ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

پیام‌رسان‌ها و لزوم توجه به حق انتخاب مردم

| پنجشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۶:۴۶ ب.ظ | ۰ نظر

ایمان بیک_ نزدیک به 57 میلیون ایرانی کاربر اینترنت هستند و از این میزان، حدود 40 میلیون نفر (بیش از 70 درصد) از پیام رسان تلگرام استفاده می‌کنند. 

آخرین آمارها هم نشان می‌دهد که پس از اجرای برنامه‌های تشویق مردم به مهاجرت به پیام‌رسان‌های داخلی، این پیام رسان‌ها مجموعا به حدود 5 میلیون دویست هزار نصب، یعنی مجموعه کم‌تر از 9 درصد کاربران اینترنت کشور رسیده‌اند (منبع: کانال تلگرامی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و در عین حال استفاده از این پیام‌‌رسان‌ها، آنگونه که تبلیغ می‌شود، مهاجرت نیست، بلکه صرفا استفاده هم زمان از پیام‌رسان‌هاست و چه بسیار کاربرانی که هم تلگرام خود را دارند و هم سروش و ایتا و گپ و بله نصب کرده‌اند.

▫️این آمارها به وضوح با ما حرف می‌زنند؛ اما گویا مسوولان در نهادهای متولی، همچنان گوش‌شان برای شنیدن صدای آمار و ارقام و خواست کاربران کمی سنگین است. پس بگذارید به زبان فارسی سخنان این آمار و ارقام را ترجمه کنیم:
1-  70 درصد کاربران ایران با وجود تمام توضیحات و تبلیغات وسیع برای پیام‌رسان‌های داخلی و تشویق به مهاجرت، هم چنان از تلگرام استفاده می‌کنند. 70 درصد، یعنی اکثریت قاطع. یعنی فراخوان مردم به ترک تلگرام با رای «نه» مردم مواجه شده است.
2-  مسوولان و دوستان متولی فضای مجازی مدعی‌اند که در روزهای اخیر میزان گرایش به پیام‌رسان‌های داخلی چند برابر شده است. این پیام رسان‌ها به حدود 9 و 10 درصد سهم مشترک بازار دست یافته‌اند. تلگرام نیز موقعیت و مزیت انحصاری برای نصب خود به کاربران پیشنهاد نمی‌کند. طبق تعاریف اقتصادی، انحصاری در کار نیست و این صرفا تمایل (خواست) مردم است که جمعیت 40 میلیونی کاربران این پیام‌رسان را شکل داده است.

▫️همین دو پیام ساده و قاطع که استخراج شده از آمار فعالیت مردم است، قاعدتا باید برای هر کسی قانع کننده باشد. رییس دولت نیز همین هفته گذشته، در پیامی که می‌شد آن را فصل الخطاب دانست، اعلام  کرد که از حق انتخاب مردم در استفاده از پیام‌رسان‌ها حمایت می‌کند.
▫️اما عجیب است که بخشی از مسوولان، با اصرار و لجبازی کودکانه‌ای همچنان در برابر خواست و انتخاب مردم کارشکنی می‌کنند و این بار با دستوری عجیب، زمینه کند شدن این پیام‌رسان را با قطع سرویس سرورهای تحویل محتوا، فراهم کرده‌اند؛ اقدامی که علاوه بر آزار کاربران (70 درصد مردم ایران) باعث تحمیل هزینه‌ بالاتر اینترنت بین الملل می‌شود. 
▫️مفهوم ساده این رفتارها این است:  مردم می‌خواهند از یک سرویس استفاده کنند. اما گروه معدودی نمی‌خواهند اجازه بدهند. بنابراین هزینه این استفاده را برای مردم بالا می‌برند.
▫️بگذارید در پایان با مسوولان و متولیان اینترنت، به ویژه دبیر شورای عالی فضای مجازی مستقیم سخن بگوییم: شما همه تلاش‌تان را برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی کرده‌اید که اقدام ارزنده‌ای است. همچنان به این تلاش ادامه بدهید. اما در عین حال صدای مردم را بشنوید، به خواست و حق مردم در انتخاب پیام‌رسان احترام بگذارید. لطفا هزینه تمایلات خود را به مردم تحمیل نکنید و یادتان باشد که بزرگ‌ترین مصلحت ملی، رضایت مردم است.


@FanavaranNewspaper

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">