نشست عجیب ناشر«هایوب» یک شب قبل از توقف نماد
روایت آنچه که در نشست پر حاشیه ناشر «های وب» گذشت و پاسخ مدیر عامل و سهامدار عمده این شرکت تازه ورود به بازار سهام میتواند برای نهاد ناظر و همچنین عموم ذی نفعان این بازار مورد توجه قرار گیرد.
عصر روز سه شنبه هفته گذشته نشست عجیب و قابل تاملی در سالن کنفرانس شرکت داده گستر عصرنوین واقع در نبش خیابان رفیقدوست تهران برگزار شد که ساعاتی پس از آن و در روز معاملاتی چهارشنبه هفته گذشته تا امروز توقف نماد معاملاتی ناشر پر سر و صدای این سهم بورسی را در پی داشت.
بنا به گفته معاون نظارت بر بازارهای سازمان بورس به دلیل «ابهامات در زمینه گزارشهای کارشناسی و عدم دریافت پاسخ در خصوص استعلامات نهاد ناظر» نماد معاملاتی ناشر شرکت داده گستر عصر نوین متوقف شده است.
روایت آنچه که در نشست پر حاشیه ناشر "های وب" مشاهده شد اگر چه با تأخیر چند روزه از سوی خبرگزاری فارس منتشر میشود اما پاسخ مدیر عامل و سهامدار عمده این شرکت تازه ورود به بازار سهام میتواند برای نهاد ناظر و همچنین عموم ذی نفعان این بازار قابل تامل باشد. دلیل تأخیر درانتشار اخبار و پارهای از حواشی این جلسه نیز انتظار برای فروکش کردن هیجان زدگی و التهابات در شبکههای اجتماعی و بازتاب نظرات موافق و مخالف بوده است.
به گزارش فارس این نشست که همزمان با بالاگرفتن برخی اعتراضها بویژه در شبکههای اجتماعی به قیمت 1000 تومانی هر سهم «های وب» در آگهی عرضه بلوک 17 درصدی سهام این شرکت و نحوه گزارش ارزشگذاری شرکتهای گروه پارس آنلاین از سوی هیات سه نفره کارشناسان رسمی دادگستری و همچنین گزارش شرکت مشاور سرمایه گذاری نیکی گستر برای پاسخ گویی به پرسشها و ابهامهای موجود برگزار شد تنها میزبان خبرنگاران نبود.
چنانکه در اتفاقی غیر معمول علاوه بر برخی خبرنگاران بازار سرمایه ،تعدادی از سهامداران و کارگزارها نیز در این جلسه برای سؤال و جواب با مالک سهام کنترلی "های وب" حاضر بودند.
روایت خبرنگار فارس از این نشست پیش روی شماست:
به گزارش خبرنگار فارس، در بخشی از این نشست ایمان میری، مدیر عامل و مالک 51 درصدی سهام "های وب" با یکی از سهامداران درباره ابهامات مربوط به معاملات و گزارش های مالی این شرکت به بحث پرداخت.
سهامدار: "های وب"در ازای خرید سهام گروه پارس آنلاین چه چیزی و از چه محلی پرداخت میکند.
میری: پول و از محل استقراض بانکی.
سهامدار: قبل از این اتفاق،نامه شفاف سازی منتشر میشود مبنی بر اینکه درآمد این معامله دیده شده اما هزینههای آن دیده نشده است.
میری: آیا شما می دانید با چه نرخی باید استقراض کنید؟ اینها همه معلوم نیست و ابهام است.
سهامدار: پس چرا سازمان بورس با این ابهامها اجازه بازگشایی نماد را داده است؟
میری: ما توافق و قراردادی داریم و با یک شرایطی مذاکره کردهایم. سازمان بورس بعد از نامه ای که مینویسیم عنوان میکند که من با این شرط مخالفم. ما گفتهایم طبق این شرایط استقراض میکنیم و پول را پرداخت میکنیم.سازمان بورس بخاطر نحوه استقراض فرض کنید که یک باره ایراد گرفت و گفت من موافق نیستم. آیا باید دست روی دست بگذاریم ؟ باید راه حل جایگزین داشته باشیم.
