جریمه میلیاردی بورس تهران در ماجرای ماینینگ
سازمان تعزیرات حکومتی شرکت بورس و اوراق بهادار تهران را درباره ماجرای ماینرهای کشف شده در این شرکت جریمه کرد.
در متن این ابلاغیه آمده است:
درخصوص تخلف شرکت بورس اوراق بهادار تهران با وکالت آقایان خراسانی و برهانی دائر بر نگهداری کالای قاچاق ۸۲ دستگاه ماینر از نوع مجاز مشروط موضوع قبض انبار کلاسمان سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی تهران، نظر به اینکه صورتجلسه کشف و گزارش اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی فاتب کالاها از ساختمان شرکت بورس اوراق تهران کشف شده است و از آنجا که نگهداری کالای قاچاق فی نفسه تخلف محسوب میشود، شرکت بورس علاوه بر ضبط کالای مکشوفه به پرداخت سیصد و نه میلیارد و پانصد و بیست و هفت میلیون و ۷۶۶ هزار و ۱۰۸ ریال جزای نقدی معادل چهار برابر حداکثر جریمه نقدی برای شخص حقیقی در حق دولت محکوم میشود.
از تکذیب رئیس وقت بورس تا تایید شرکت بورس و محکومیت ۷ نفر
به گزارش مشرق؛ مساله وجود ماینر در شرکت بورس تهران به ماههای پایانی سال ۹۸ برمیگردد، یک کمیته شامل دو نفر از اعضای هیات مدیره شرکت بورس تهران به همراه مدیرعامل و چند تن از مدیران شرکت بورس تصمیم میگیرند که تعدادی دستگاه ماینر خریداری و بهرهبرداری کنند.
«مصطفی بهشتی سرشت»، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در واکنش به این خبر اعلام کرد: این دستگاهها متعلق به شخص خاصی نبوده است اما به طور کلی چنین فعالیتی خارج از فعالیتهای شرکت بورس محسوب میشود و این مجموعه باید پاسخگو باشد.
همان زمان به دنبال واکنشهای ایجاد شده نسبت به چنین اتفاقی، «علی صحرایی» به عنوان مدیر عامل شرکت بورس تهران، مطرح شدن چنین خبری را اشتباه خواند و از عدم صحت این موضوع در شرکت بورس تهران خبر داد. این شرکت با صدور اطلاعیهای فعالیت شرکت بورس تهران را در زمینه استخراج رمز ارز تکذیب و اعلام کرد: اگرچه شرکت بورس اوراق بهادار تهران ورود به حوزه رگولاتوری رمزارز را به عنوان یک دارایی دیجیتال و در قالب یک پروژه تحقیقاتی دنبال کرده بود، نظر به انتشار شایعهای مبنی بر وجود ماینر شخصی در این شرکت، بورس تهران شایعات مطرح شده در این زمینه را به شدت تکذیب میکند.
در این اطلاعیه آمده بود: جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع می رساند در رسیدگی های نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار، تعدادی ماینر که از سوی شرکت بورس اوراق بهادار تهران مورد بهره برداری قرار گرفته است، در ساختمان شرکت مزبور کشف و در ادامه بررسی نیز مشخص شد که فعالیت مزبور در گزارش ها و حساب های شرکت به طور کامل ثبت و افشا نشده است. با توجه به اینکه بدوا چنین امری با اساسنامه و رسالت شرکت بورس نیز همخوانی نداشته است، موضوع به معاونت حقوقی سازمان ارسال شده است.
کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان بورس پس از ورود به این پرونده، رئیس و اعضای هیئت مدیره وقت را به سلب صلاحیت دائم از تصدی سمت مدیریت در بورس و تشکل های خود انتظام محکوم کرد.
این گروه شامل علی صحرایی ( مدیرعامل سابق بورس تهران ) و مهدی سدیدی، محمدرضا محسنی، محمودرضا خواجه نصیری، محمد رضا صادقی مقدم، محمد ابراهیم محمد پورزرندی ، علیاکبر امین تفرشی و امیرتقی خان تجریشی ( اعضای هیات مدیره سابق ) هستند.
اعضا هیات مدیره هم در برابر این اقدام سازمان بورس اقدام به شکایت به دادگاه ، شورای عالی بورس و دیوان عدالت کردند اما تاکنون خبری مبنی بر تغییر در حکم اولیه این افراد منتشر نشده است.
احتمال انتصاب یکی از محکومین پرونده ماینرها در فرابورس
در همین حال طی روزهای اخیر رسانه ها گزارش داده اند محمدرضا صادقی مقدم عضو سابق هیئت مدیره بورس تهران که در ماجرای کشف ماینر در ساختمان بورس به همراه شش نفر دیگر برکنار و محکوم شدند، حالا به عنوان گزینه عضویت در هیئت پذیرش فرابورس مطرح شده است.
باید دید با توجه به اتفاقات رخ داده در بورس تهران و احکام صادر شده، سرپرست فرابورس و نهادهای نظارتی اجازه بازگشت این افراد به جایگاه حساسی چون هیئت های پذیرش بورس و فرابورس را می دهند یا خیر؟