احضار مدیران "اسنپ" با شکایت وزارت راه
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از اقدام قضایی علیه اسنپ به دلیل ورود به حملونقل برونشهری خبر داد و گفت: قرار این بود که اسنپ پیشنهاد حملونقل برونشهری را از اپلیکیشن خودش حذف کند.
به گزارش تسنیم، داوود کشاورزیان با اشاره به فعالیت اسنپ در حوزه حملونقل برونشهری، اظهار کرد: اگر کسی میخواهد در حملونقل عمومی فعالیت کند باید پلاک "ع" داشته باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه رونوشتی به دادستانی ارسال شد و دادستانی هم مدیران شرکت مذکور را احضار کرده است.
وی تاکید کرد: قرار این بود که اسنپ پیشنهاد حملونقل برونشهری را از اپلیکیشن خودش حذف کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به اعتقاد بنده ماهیت سفر برونشهری با سفر درونشهری متفاوت است و اصلا به لحاظ اقتصادی به صلاح کشور نیست.
کشاورزیان با بیان اینکه این شرکت در حملونقل درون شهری سهم خودروهای شخصی را میگیرد، اظهار کرد: اما اگر قرار باشد سهم حملونقل برون شهری را بگیرند این به مصلحت کشور نیست و سازمان راهداری و حملونقل جادهای آنرا پیگیری میکند.
داوود کشاورزیان که در همایش اجرای طرح شبکه سیر همنام شرکتهای حملونقل مسافری جادهای سخن می گفت در ادامه افزود: در هر فعالیت اقتصادی دو فاکتور سرمایه و مدیریت وجود دارد. آنچه در قالب شبکه سیر همنام تعقیب میشود تقویت مدیریت در بخش حملونقل صرفه نظر از مالکیت است.
وی تصریح کرد: شبکه سیر همنام یعنی تقویت مدیریت در بخش. چه انتظاری از این طرح داریم؟ معتقدم افزایش ایمنی، ارتقای کیفیت خدمات و ارزیابی کیفیت خدمات از جمله انتظارات است که هر سه به موضوع مدیریت برمیگردد.
وی با بیان اینکه فعالان حملونقل را وادار کردیم همنام شوند، افزود: برای فعالیت، شرکتها باید با اسم تعاونیها اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اتوبوسها در شبکه سیر همنام باید با بغلنویسی با شرکتها فعالیت کنند، ضمن آنکه رانندگان نیز باید با همین رویه با شرکتها همکاری کنند. متاسفانه تصادفات عمدهای که طی سالهای اخیر داشتهایم مربوط به رانندگانی است که دفترچه را زیربغل خود میگذارند و برای حملونقل به ترمینال مراجعه میکنند.
کشاورزیان با بیان اینکه این رویه در شبکه سیر همنام حذف میشود، گفت: با این شبکه، شرکتها با اتوبوسهایی کار میکنند که آنرا میشناسند و برای این کار شرکتهای مادر باید مدیریت ناوگان داشته باشند تا ارزیابی های لازم را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه مردم از مسافرت با اتوبوس نمیترسند، اظهار کرد: تعداد تلفات جانی حملونقل عمومی 5 تا 6 درصد است و قطعا از خودرو شخصی ایمنتر هستند.
وی با اشاره به قیمت پایین سوخت این مسئله را یکی از معضلات حملونقل در کشور دانست و گفت: نمیتوان مردم را سرزنش کرد که از خودرو شخصی استفاده نکند. در کشورهای غربی مردم همزمان با ایام تعطیل از خودروهای شخصی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه با شبکه سیر همنام رقابتهای داخلی حذف میشود، گفت: چرا ما باید 1700 شرکت حملونقل در کشور داشته باشیم.
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با یادآوری اینکه در آییننامه جدید جابجایی مسافران بین شرکتهای حملونقل مجاز شده و مثل گذشته نیست که این کار ممنوع باشد، افزود: به شرکتهای حملونقل توصیه می کنم در راستای ارتقای ایمنی لاستیک مورد نیاز را حتما خودشان تهیه کرده و در انبارها نگهداری کنند.
پاسخ شرکت اسنپ
اپلیکیشن تاکسی یاب اسنپ ادعای معاون وزیر راه درباره احضار به دادگاه به دلیل سفرهای برون شهری را رد و اعلام کرد که هیچ گاه از سوی یک نهاد قضایی درباره مسائل مربوط به حمل و نقل احضار نشدهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس به دنبال انتشار خبری با عنوان «شکایت حقوقی از اسنپ به دلیل سفرهای برون شهری» به نقل از رئیس سازمان راهداری این برنامه تاکسییاب موبایلی با ارسال توضیحاتی این موضوع را رد کرده است.
اسنپ در توضیحاتش عنوان کرده است:«در چند ساعت گذشته، برخی از رسانهها مبادرت به انتشار خبری در خصوص ورود اسنپ به حوزهی حملونقل بین شهری و مسائل مربوط به آن نمودند که اسنپ با رد آن و با هدف تنویر افکار عمومی، توضیحات ذیل را در این خصوص در اختیار رسانهها قرار داده است.
شرکت اسنپ از ابتدا با هدف تسهیل سفرهای درونشهری آغاز به فعالیت نموده و تا به امروز امکانی برای انجام سفرهای برونشهری را میسر نساخته است. این در حالیست که در صورت انتخاب مبدا و مقصد در دو شهر متفاوت، حتی هزینهی سفر نیز محاسبه نشده و کاربر با پیغام خطا مواجه میشود. همچنین، رانندگان سرویسهای مختلف اسنپ تنها در شهر محل سکونت خود قادر به پذیرش درخواست سفر هستند و امکان فعالیت برای سفرهای بین شهری به لحاظ فنی وجود ندارد.
مدیران اسنپ هیچگاه از سوی نهادهای قضایی در خصوص مسائل مربوط به حملونقل بین شهری «احضار» نگشته و صرفا به دعوت از دادستانی محترم کل کشور در جلسهای به توضیح در خصوص سازوکار عملکردی این سامانه پرداختند. طبعا پس از ارائهی ادله و مستندات مربوطه، ابهامات بوجود آمده منتفی و با موافقت نماینده محترم دادستان کل کشور و حاضرین جلسه، موضوع خاتمه یافته است.
برآمده از توضیحات فوق و با بررسی متن اخبار منتشره، به نظر میرسد که منظور «اسنپ» نیست. لازم به توضیح است که اسنپ در صنعت نوپای حملونقل هوشمند به عنوان برند راهبر بازار شناخته میشود و گاها از سایر شرکتهای فعال در این عرصه به اسم «اسنپ» یاد میشود.
از همین روی، به نظر میرسد که بهتر آن است اصحاب رسانه، پیش از انتشار و یا بازنشر خبری از صحت و سقم آن مطلع گشته و با استعلام مستقیم از شرکت و یا نهادی که از آنها یاد شده است، از اصالت و صحت خبر مطلع شوند.»
به گزارش فارس توضیحات اسنپ در حالی است که این ادعا از سوی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مطرح شده و در همه خبرگزاریها به همین شکل منتشر شده است.