اعتراض به حق کمیسیون بالای تاکسیهای اینترنتی
مسافران تاکسیهای اینترنتی به زیاد بودن کرایهها اعتراض دارند و رانندهها به کم بودن آن. فصل مشترک این اعتراض، به حق کمیسیونی برمیگردد که تاکسیهای اینترنتی از هر سفر دریافت میکنند
به گزارش فارس، گروهی از رانندگان خودرو اینترنتی (اسنپ) با ثبت پویش «درخواست افزایش کرایه تاکسیهای اینترنتی» در فارس من، گلایههایی نسبت به این پلتفرم مطرح کردهاند. سردبیر این پویش در گفتگو با فارس میگوید: قیمتها در مقایسه با کرایه تاکسی و آژانسها بسیار پایین است و در بسیاری از مسیرها برای رانندگان صرفه اقتصادی ندارد که مسافر قبول کنند. در چنین شرایطی حاضر اسنپ بین 15 تا 17 درصد حق کمیسیون از هر سفر بر میدارد و در نهایت مبلغ کمی برای راننده باقی میماند که بخشی از آن هم صرف هزینه بنزین و استهلاک ماشین میشود.
وی درخصوص تسهیلات و امکاناتی که اسنپ در اختیار رانندهها میگذارند هم معتقد است اگر کرایهها پایین است، حداقل اسنپ رانندههای خود را بیمه کند، یا تبلیغ میکند که برخی خدمات را به صورت تخفیفی در اختیار رانندگان میگذارد؛ به طور مثال در مورد سوخت حداقل 6 ماه طول میکشد تا این سهمیه را به رانندگان بدهند. متاسفانه دریافتی رانندگان اسنپ به نسبت هزینه و خدمات بسیار کم است و صرفه اقتصادی ندارد.
از سوی دیگر اما برخی از کاربران تاکسیهای اینترنتی از قیمتهای بالا در مسیرهای بعضا کوتاه گلایهمند هستند. وحید کارمند است و میگوید: متاسفانه در تعیین قیمت و مسیرها هیچ فرمول یا ثبات قیمتی وجود ندارد، گاهی پیش آمده هزینه یک مسیر کوتاه کم ترافیک با مسیری طولانیتر و پر ترافیک در یک بازه زمانی ثابت یک شکل پرداخت کردهام.
مهدی دانشجو بوده و در این باره گفته است: قیمتها تا یک جایی معقول است اما یک مشکل وجود دارد اینکه رانندگان آنقدر سفر را تایید نمیکنند تا مجبور باشیم گزینه عجله دارم ثبت کنیم که این مستلزم پرداخت کرایه بیشتر است.
اعتراض رانندگان به قیمت پایین برخی سفرها در شرایطی است که در بسیاری از مواقع و در ساعات شلوغ یا روزهای بارانی، طبق اعلام خود اپلیکیشن تاکسی اینترنتی، کرایههایی که برای مسیرها تعیین میشود از هزینه مصوب بالاتر است و کاربران با پیام افزایش هزینه سفر نسبت به سقف تعرفه تاکسی تلفنی مواجه میشوند.
با این اوصاف، بنظر میرسد مشکل اصلی که باعث نارضایتی رانندگان اسنپ شده است، حق کمیسیون این شرکت است؛ موضوعی که شورای رقابت نیز چندی پیش آن را تأیید کرد شجاعی سخنگوی این شورا در گفتگو با صداوسیما گفته است: این شورا به نرخگذاری کرایه و کمیسیون این تاکسیها ورود میکند. در حال حاضر 2 یا 3 شرکت در حوزه تاکسی اینترنتی داریم که تعرفه را خودشان تعیین میکنند و اگر شورا به این جمع بندی برسد که کارمزدی اخذ شده از رانندگان دچار اختلال است، رسیدگی خواهد کرد.( مصاحبه سخنگوی شورای رقابت را اینجا ببینید.)
استهلاک خودرو، گران بودن قطعات و لوازم یدکی خودرو و هزینه سوخت مواردی است که هزینه گزاف بر دوش رانندگان میگذارد، از سوی دیگر قیمت بالای لاستیک هم بار مالی مضاعفی است که صاحب خودرو باید آن را تامین نماید، البته دو شرکت تاکسیهای اینترنتی خدمات تخفیفی به رانندگان خود معرفی میکنند اما نکته اینجاست که آنها میتوانند این خدمات را از بازار آزاد با هزینه کمتر یا شرایط تخفیفی بهتر دریافت کنند.