پاسخ به انتقاد وزیر ارتباطات از رسانهها
عـلی اصلان شهلا- در گزارشی هفته گذشته، به تشریح تجربه شخصی مان در استفاده از سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات پرداختیم و اعلام کردیم که وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات پس از 40 روز، هنوز به سوالات ما پاسخ ندادند.
هرچند بلافاصله پس از این گزارش، وزارت ارشاد، پاسخ سوال خبرنگار ما را ارسال کرد، اما محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته به انتقاد از رسانه ها پرداخت و گفت چرا به جای آن که سراغ دستگاه هایی که در این سامانه حضور ندارند برویم، از تاخیر در پاسخگویی دستگاه های حاضر انتقاد می کنیم.
نخست آن که این دو موضوع منافاتی با هم ندارد. سازمان های اندکی که به سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات پیوسته اند، باید وظیفه قانونی خود را انجام داده و نباید انتظار تشکر از انجام تکالیف قانونی خود را داشته باشند. علاوه بر این طبق قانون باید ظرف مدت 10 روز به شهروندان پاسخ دهند و در غیر این صورت، از قانون تخلف کرده اند. بنابراین هم باید انتظار انتقاد رسانه ها را داشته باشند و هم در این باره به مقام ناظر پاسخ دهند.نکته دوم درباره درخواست وزیر ارتباطات از رسانه ها برای پیگیری دلایل نپیوستن 363 دستگاه از 400 دستگاه دولتی به این سامانه است. موضوعی که انتظامی دبیر کمیسیون هم پیشتر برآن تاکید کرده بود و گفته بود ما دیگر سراغی از این دستگاه ها نمی گیریم و انتظار داریم با فشار رسانه ای آنها به این سامانه بپیوندند.
سوال مهم و اساسی اینجاست که آیا مگر این سامانه براساس قانون شکل نگرفته و پاسخگویی و ارتباط دستگاه ها با آن، اجباری قانونی نیست؟ بنابراین در درجه اول رسانه ها باید از وزارت ارشاد و دولت بپرسند که چرا نتوانسته اند سایر دستگاه ها را مجاب به تمکین به قانون کنند. اگر ساز و کارهای قانونی کافی را فراهم نکرده اند که باید آیین نامه ای قرص و محکم تر بنویسند و اگر ساز و کارها فراهم است، چرا کمتر از 10 درصد دستگاه ها در این سامانه پاسخگو هستند؟ (منبع:فناوران)