استقراض کردن سر جای خود است اما این نرخ معلوم نیست چون ممکن است با یک بانک تسهیلات 18 درصدی توافق کنیم و با بانک دیگری شرایط دیگری تعریف کنیم.
سهامدار: ابهام من سر جای خود است. اگر استقراض هم انجام شود از محلی در داخل شرکت بابت تسویه تسهیلاتی که دریافت میکنید را پرداخت کنید یا از هر محل دیگری که استقراض شود.
میری : این موضوع چه ایرادی دارد...
سهامدار: در فرایند ذهنی من همان اتفاقها میافتد یعنی پارس آنلاین برابر با رقمی ارزشگذاری شده و تسویه آن از این طریق انجام و به شرکت تحمیل میشود. نکته دوم ابهام من تحمیل هزینه ای است که الان به هر سهم اضافه کرده است.
میری: بعد از معامله پارس آنلاین عنوان شده که این مجموعه 80 میلیارد تومان سود میسازد.در شفاف سازی عنوان شده مجموعه شرکتهای پارس آنلاین طبق پیش بینی و گزارش شش ماهه معادل 80 میلیارد تومان در سال جاری سود داشته باشند. دو مدل هزینه یا به نوعی صرفه جویی هنوز دیده نشده است. یکی هزینه تأمین مالی و دیگری هزینه ناشی از صرفه جویی است . این دو باید عدد مشخصی باشند که هنوز قابل تشخیص نیست.
تا فرایند اجرایی شدن کامل نشود عدد واقعی نمیتوان داد و در عین حال تا زمان استقراض گرفتن نمیشود رقمی را تعیین کرد. چون نمیدانیم چه اتفاقی میافتد و شخص ثالثی که نمیدانیم چه تصمیمی خواهد گرفت و سازمان چه رویکردی خواهد داشت بطور شفاف می گویم هیچ گونه ضرری در حتی برای شرایط عدم النفع امکان ندارد به احدی از سهامدارها وارد شود.این ادعای سنگینی است .
پس از این مباحثه، نوبت به خبرنگار فارس رسید که پس از انتقاد از نحوه برگزاری جلسه تحت عنوان نشست خبری و حضور برخی سهامداران و کارگزاران ، پرسید: مصاحبه ای با آقای خسرو نژاد انجام دادهایم که خودشان در فرایند آماده سازی پذیرش و عرضه سهام "های وب" بودهاند و دوسال قبل در فرابورس قرار بود شرکت پذیرش شود. ایشان مواردی را بطور فنی و تفصیلی دراین گزارش عنوان کردند...
میری:این گزارش را دیدهام؛ اطلاعات عدم پذیرش در فرابورس ناقص است...
خبرنگار فارس: در مورد مصاحبه تفصیلی فارس که با کارشناس بورس انجام شده از نظر شما کدام بخش از این مصاحبه قابل اتکا نیست و چه پاسخی در برابر آن دارید. اساساً پاسخ شما به مواردی که در این گزارش تفصیلی بیان شده چیست ؟
سؤال بعدی اینکه بحث گزارشهای مالی شرکت بر روی کدال بطور شفاف قبل از بازگشایی نماد معاملاتی "های وب" ارائه شده است. اما در مورد هیات سه نفره کارشناسان رسمی که عنوان کردید در انتخاب این کارشناسها دخالتی نداشتهاید، نظر شما در مورد عملکرد آنها چیست؟
حسینی مقدم ، معاون بورس تهران: یعنی اسامی کارشناسها را بگویند؟
خبرنگار فارس: نظر شخصی آقای میری در مورد شیوه کارشناسی این کارشناسها و اینکه به روش درآمدی مجوزها را ارزیابی و ارزشگذاری کردهاند چیست؟ اگر نظر و امضای این کارشناسها محل اتکا است چرا سازمان بورس هم اکنون استقلال کارشناسها را استعلام کرده است؟
و در مورد بلوک 17 درصدی و قیمتی که برای آن تعیین شده بطور مشخص میخواهم سؤال بپرسم که الان مجوزها 880 میلیارد تومان ارزشگذاری شده است. در مورد مجوزها آیا واقعاً به این عدد میارزد؟ اگر نمیارزد چرا فقط شما این مجوزها با چنین ارقامی را دارید و اگر میارزد پس چرا این رانت فقط برای شما است؟
و سؤال آخر اینکه مستندی که این 880 میلیارد تومان بر مبنای آن قیمت گذاری شده کجاست ؟مبنای این محاسبات کجاست؟
خبرنگار فارس: متاسفانه رویه ای که از اینجا به بعد شکل میگیرد به گونه ای است که اگر فرض کنیم یک شرکت یک میلیارد تومان میارزد و شرکت دیگری که 100 میلیارد تومان میارزد ، شرکت 100 میلیاردی اقدام به خرید شرکت یک میلیاردی میکند اما به بازار نمیگوید که یک میلیارد میارزد. در بازار بلوک 20 درصدی را به قیمت 100 میلیاردی میفروشد و مارکت 400 میلیارد تومانی از بازار بدست میآورد. این رویه باعث میشود تا همه شرکتها نیز از این به بعد به بهانه ادغام دنبال مارکت سازی باشند...
