شناسایی ۸۱ واحد تولید بیت کوین در تهران
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: چهار هزار و ۴۱۳ دستگاه ماینر(استخراج پول مجازی) از ۸۱ مرکز تولید بیت کوین (رمز ارزها) در این استان کشف شد.
به گزارش شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، حاجی رضا تیموری در این باره اظهار داشت: در شهرهای استان تهران از جمله ورامین، قرچک، کهریزک و پاکدشت به استثنای تهران بزرگ، ۸۱ واحد تولید بیت کوین شناسایی و ضمن قطع برق آنها از ادامه فعالیتشان جلوگیری و بهای انرژی مصرفی آنها با تعرفه تجاری محاسبه و دریافت شده است.
پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانه های خانگی تولید می شد اما در سال های اخیر دستگاه هایی مخصوص تولید این پول مجازی (ماینر) ساخته شده است که واردات و استفاده از آنها در ایران غیر مجاز است.
وی با اشاره به خلأ قانونی برای ادامه فعالیت تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال و مشخص نبودن نوع تعرفه برق مصرفی آنها گفت: این فناوری از یک سال پیش در ایران شیوع پیدا کرده و به دلیل ارزان بودن بهای انرژی برق در کشورمان به سرعت در حال توسعه است ولی با توجه به عدم وجود قانونی مشخص در خصوص بهای تعرفه برق تولیدکنندگان بیت کوین، در اماکنی مثل مدارس، مساجد، مزارع کشاورزی و صنایعی که تعطیل شدهاند، تولید کنندگان ارزهای دیجیتال مجاز به فعالیت نیستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تصریح کرد: تولید هر بیت کوین در حدود ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف می کند؛ یعنی اگر مصرف برق هر مشترک خانگی به طور متوسط ماهیانه ۲۰۰ کیلووات ساعت باشد، در سال نزدیک به دو هزار و ۴۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می کند، در نتیجه تولید یک بیت کوین با ۷۲ هزار کیلووات ساعت با مصرف برق ۳۰ مشترک خانگی برابری می کند.
تیموری به پیگیریها برای مرتفع شدن این موضوع اشاره و خاطرنشان کرد: طرحی در هیئت دولت در دست بررسی است تا پس از بررسیهای لازم توسط کمیسیونهای تخصصی، بهای برق مصرفی تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال مشخص شده و به وزارت نیرو ابلاغ شود و پس از رفع خلأهای قانونی، تولیدکنندگان رمزارزها می توانند به مانند سایر متقاضیان درخواست انشعاب برق کنند و به عنوان مشترک از انرژی برق با تعرفه مشخص شده استفاده کنند.
وی با اشاره به دوره اوج مصرف برق در تابستان گفت: بی تردید در صورت قانونی شدن این موضوع رعایت الگوی مصرف برق همچون سایر مشترکان برای تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال ضروری است زیرا تأمین برق مردم در دوره اوج مصرف نباید با مخاطره مواجه شود.
۱۳۶ دستگاه استخراج ارز دیجیتال در گچساران کشف شد
فرمانده انتظامی گچساران گفت: ۱۳۶ دستگاه استخراج ارز دیجیتال خارجی امسال طی ۲ مرحله در جاده گناوه - گچساران کشف شد.
سرهنگ سیدمحمد موسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از تولیدات داخلی، مأموران پلیس آگاهی شهرستان این میزان دستگاه استخراج ارز دیجیتال را از چهار دستگاه خودرو در جاده گناوه به گچساران کشف کردند.
وی افزود: طبق نظر کارشناسان مربوطه ارزش مالی این محموله قاچاق بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
موسوی اظهار داشت: میزان کالای کشف شده نسبت به مدت مشابه ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: ۱۸۵ میلیارد و ۲۳۴ میلیون و ۵۰۵ هزار ریال کالای قاچاق امسال در این شهرستان کشف شده که نسبت به پارسال افزایش یافته است.
موسوی بیان کرد: ۱۲۸ نفر متخلف از ابتدای امسال تاکنون در این زمینه شناسایی و دستگیر شده است.
وی ابراز کرد: ۵۹ دستگاه خودروی حامل کالای قاچاق امسال در این شهرستان متوقف شده که نسبت به مدت مشابه ۱۶ درصد افزایش داشته است.
فرمانده انتظامی گچساران تأکید کرد: مبارزه بی امان با قاچاقچیان و اخلالگران در امور اقتصادی، از اولویتهای پلیس گچساران است و اطلاع رسانی به موقع شهروندان در زمینه اعمال مجرمانه به ویژه در بحث کالای قاچاق، فضا را برای مجرمان ناامن خواهد کرد.
اسیک ماینرها سختافزارهایی هستند که فقط برای استخراج طراحی و ساخته شدهاند و کمپانی اصلی سازنده آن هم بیت مین (Bitmain) نام دارد.
بیتکوین یک ارز دیجیتال است و انتشار آن در دست یک سازمان، شرکت یا دولت خاص نیست.
شبکه بیتکوین غیرمتمرکز است و هزاران کامپیوتر و دستگاه استخراج در سراسر دنیا، وظیفه پردازش تراکنشها و تولید بیتکوینهای جدید را بر عهده دارند.