ایران در ردههای آخر جهانی سرعت اینترنت
با وجود پیشرفتهای اخیر در شبکههای 3G و 4G اینترنت موبایلی کشور به نظر میرسد ایران کماکان هم در زمینه سرعت و هم دسترسی اینترنت موبایلی وضعیت نامناسبی در میان کشورهای جهان دارد.
در گزارش جدیدی که سایت OpenSignal منتشر کرده، شاخص های مهمی در رابطه با اینترنت موبایلی از جمله دسترسی کاربران، سرعت متوسط و استفاده از آن بهجای وایفای مورد بررسی قرار گرفته است. این گزارش آماری از بیش از 822 هزار کاربر تهیه شده و مربوط به ماههای سوم تا ششم سال 2016 است.بهطور خلاصه به گفته OpenSignal از میان 95 کشور مورد بررسی، 93 کشور به اینترنت 3G یا بهتر دسترسی داشته و بیش از 75 درصد کاربران نیز به آن دسترسی دارند.
به گزارش فارنت،همچنین اختلاف سرعتها در کشورهای مختلف چشمگیر بوده و کماکان وایفای اتصال عمده را تشکیل میدهد. نسل چهارم ارتباطی یا همان LTE نیز هنوز با سرعت خوبی در حال پیشرفت است.ابتدا در دسترسپذیری و پوشش شبکه 3G یا 4G بررسی شده تا مشخص شود چند درصد کاربران کشورهای مختلف به این اتصال دسترسی دارند.
در صدر این نمودار کرهجنوبی با 98.54 درصد جمعیت قرار دارد و5 کشور انتهایی نیز ترینیداد و توباگو، عراق، هند، اوکراین و گینه هستند. ایران در این ردهبندی از میان 95 کشور با درصد دسترسی 61.4 در رتبه 88 قرار گرفته است.از نظر سرعت کلی یا میانگین شبکههای 3G و 4G این اختلاف میان کشورها شدیدتر بوده و OpenSignal علاوه بر فاکتور سرعت ،پوشش را نیز در این نمودار تأثیر داده است. به این ترتیب کشوری با سرعت بالای 4G اما دسترسی و پوشش کمتر رتبه پایینتری از کشوری با سرعت متوسط 4G اما با دسترسی و پوشش بالاتر کسب میکند.
در این ردهبندی کره جنوبی مجدداً با اختلاف زیاد و با سرعت میانگین 41.34 مگابیت بر ثانیه در رتبه اول بوده و پس از آن سنگاپور با 31.13 مگابیت بر ثانیه، مجارستان با 26.15 مگابیت بر ثانیه و استرالیا با 25.01 مگابیت در ثانیه در رتبههای بعدی قرار دارند. رتبههای پایانی نمودار نیز مربوط به الجزیره، عراق، اتیوپی، کاستاریکا و سرانجام افغانستان با سرعت 2.17 مگابیت بر ثانیه است.
ایران در این ردهبندی با سرعت 5.13 مگابیت بر ثانیه یعنی 0.64 مگابایت بر ثانیه در رتبه 73 قرار گرفته است. شاخص بعدی زمان استفاده از وایفای است که نشاندهنده درصدی است که در هر لحظه خاص کاربران بهجای استفاده از اینترنت دیتای موبایل از وایفای استفاده میکنند. در این نمودار هلند با 70.05 درصد در صدر بوده و پس از آن چین با 63.16 و نیوزیلند با 62.96 درصد قرار گرفتهاند.
رتبههای آخر مربوط به افغانستان، میانمار و سرانجام اتیوپی با 15.55 درصد بوده و کشور ما نیز با 36.88 درصد در رتبه 78 است. در این گزارش آمده که وایفای محبوبترین نوع ارتباطات است. در بیشتر مناطق، اینترنت بیسیم سرعت بیشتری نسبت به شبکههای موبایل دارد و به همین دلیل، کاربران به سمت استفاده از ارتباطات بیسیم میروند.
با وجود این که در ایران تنها 36.88 درصد از ارتباطات با اینترنت وایفای است، شهروندان کشورهایی مانند هلند، چین و نیوزیلند بیشتر از وایفای استفاده میکنند که میتواند به دلیل گستردگی زیرساختهای ارتباطات وایفای عمومی در مناطق مختلف شهرهای این کشورها باشد.
به این ترتیب به نظر میرسد میزان دسترسی کاربران به وایفایهای عمومی و اغلب رایگان در کشور ما بسیار پایین است و بسیاری از کاربران مجبور به استفاده از اینترنت کندتر و گرانتر دیتای موبایلی هستند. به این ترتیب به نظر میرسد با وجود ادعاهای اپراتورهای موبایلی ایران در زمینه استفاده از جدیدترین فناوریهای 4G LTE شبکه موبایلی اینترنت کشور چه از نظر سرعت و چه پوشش در سطح بسیار پایینی قرار دارد و امیدواریم در ماههای آینده وضعیت از نظر پوشش و همچنین قیمت بهبود پیدا کند.