میری : این یعنی ارزشگذاری اما به مارکت ربطی ندارد...
از آقای علم الهدی در هیات پذیرش فرابورس بپرسید. نه یک بار بلکه سه بار خدمت ایشان رفتیم و عنوان میکردند "های وب" صورتهای مالی حسابرسی شده ندارد. ما طی سه سال گزارش حسابرسی شده توسط معتمد بورس داریم. از بدو تأسیس که در سال 82 بوده بخاطر دولتی بودن این مجموعه صورت مالی حسابرسی شده شش ماهه و یکساله وجود دارد و سال 88 که من "های وب" را خریدم این گزارشها سالیانه شد و در سال 95 گزارش شش ماهه و یکساله و در سال 96 نیز طبق قوانین بورس منتشر شد. اینکه صورتهای مالی اینطور نیست غلط است.
ما رفتیم تقاضا دادیم و گفتند چون درآمدها و سود شما خیلی تند است و معلوم نیست ادامه پیدا کند ،سال بعد بیایید. رفتیم سال بعد و در سال سوم از علم الهدی بپرسید که چگونه بود. سال به سال شرکتها در حال بزرگتر شدن هستند و مصرف مردم بیشتر میشود و صرفههای مقیاس به ما حاکم میشود و سود ما بیشتر میشود.
به نظرم آقای علم الهدی آخرین بار در سال 95 گفتند که قبول میکنیم . در سال 95 بعد از عرضه سهام شرکت آپ به دوستان گفتیم که بورس تهران را نیز بررسی کنید و ببینید شرایط آن چیست. از مشاور پذیرش در شرکت معیار که بوسطه یکی از دوستان آشنا معرفی شد در جلسه ای شرایط ورود به بورس عنوان و اعلام کردند که میشود وارد شد.
به دوستان گفتم که گزارشی از فرق بورس و فرابورس را بررسی کنند و دیدیم که حضور در بورس برای اخذ تسهیلات از بانک و شرایط بهتر دیگری مناسب تر است .
به هیات پذیرش تقاضا دادیم و بعد از رسیدگی قبول کردند. شرایطی که نوشته بودند را محقق کردیم. اینکه نپذیرفتند بی انصافی است و این مثل همان موضوع است که در تلگرام عنوان شد ، شنیده میشود آقای میری رفیق نزدیک عاملی است که در آن موقع عرض کردم من زنده و حاضر هستم و این بنده خدا را ندیدهام... گفتم اگر شما ثابت کردید که من با ایشان رفاقتی دارم بیایید اصلاح کنید که خوب نمیدانیم موارد چطور شد.
خبرنگار فارس: اگر سند رسمی در این زمینه داشتیم حتماً آن را تیتر میکردیم.
میری: درباره مصاحبه خبرگزاری فارس با خسرونژاد باید بگویم ایشان تحصیلات ریاضی دارند و کارشناس حوزه بازار سرمایه و حتماً مباحث حسابرسی و حسابداری را میشناسند اما حوزه تلکام را نمیشناسند.
من ایشان را میشناسم و در فرایند پذیرش جزو تیم معیار بودند. در جمع خصوصی سازمان بورس هم گفتم که موارد مطرح شده به عنوان دغدغه مردم را نمیتوانم بپذیرم اما گزارش کارشناسی را باید کارشناسی جواب داد نه اینکه گزارش کارشناسی را فقط زده باشیم. این غلط است.
