مصوبات سیزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات
با استناد به ماده (۴) قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ماده (۵) اساسنامه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و بند «۶» ماده (۳) آییننامه داخلی شورا، و در راستای اجرای تکالیف بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات قانون برنامه ششم توسعه و تصویبنامه شماره ۱۲۱۷۶/ت۵۵۲۸۵هـ مورخ ۱۳۹۷/۲/۹ هیأت محترم وزیران، مصوبه جلسه سیزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات برگزار شده در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۱ که طی نامه شماره ۱۵۴۳۲۳ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۴ به تأیید و توشیح رئیس محترم جمهوری رسیده است، شامل یک مقدمه، هفت بند و سه تبصره جهت اجرا به شرح پیوست ابلاغ میشود.
شایان ذکر است؛ اصل مستندات مصوبه در دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات نگهداری میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ محمدجواد آذریجهرمی
مصوبه جلسه سیزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات
مقدمه
در اجرای تکالیف قانونی دستگاههای اجرایی جهت تحقق دولت الکترونیکی با هدف تسهیل دسترسی مردم به خدمات دولت، پیرو نظرات و راهنماییهای رئیس جمهور محترم و رئیس شورای اجرایی فناوری اطلاعات برای کاهش مراجعه مردم به دستگاههای اجرایی، حذف اخذ مدارک و مستندات غیر ضرور و غیر الکترونیکی، ارتقاء شفافیت دولت از طریق در دسترس قراردادن دادهها و اطلاعات دولت، افزایش تسهیلات برای مردم، کاهش هزینه و زمان انجام امور، حرکت به سمت دولت تعاملپذیر و مشارکتپذیر و معتمد شهروندان و کسبوکارها، موارد زیر در سیزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۰۱ به تصویب رسید و در چارچوب قوانین و مقررات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی برای کلیه دستگاههای اجرایی لازم الاجرا است.
۱ـ کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون خدمات کشوری مکلفند قبل از مبادله موافقتنامههای بودجهای مرتبط با هرگونه برنامه، طرح و پروژه درخصوص ایجاد زیر ساختهای سامانه ها، الکترونیکی نمودن خدمات یا مطالعات و دریافت خدمات کارشناسی یا مشاوره در حوزههای مرتبط با به کارگیری ارتباطات و فناوری اطلاعات را بهمنظور اعمال هماهنگی و تطبیق با مصوبات شورا به تایید دبیرخانه شورا برسانند. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز موظف است این موضوع را به عنوان مقررات لازم الرعایه در کلیه موافقتنامههای بودجه دستگاههای اجرایی درج و اعمال نماید.
تبصره۱ـ در خصوص وجود اعتبارات درآمد ـ هزینهای و یا اعتبارات اختصاصی یا اعتبارات داخلی دستگاههای اجرایی برای معاملات بزرگ مرتبط با این مصوبه اخذ موافقت دبیرخانه شورا الزامی است.
تبصره۲ـ دبیرخانه حسب اعلام نیازمندیهای اعتباری دستگاههای اجرایی در اجرای تکالیف دولت الکترونیکی درصورتی که تأمین آنها منجر به استقرار یک خدمت مشخص، حذف مراجعه مردم، حذف اخذ مدارک غیرالکترونیکی و پیشگیری از فساد میشود، پس از بررسی کارشناسی اولویتهای اجرایی را به صورت موردی به سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد نماید.
۲ـ کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند هرگونه قوانین و مقررات که به صراحت مانع بهاشتراکگذاری و تبادل داده و اطلاعات با سایر دستگاههای اجرایی یا الکترونیکی نمودن استعلامات میشوند را به همراه پیشنهادات اصلاحی ظرف یک ماه به دبیرخانه اعلام نماید. پیشنهادات اصلاحی پس از بررسی کارشناسی و نهاییسازی توسط دبیرخانه جمعبندیشده و با تأیید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاون حقوقی رئیس جمهور جهت طرح در هیأت وزیران یا سایر مراجع ذی صلاح ارائه میشود.
۳ـ کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند حذف اخذ مدارک و مستندات غیر الکترونیکی، رونوشت مدارک و تعدد اخذ مدارک در یک دستگاه را در دستور کار قرارداده و بهعنوان یک اولویت راهبردی به طور مستمر پیگیری و گزارش اقدامات را به صورت ماهانه به دبیرخانه اعلام نمایند. دبیرخانه با بررسی میدانی و اخذ بازخورد از ذینفعان و مردم، گزارش پیشرفت دستگاهها درخصوص تحقق حذف مدارک غیرالکترونیکی و موانع احتمالی تحقق را اعلام نظر نماید. مسئولیت اجرا و پیگیری مستمر این اولویت راهبردی با بالاترین مقام مسئول دستگاه است.
تبصره ـ به منظور به کارگیری کارت هوشمند ملی در احراز هویت ارائه خدمات در پیشخوانهای کلیه امور اداری، اجرایی و بانکی کشور، سازمان ثبت احوال کشور اقدامات لازم را با هماهنگی دبیرخانه و دستگاههای اجرایی نیازمند احراز هویت قطعی حسب اعلام دبیرخانه به اجرا برساند.
۴ـ به منظور پیشبرد اهداف برنامه توسعه دولت الکترونیکی و هماهنگی با دبیرخانه شورا جهت تطبیق با مصوبات بالادستی، کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند یکی از شاغلین در پستهای مدیریتی زیر نظر مستقیم وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی مستقل را بهعنوان مجری برنامه توسعه دولت الکترونیکی با اختیارات لازم تعیین نموده و ظرف ده روز به دبیرخانه شورا معرفی نمایند.
۵ ـ کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند گزارش پیشرفت استقرار سامانههای توسعه دولت الکترونیکی، تکمیل پایگاههای اطلاعاتی، توسعه زیرساختها و الکترونیکی شدن خدمات را به دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارائه نمایند. دبیرخانه شورا مکلف است پس از بررسی و جمع بندی، گزارش پیشرفت دولت الکترونیک را به صورت هفتگی به ریاست محترم جمهور تقدیم نماید.
۶ ـ دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات موظف است به منظور بررسی عملکرد توسعه دولتالکترونیکی دستگاههای اجرایی به ویژه پروژههای اولویت دار دولت الکترونیکی را حسب مورد ارزیابی میدانی نماید. بالاترین مقام دستگاههای اجرایی مکلفند ضمن ایجاد دسترسیهای لازم، همکاری واحدهای ذیربط با دبیرخانه شورا را به واحدهای مربوطه ابلاغ نمایند. گزارش بررسیهای کارشناسی و بازدیدهای میدانی توسط دبیر شورا به رؤسای دستگاههای اجرایی ورئیس محترم جمهور تقدیم میشود.
۷ـ سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی کشور تمهیدات لازم برای تقویت ساختار و منابع مورد نیاز دبیرخانه شورا را برای انجام کامل تکالیف این مصوبه و سایر تکالیف قانونی فراهم نمایند.