حذف کارچاقکُنها با ایجاد سامانه نوبتدهی در دادگستریها
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به برگزاری ۲۱ هزار جلسه تحقیق از زندانیان به صورت الکترونیکی، گفت: استفاده از سامانه خدمات خودکاربری که برای کارشناسان و وکلا راه اندازی شده، در کاهش مراجعات به دادگستری به ویژه در ایام کرونا بسیار حائز اهمیت بوده است.
به گزارش فارس، عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با شورای قضایی استانها با اشاره به ثبت بیش از ۲۰ هزار دادخواست و لایحه در سامانهای که برای وکلا راهاندازی شده و همچنین ارسال و دریافت حدود ۶۰ هزار مورد نظریه کارشناسی از طریق سیستم الکترونیکی طی یک ماه اخیر، گفت: استفاده از سامانه خدمات خودکاربری که برای کارشناسان و وکلا راه اندازی شده، در کاهش مراجعات به دادگستری به ویژه در ایام کرونا بسیار حائز اهمیت است.
وی از روسای کل دادگستری استانها خواست که به وکلا و کارشناسان رسمی یادآوری کنند که کارهایشان را از طریق سیستمهای الکترونیکی طراحی شده انجام دهند.
زارعپور با اشاره به راهاندازی سامانههای نوبتدهی و عملکرد مطلوب دادگستری برخی استانها در استفاده از این سامانهها، افزود: تعدادی از استانهای کشور حتی سیستم کنترل تردد خود را منوط به این کردند که اگر کسی نوبت نداشته باشد اجازه حضور در مجتمع قضایی را نخواهد داشت و این امر باعث قطع دست کارچاقکُنها و کسانی که بدون دلیل در راهروهای دادگستریها پرسه میزنند، شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به برگزاری ۲۱ هزار جلسه تحقیق از زندانیان به صورت الکترونیکی گفت: تعداد ۸ هزار و ۵۰۰ جلسه از این تعداد مربوط به رسیدگیهای از راه دور بوده است.
زارعپور با بیان اینکه تا امروز ۱۰۰ اتاق دادرسی الکترونیکی در زندانهای ۲۵ استان تجهیز شده و ۱۲۰ اتاق دیگر نیز در زندانها تجهیز خواهند شد، اعلام کرد: ظرف ۲ تا ۳ ماه آینده ۴۰۰ نقطه قضایی و کلیه شعب کیفری یک استانها برای برگزاری دادرسی الکترونیکی تجهیز خواهد شد و تا پایان سال همه نقاط قضایی در سراسر کشور برای برگزاری دادرسی الکترونیکی تجهیز میشوند.
وی با بیان اینکه طی ۶ ماه گذشته بیش از ۵۰۰ هزار درخواست گواهی عدم سوءپیشینه الکترونیکی بررسی و ۹۸ درصد آنها تعیین تکلیف شده است، گفت: به صورت میانگین در هر ماه ۹۰ هزار گواهی عدم سوءپیشینه از این طریق صادر میشود.