رونمایی از درگاه یکپارچه ذینفعان بورس
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم رونمایی از سامانههای جدید شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: بازار بورس تهران تا هفته دولت در سال آینده هوشمند میشود.
به گزارش فارس، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در مراسم رونمایی از سامانههای جدید شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه اعلام کرد: تعداد اعضای فعال در بازار بورس تهران از 1.4 میلیون نفر عبور کرده است، به گونهای که در آخرین عرضه اولیه در این بازار 1.3 میلیون نفر شرکت کردند.
وی گفت: روزانه بین 6 تا 9 هزار میلیارد تومان منابع در بازار سرمایه میچرخد که اگر این منابع از بازار سرمایه به بازارهای دیگر کوچک کند باعث تورم میشود و اگر حتی 25 درصد از این رقم به بازار کالایی برود، باعث عدم تعادل بازارهای دیگر میشود.
وی تأکید کرد: باید تمام هم و غم ما این باشد که بازار سرمایه به سمت مدرنیزاسیون و یکپارچه سازی سامانههای الکترونیکی پیش برود و همین جا قول میدهیم بازار سرمایه کشور را تا هفته دولت در سال آینده یعنی شهریور 99 به بازار سرمایه هوشمند تبدیل کنیم.
دژپسند این را هم گفت که در بازار سرمایه از ظرفیت بالایی برخوردار است و امکان حضور همه افراد جامعه از کودکان خردسال تا افراد سالمند وجود دارد.
وزیر اقتصاد همچنین گفت: حجم معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه که براساس هوش مصنوعی انجام میشود، طی سالهای گذشته یک و نیم برابر شده و از 11.1 درصد به 18.7 درصد طی شش سال گذشته افزایش یافته است.
وزیر اقتصاد همچنین ادامه داد: با رونمایی از سامانههای نوین در بازار سرمایه باید به سمت بازار سرمایه تمام الکترونیکی و بدون اسناد کاغذی برویم و انسانها در این بازار نقش مغزافزاری داشته باشند و نرخ خلاقیت در این بازار بالا برود و اگر از این جریان عقب بیفتیم دچار خسران میشویم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: جلسات هیأت پذیرش قبلاً هفتهای یکبار برگزار میشد، الان هفتهای دو بار برگزار میشود و هدف، دفاع از حقوق سهامداران است که باید به گونهای سامانهها طراحی شود که مردم با خیال راحت سهام خریداری کنند و بنگاهها با آسودگی اقدام به تأمین مالی از بازار سرمایه بنمایند.
دژپسند همچنین گفت: ما کم کم از اقتصاد نفتی فاصله میگیریم و نفت کارکرد اصلی در رشد اقتصادی را از دست میدهد و تأمین مالی از طریق بانک و بورس انجام میشود و بازار سرمایه باید با یک سرعت بالایی در تأمین مالی کلان مشارکت کند.
وی گفت: این امر مستلزم این است که بازار سرمایه عمق پیدا کند و با فناوریهای جدید مجهز شود و تنوع ابزارها در آن بیشتر شود.
به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی در حال حاضر همه ابزارهای نوین دنیا در بازار سرمایه ایران به کار گرفته میشود، همچنین ابزارهای مالی اسلامی نیز در این بازار گسترش پیدا کرده است.
وزیر اقتصاد همچنین با بیان اینکه طبق قاعده تسلط و اینکه الناس مسلطون علی اموالهم؛ یعنی مردم بر اموال خود مسلط هستند و تا جایی که این کار موجب ضرر رساندن به دیگران نشود، باید بر اموال خود مسلط باشند و ما باید از داراییهای مردم در بازار سرمایه به نحو احسن محافظت کنیم.
دژپسند گفت:باید تلاش صورت گیرد تا نگاه تحقق حداکثری و مشارکت مردمی در بازار سرمایه انجام شود و در بحث مالکیت، امکان گسترش مالکیت عمومی و مشارکت در اقتصاد فراهم شود.
دژپسند با بیان اینکه قانون تجارت باید در سال 80 تا 84 مورد بازنگری قرار میگرفت، گفت: در این قانون باید این دغدغه را رفع کنیم که هم سهامداران و مدیران شرکتهای بورسی بتوانند در بازار سرمایه مشارکت کنند و همچنین امکان برگزاری مجامع عمومی شرکتها به صورت الکترونیک فراهم شود. این امر مستلزم استفاده از اطلاعات بزرگ و اطلاعات شفاف است.