از گزارش کارشناس رسمی، من نباید دفاع کنم چون من آن را تهیه نکردم و به من ارتباطی ندارد. من بر اساس یک گزارش مالی مطابق آنچه که خودم میشناسم ،گفتهام برآوردم 1000 میلیارد تومان بوده اما بر روی 900 میلیارد تومان توافق کردیم.
خبرنگار فارس: شما دادهها را دادهاید به هیات سه نفره کارشناسان رسمی و ایشان به روش درآمدی این ارقام را تنزیل کردهاند که نتیجه آن گزارش شده است. اصلاً نحوه قیمت گذاری مخابرات را اگر بررسی کنید و ...
میری: اجازه بدهید ، من سکوت کردم و شما حرف زدهاید و حالا نوبت من است...
دوستان سازمان بورس گفتند چگونه تفاهم کردهاید. پاسخ دادم که این گزارش کارشناسی "های وب" است و براساس این توافق عمل کردهایم. عنوان کردند که ما هیات کارشناسی میخواهیم.گفتم اگر هیات بالاتر قیمت گذاشت چه میشود؟ گفتند این به توافق شما و فروشنده ارتباط دارد. ما گفتیم راضی نیستیم بالاتر بخریم. میتوانید از آقای علیزاده بپرسید. اما گفتند الزام است. این جلسه شفاهی بود که گفتیم چشم. همان شب به کانون دادگستری درخواست دادیم و نامه آن شفاف در کدال موجود است.
دو روز بعد یک تیم کارشناسی به ما معرفی کردند و به هیات کارشناسی زنگ زدیم . تقاضا را دوباره رسماً طی نامه ای فرستادیم و شروع به تهیه گزارش کردند. از ترکیب سه نفر کارشناس من یک نفر از آنها را میشناسم چون در حوزه ما فعال هستند و دو نفر مابقی را نمیشناسم.
بعد از گزارش مبسوط فارس ، ما درخواست کردیم روز شنبه تیم سه نفره کارشناسان رسمی را ببینیم و نظرات آنها در مورد گزارش کارشناسی آقای خسرو نژاد را بدانیم.بالاخره 12 سال در حوزه مخابرات با ایشان کار میکنیم و بهتر از خسرو نژاد این حوزه را میشناسند.
به کارشناسها گفتم به گزارش شما ایراد گرفته شده و اگر میشود شما خودتان دفاع کنید. چون نگرانی از سمت بورس به من ابلاغ نشده اما مصاحبه با آقای علیزاده هم آمده است. خواهش کردم آیا امکان دارد شما در مورد گزارش کارشناسی صحبت کنید جواب دادند در حد ما نیست که صحبت کنیم و استقلال ما را از بین میبرد و ما کارشناس هستیم و نظر خودمان را داریم .
آقای قدیمی که شاید هم به ایشان برخورده باشد به من گفت : «نگاه کن آقای میری، در کل کشور و در این حوزه 120 کارشناس رسمی وجود دارد که از این تعداد 10 نفر 8 تخصص از 10 تخصص اصلی حوزه تلکام را باید داشته باشند که سه نفر از این 10 نفر ما هستیم. در کل کشور 4 نفر هستند که از 10 تخصص همه آنها را دارند که یکی از آنها من هستم. با این اوضاع یعنی ما خودمان را زیر سؤال میبریم؟ فراتر از آن هیاتی وجود دارد برای بررسی این موارد که 5 نفر هستند و دو نفر از آن هیات ما هستیم . شما چطور درباره ما فکر کردهاید...»
کارشناسها گفتند، در مورد مصاحبه کارشناس بورس و خبرنگار ورود نمیکنیم و معنی ندارد هر کسی هر چیزی گفت وارد شویم. سازمان بپرسد و ما جواب میدهیم و خروجی ارائه میدهیم . این آنچه بود که به بنده انتقال دادند.
خبرنگار فارس: محض اطلاع جنابعالی و دوستان حاضر در این جلسه سازمان بورس نامه ای به کانون کارشناسان رسمی ارسال کرده و استقلال کارشناسان را استعلام کرده است.آ قای قدیمی بگویند 880 میلیارد تومانی که در گزارش خود محاسبه کردهاند مبنا و مستندات آن کجاست؟
یکی از کارگزاران: کارشناس رسمی دادگستری به این مسائل پاسخ نمیدهد..
