پرداخت عوارض تاکسیهای اینترنتی از جیب مسافران
قرار بود شهرداری از تاکسیهای اینترنتی از قبیل اسنپ و تپسی عوارض بگیرد اما قرار نبود این عوارض را از جیب مردم بپردازند.
به گزارش پول نیوز، اگر جزء آن دسته افرادی باشید که برای رفت و آمد در شهرتان از مؤسسات کرایه تاکسی استفاده می کنید، به طور قطع این روزها با آژانسهای آنلاینی همچون «تپسی» و «اسنپ» زیاد سر و کار دارید.
تاکسیهای اینترنتی پیش از امضا دستورالعمل شهرداری مواضع تندی نسبت به آن و تصمیم وزارت کشور، شهرداری، وزارت ارتباطات، وزارت صمت و… داشتند.
مدیر حقوقی ماکسیم نیز در اواخر شهریورماه گفت: «این اقدام قطعا منجر به نابودی تاکسیهای اینترنتی میشود، در نهایت نیز به ضرر مصرفکننده و مردم خواهد بود. در بهترین حالت اگر موجب نابودی نشود، منجر به افزایش شدید قیمت تاکسیهای اینترنتی میشود.»
بنابراین مدیران تاکسیهای اینترنتی خواستار پرداخت مالیات یا عوارض بودند و پرداخت همزمان آن را موجب نابودی تاکسیهای اینترنتی میدانستند. اما ظاهرا سود و ضرر فقط برای تاکسیهای اینترنتی مدنظر بوده و حقوق شهروندان و مسافران در این میان به نظر میرسد گم شده است.
نقطه نظرات و ایرادات مدیران عامل شرکتهای مسافربر اینترنتی به دستوالعمل جدید در حالی مطرح شد که علی پیرحسینلو مشاور معاون حمل و نقل شهرداری تهران با بیان اینکه دستورالعمل نظارت بر مسافربرهای اینترنتی بعد از مدتها رایزنی و برگزاری جلسات متعدد نهایی شده است، گفت: وضعیت شرکتهای مسافربر اینترنتی به یک کلاف سردرگم تبدیل شده بود و نیازمند یک ساماندهی و نظارت همه جانبه بودیم.
در میان این انتقادات اما تپسی زودتر دست به کار شد و تفاهمنامه شهرداری را پذیرفت و استدلال کرد که این آغاز یک همکاری برد برد برای بخش سنتی و استارتاپها خواهد بود. اسنپ اما در موضع پرداخت نکردن عوارض بیشتر ایستادگی کرد.
این اقدام تپسی در اول کار شاید عمری عادی به نظر می رسید اما زمانی که کاربران تاکسی اینترنتی با ارقام عجیب در سفر خود مواجه شدند قضیه جدی تر شد.
در همین رابطه: اختیار با شرکتهاست
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری جزئیات دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر فعالیت تاکسیهای هوشمند و همچنین اخذ عوارض ۱.۵ درصدی از هزینه هر سفر به نفع شهرداری از سوی تاکسیهای اینترنتی را اعلام کرد.
مرتضی ضامنی درباره دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر فعالیت تاکسیهای هوشمند اظهار کرد: طبق این دستورالعمل مقرر شد که شرکتها به منظور استفاده از زیرساختهای شهری در قالب بهای خدمات ۱.۵ درصد از هزینه هر سفر را به شهرداری شهر مربوطه پرداخت کنند که در واقع قانونی است.
وی افزود: اگر در شهری شورای شهر و شهرداری شهر مربوطه بنا دارند که این مبلغ را نگیرند، قاعدتا باید آن را در شورای شهر مصوب و فرایند لازم را طی کنند. طبق دستورالعمل به منظور بهای خدمات و استفاده از زیرساختهای شهری، شرکتها موظف شدند که عوارض ۱.۵ درصدی را پرداخت کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا مسافران باید این مبلغ را بپردازند؟ گفت: این موضوع در اختیار خود شرکتهاست. آنها میتوانند از محل شارژی که دریافت میکنند، اضافه دریافت از مسافر و یا هر دو روش استفاده کنند. چگونگی پرداخت این عوارض توسط خود شرکتها برنامهریزی و به شهرداری شهر مربوطه پرداخت میشود.
به گزارش ایسنا، وی در گفتوگو با شبکه خبر، با بیان اینکه باید ۱.۵ درصد از بهای کل هر سفر، بابت عوارض پرداخت شود، درباره چگونگی طرح شکایات مردمی بابت افزایش هزینه سفرها گفت: مردم میتوانند از طریق اصناف، شهردری و تعزیرات شکایات احتمالی خود را مطرح کنند.