به گزارش فارس، در این مراسم رونمایی از نرمافزارهای گواهینامه اوراق بهادار، همچنین نرمافزار درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار راهاندازی شد.
کاهش مراجعات مردمی با راهاندازی سامانههای الکترونیکی در شرکتهای بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه گفت: با راهاندازی سامانههای جدید بورسی، مراجعات سهامداران به این شرکت کاهش پیدا کرده است.
مراسم رونمایی از دستاوردهای فناورانه بازار سرمایه با محوریت ثبت الکترونیکی اعتباری امروز با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی و شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در محل شرکت سپردهگذاری برگزار شد.
حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در این مراسم با بیان اینکه اعتماد عمومی مردم به بورس را به عنوان یک سرمایه اصلی ارج مینهیم، گفت: در این شرکت، دادههای کلان و حجم مبادلات بازارها انجام میشود که ما به بحث امنیت و دسترسی دیجیتال برای همه بازیگران بورس اهمیت زیادی میدهیم و میخواهیم سازمان هوشمند، انسان هوشمند بر مبنای توسعه ابزارها داشته باشیم.
فهیمی گفت: میخواهیم رابطه کاغذی بین شرکت و ذینفعان را قطع کنیم و همه خدمات به ذینفعان شامل سهامداران و شرکتهای بورسی انجام میشود به صورت الکترونیکی، هوشمند و از طریق موبایل انجام شود.
مدیر عامل سمات گفت: مهمترین درگاه به نام دارا در اردیبهشت امسال راهاندازی شد، همچنین بهرهبرداری این اپلیکیشن و وبسایت بعد از مدتی انجام شد.
به گفته وی، گزارشاتی که قبلاً بین یک تا پنج روز برای سهامدار زمان میبرد، امروز به راحتی از طریق موبایل در منزل قابل دریافت است، همچنین میز خدمت الکترونیکی برای کاربران راهاندازی کردیم و امکان دریافت گواهی الکترونیکی سهام برای سهامداران فراهم شده است.
مدیرعامل سمات گفت:کسانی که میخواهند از اوراق بهادار خود استفاده کنند مثلا برای دریافت وام وثیقه بگذارند، گواهی سهام به صورت الکترونیکی به آنها داده میشود که با ارائه این گواهی میتوانند خدمات بانکی دریافت کنند.
وی همچنین گفت: در خدمت ارائه میز الکترونیکی میتوانیم به میلیونها هموطن خدمات ارائه کنیم که قبلاً این افراد مجبور بودند به دفتر مرکزی شرکت سپردهگذاری یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند، اما اگر کسی یکبار به سامانه سجام مراجعه کند و احراز هویت شود، به راحتی میتواند این خدمات را به صورت الکترونیکی دریافت کند.
وی گفت: برای وثیقهگذاری سهام میتواند فرم توثیق را پر کنند و بدون جابجایی کاغذ، این خدمات را به صورت آنلاین دریافت کنند.
فهیمی گفت: آخرین دستاورد ما درگاه الکترونیکی ناشران بازار سرمایه است که شرکتهای بورسی به عنوان دومین ذینفعان خدمات آنلاین و دیجیتال از ما دریافت میکنند و دیگر نیازی به مراجعه به شرکت و دریافت سیدی و کاغذ نیست.
وی با بیان اینکه گزارشات معاملات روزانه و اطلاعات سهام به صورت برخط در سامانه کدال و درگاه توزیع سهام قرار میگیرد، گفت: مردم انتظار دارند سود سهام خود را از یک مرجع دریافت کنند و برای دریافت سود وقتی از آنها گرفته نشود.
فهیمی همچنین گفت: پنل مجمع الکترونیکی شرکتها راهاندازی شده که از این اپلیکیشن به عنوان دستاورد جدید برای شرکتهای بورسی و ارتباط مکانیزه ذینفعان، کارگزاران و شرکت سپردهگذاری میتوان استفاده کرد.
با سلام: بعضی از سهام من هنگام فروش پیغام میده موجودی سهام کافی نمی باشد. قضیه چیست؟