولات دانش بنیان در این شرکت گفت: در این راستا سیستم اتوماسیون اداری روان با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی، به سیستم روان پلاس تبدیل شده است.

مهرداد حریریان با اشاره به موضوع انقلاب صنعتی چهارم گفت: بدین منظور تکنولوژی های مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم در دستور کار قرار گرفته که یکی از آن ها ایجاد پلتفرم های VR و AR است که امیدواریم در ماه‌ های آتی محقق شود.

او با تاکید بر موضوع امنیت خاطرنشان کرد: امنیت به ویژه امنیت سایبری مقوله بسیار مهمی است که در این راستا برنامه هایی در دست اجرا قرار دارد. جانشین فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور هم درباره راهبردهای ممانعت از نشت داده های حساس اظهار کرد: سازمان ها باید نقض احتمالی امنیت داده ها یا انتقال غیر مجاز داده ها به خارج از یک شبکه را شناسایی کنند و با نظارت، شناسایی و مسدود کردن داده‌های حساس به اجرای این امر کمک کنند.

سردار فرجی پور افزود: داده های حساس اطلاعاتی هستند که در برابر دسترسی غیر مجاز برای حفظ حریم خصوصی یا امنیت فرد یا سازمان محافظت شوند.

او ادامه داد: به همین منظور، باید اقداماتی شامل شناسایی و طبقه‌ بندی داده ها، ایجاد کنترل های دسترسی، نظارت بر فعالیت داده‌ ها و فعالیت‌ های مرتبط با داده‌ ها برای شناسایی و جلوگیری از نشت داده‌ ها انجام شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">