میری: اگر هر خبرنگاری از کارشناس سؤال بپرسد فرایند دارد. کارشناس دادگستری به من گفت : « بورس یا کانون کارشناسان سوالی بپرسد جواب میدهیم اما دلیل نمیشود کارشناس بورس حرفی زده و خبرنگاری مصاحبه کرده بروم جواب بدهم . این که نمیشود. »
من خواستم مطمئن شوم اصول گزارش چیست و چیزی بود که به من منتقل شد و من عیناً به شما عرض کردم .
کارگزار: اصولاً نمیشود کارشناس دادگستری را زیر این فشارها گذاشت و وقتی کارشناس رسمی دادگستری نظر خود را میدهد نظر نهایی را داده و مورد قبول همه است.
خبرنگار فارس خطاب به کارگزار: شما کارگزار هستید و کارشناس در مورد امضایی که میکند مسئول است. منظور شما از ادعای فشار چیست؟ شما الان مبنای محاسبه 880 میلیارد تومان را دارید به من بدهید؟
کارگزار: شما خانه ای که میخواهید بخرید کارشناس قیمت میگذارد و امضای کارشناس خودش سند است نه اینکه شما که از او خواستهاید آنرا انجام دهد. کارشناس باید دفاع کند.
فارس: شما در زمان عرضه سهام مخابرات هم در بازار بودید. روش درآمدی روش مناسبی نیست. در حال حاضر بحث افکار عمومی و مسئولیت پذیری اجتماعی برای رسانه مطرح است و کسی که اعتماد نفس پاسخگویی دارد به افکار عمومی پاسخ میدهد.
کارگزار: اگر کارشناس رسمی جواب ندهد به موضوع کارشناسی شده آن ارتباطی ندارد.
میری: و البته به درخواست کننده ارتباطی ندارد. من بواسطه خواست شفاهی و کتبی سازمان بورس درخواستی به کانون کارشناسان فرستادم و گفتم هیاتی از کارشناسها را برای این موضوع خاص به ما معرفی کنید . همه اطلاعاتی که کارشناسها میخواسند را به پارس آنلاین گفتیم که ارائه بدهند و گزارش را عیناً گرفتیم و به بورس دادیم.
این نکته نیز جالب است که بنا به درخواست ارائه شده ، کارشناسان رسمی عددی را برآورد کردهاند. آیا من با آن عدد گروه پارس آنلاین را خریدهام؟ آیا آن عدد گران است؟
سازمان بورس از طریق کارشناس دیگری میتواند این موضوع را برآورد کند و میگوید آقای میری ما با هزینه خودمان دوباره کارشناسی کردیم چون دلمان سوخت و احتمال کلاه رفتن سر مردم داشتیم. من می گویم اگر تیم کارشناسی دیگری گذاشته شد و از یک تومان تا 900 میلیارد تومان این مجوزها برآورد شد اعلام میکنم هر عددی که تیم سازمان بورس گذاشت و آن عدد را معرفی کرد من از آن تمکین میکنم و مابهالتفاوت آن عدد را میدهم.
خبرنگار فارس: از نظر شما چقدر این مجوزها میارزد؟
میری: این چه سؤالی است؟ 900 میلیارد تومان میارزد. من از اول همین را گفتم.
خبرنگار فارس: پس مبنا و مستندات محاسبات عددی که کارشناس رسمی ارزشگذاری کرده کجاست؟ اگر 900 میلیارد تومان میارزد از نظر شما آیا برای بقیه مردم هم همین میارزد؟
میری: مگر قرار است برای همه مردم همین باشد؟
خبرنگار فارس: پس این رانت فقط برای شماست؟
میری: این حرفها زشت است و.... این حرف غیر منطقی است.
خبرنگار فارس: این قانع کننده نیست
حسینی مقدم: سؤال خبرنگار فارس این است که اگر 900 میلیارد تومان این مجوزها میارزد آیا امکان خرید این مجوزها برای بقیه هم فراهم است که بخرند؟
میری: هرکسی میتواند برود بخرد.
