دریافت پول بابت استفاده از کارت سوخت جایگاه!
الزامیشدن سوختگیری با کارت سوخت در کنار عدم دسترسی برخی افراد به کارت سوخت شخصی، جایگاههای سوخت را شلوغتر از گذشته کرده و علاوه بر این، باعث سوءاستفاده برخی افراد و طلب پول اضافه برای استفاده از کارت جایگاهها شده است؛ موضوعی که بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ممنوع است.
حدود بیست روز از الزامی شدن استفاده از کارت سوخت شخصی برای سوختگیری در جایگاهها میگذرد اما به دلایل مختلف از نداشتن کارت سوخت گرفته تا نبود ابزار کنترلی در این زمینه، استفاده از کارت سوخت به موفقیت مطلوب خود نرسیده و در بهترین شرایط حدود 10 درصد از مردم از کارت سوخت شخصی خود استفاده میکنند.
الزام فروش بنزین با کارت سوخت اگرچه میتواند به کنترل و پایش مصرف کمک کند اما فقدان ابزار قیمتی برای نظارت و کنترل، سبب شده تا کارتهای شخصی همچنان مورد استفاده قرار نگیرد.
نبود ابزار قیمتی در کنار کارت سوخت باعث شده تا این ابزار جدی گرفته نشود و همانطور که بیژن زنگنه وزیر نفت اعلام کرده، درخصوص سهمیهبندی ایدهای وجود دارد، اما هنوز تصمیمی در مورد آن اتخاذ نشده است. در صورت سهمیهبندی، بنزین ۲ نرخی خواهد شد.
زنگنه تاکید کرده که سیستم کارت سوخت را برنداشتهایم، فقط در این مدت با کارت جایگاهداران ارائه میشده است. الان هم استقبال از کارت سوخت شخصی کم بود و تا وقتی سهمیهبندی نباشد مردم آن را جدی نمیگیرند.
اما این تمام ماجرا نیست. استفاده از کارت سوخت جایگاهداران و محدود کردن استفاده از این کارت برای سوختگیری تا سقف 30 لیتر سبب شده تا رفت و آمد برای خرید بنزین را بیشتر شود. این موضوع البته بازار سیاهی را در اطراف پمپ بنزینها ایجاد کرده و برخی افراد پیشنهاد اجاره کارت سوخت را به خودروسواران میدهند.
از سوی دیگر، در برخی جایگاهها برای استفاده از کارت سوخت جایگاه، از سوی کارکنان مربوطه طلب پول اضافی میشود.
این در حالی است که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در جدیدترین اطلاعیه خود، دریافت هرگونه وجه اضافی به جز بهای بنزین تحویلی به خودروها در زمان سوختگیری را ممنوع اعلام کرده و آن را تخلف میداند.
در این اطلاعیه آمده که طبق روال معمول کارتهای آزاد جایگاهها فعال و در دسترس مراجعان جهت سوختگیری است و به همین لحاظ دریافت هرگونه مبلغ یا وجهی بابت استفاده از کارت آزاد جایگاه توسط اپراتورها و متصدیان تلمبه در جایگاههای عرضه سوخت ممنوع اعلام میشود.
در ادامه تأکید شده که در صورت مشاهده مواردی از قبیل عدم در دسترس بودن کارت آزاد و یا دریافت وجه اضافه بر مبلغ بنزین با سامانه پاسخگوئی ۰۹۶۲۷ شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تماس گرفته و موضوع را اعلام کنید.
با توجه به مشکلات پیش آمده برای سوختگیری،لازم است افراد هر چه سریعتر برای دریافت کارت سوخت خود به باجههای پست مراجعه کنند. همچنین افرادی که کارت سوخت خود را در اختیار دارند در هنگام سوختگیری از این کارت بهره ببرند.
بیشتر کارتخوانها خراب شدهاند
در همین رابطه رئیس سابق کانون کارفرمایان جایگاهداران سوخت با بیان اینکه در حال حاضر فقط ۱۰ درصد از دارندگان خودرو از کارت سوخت شخصی استفاده میکنند، گفت: محدود کردن لیتراژ جایگاهداران سوخت موجب بروز فساد شده است.
ناصر رئیسی فر در گفتوگو با میزان اظهار کرد: در حال حاضر فقط ۱۰ درصد از دارندگان خودرو از کارت سوخت شخصی استفاده میکنند و مابقی از کارت جایگاه سوخت اقدام به سوختگیری میکنند.
رئیس سابق کانون کارفرمایان جایگاهداران سوخت افزود: محدود کردن لیتراژ جایگاهداران سوخت به ۳۰ لیتر در هر مرحله موجب بروز فساد در جایگاهها شده است.
وی گفت: از طرفی این موضوع موجب ازدحام در جایگاهها و اتلاف وقت بسیار برای سوختگیری شده است و باعث ایجاد مشکلاتی برای جایگاهداران شده است.
رئیسی فر با بیان اینکه این طرح بدون کار کارشناسی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: این کار موجب بروز تخلف شده و برخی برای سوختگیری بیشتر از ۳۰ لیتر ناچار به پرداخت پول به متصدی سوختگیری میشوند.
رئیس انجمن صنفی شرکتهای زنجیره تامین و توزیع فرآوردههای نفتی ادامه داد: در گذشته پیشنهاد شد تا افراد با کارت بانکی بتوانند سوختگیری کنند هم امنیت برقرار میشود و هم نقدینگی کم میشود و در اختیار قرار دادن کارتها به افراد دیگر بسیار کاهش مییافت، اما متاسفانه توجهی به این موضوع نشده است.
وی با بیان اینکه سیستم سامانه هوشمند از رده خارج است، گفت: بیشتر کارتخوانها خراب هستند و باید چند بار فرایند تکرار شود که موجب افزایش زمان سوختگیری و در نتیجه اعتراض افراد میشود.
گفتنی است، استفاده از کارت سوخت پس از چند ساله وقفه از ۲۲ مردادماه به پمپ بنزینهای کشور بازگشت و سوخت گیری خودرو منوط به استفاده از آن شد.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برای سهولت در کار آن دسته از صاحبان خودرو و موتورسیکلتی که به دلایل مختلف از جمله مفقودی یا عدم صدور نوکارت، کارت سوخت در اختیار نداشتند تمهیداتی برای رفع مشکل آنها در نظر گرفت.
بر این اساس مقرر شد، صاحبان خودرو و موتورسیکلتهای ذکر شده تا زمان دریافت کارت سوخت خود، قادر به استفاده از کارت سوخت جایگاه داران باشند تا به مشکلی از بابت سوختیگیری مواجه نشوند.
اما با گذشت ۱۰ روز از آغاز طرح، استفاده از کارت سوخت جایگاهدارها، از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با محدودیت همراه شد و از تاریخ ۹۸.۶.۱ میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگاه در هر بار سوختگیری از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش یافت که این موضوع موجب بروز مشکلاتی در برخی از جایگاه ها شده است.