خبرنگار فارس: اگر این مجوزها لغو شود آیا سهامدارها متضرر نمیشوند؟
میری: آفرین. حرفتان را همین جا نگه دارید... من یک کلاه سهامداری دارم و یک کلاه به عنوان مدیریتی دارم. پشتوانه ای به ارزش بازار و سهم بلوکه شده خود بالاخره دارم. در حضور تحلیلگرانی که سهامدار هم شاید باشند شفاف می گویم اگر به هر دلیلی قیمتی متفاوت از آن چیزی که من تفاهم کردهام بدست آمد تمام مابهالتفاوت آنرا شخصاً میپذیرم. بطور رسمی سازمان بورس حق دارد نسبت به موضوع سهامدار جزء نگران باشد .
خبرنگار فارس: اگر مجوزها لغو شود سهامدارها متضرر نمیشوند؟
میری: این چه حرفی هست.دوره مجوزهای همراه اول هم تمام میشود...
درباره بحث کارشناسها خودشان توضیح می دهند و درباره بحث استقلال آنها هم من کاره ای نیستم و قانون مملکت جواب میدهد. من چه کاری میتوانم بکنم؟ شما به عنوان خبرنگار مطلع هستید ولی من نمیدانم و سازمان بورس استعلام استقلال کردهاند انشاء الله همانطور جلو برود.
بحث شما رانت و مجوزها بود. رانت یعنی شرایطی میگذاریم که فقط به تو بخورد یا به هیچ کس نمیدهیم و طبق فرایندی که قانون پیش بینی کرده ترک تشریفات میکنیم و کار را به تو میدهیم. کدام قراردادها اینطوری بوده؟ درمناقصه ها دو تا بردیم و یکی را نبردهایم . این که اسمش رانت نیست. رانت آن است که جنس چند ده هزار میلیارد تومانی را 500 تومان میخرد و نمیشود روی آن قیمت گذاشت.
میپرسید ارزش مجوزهای اصلی چقدر است؟ برخی روش ارزش جایگزینی حساب میکنند و برخی بر اساس مدل درآمد حساب میکنند. کارشناس رسمی روش درآمدی را صلاح دیده و بر اساس آن نتیجه گیری کرده است.
من بر اساس آنچه که میخواستم بخرم گزارشها را دیدهام و رفتهام بر اساس عددی اقدام کردهام. من این گزارشها را دقیق نمیدانستم و بر اساس گزارش دیگری خرید کردهام که در آن گزارش نیست. شما دو گزارش داشتید اما اصرار به گزارش هیات کارشناسی دارید. یک گزارش تحلیلی دیگری نیز هست که من بر اساس آن تصمیم گرفتهام.
حسینی مقدم: خیلی از این سؤالها را به عنوان هیات پذیرش پاسخ آنها را داریم اما هر سوالی که وارد نباشد آقای میری و دوستان دیگر پاسخ آنرا نمیدهند. سوالاتی که مطرح شده شاید از دید تعدادی از افراد که با خبرنگار فارس ارتباط داشتهاند به ایشان انتقال دادهاند و از این فضا استفاده میکنند و مطرح میکنند.
میری: 4 شرکت از نظر ماهوی وجود داردکه هر کدام متفاوت با دیگری است. نمیتوان به راحتی نسبتهای قیمت به درآمدی 14 مرتبه ای و عدد و رقم را برای آنها برآورد کرد.
یکی از سهامداران: بحثهای فنی شما را نمیتوانیم بفهمیم. 88 میلیارد تومان بر روی کدال به عنوان سود پارس آنلاین عنوان شده و قرار است این شرکت معادل 80 میلیارد تومان معامله شود.
میری: این عدد غلط است.
سهامدار: این بلوک 17 درصدی یه قیمت هر سهم 1000 تومان چگونه قیمت گذاری شده ؟
کارگزاری که پیشتر از امضای کارشناس رسمی دفاع کرده بود: ارزشگذاری استارت آپ ها و کارهای کامپیوتری اصلاً با ارزشگذاری شرکتهای دیگر قابل مقایسه نیست. شرکتی در دنیا وجود دارد که 100 میلیارد دلار قیمت میخورد و یک میلیارد سود ندارد.
میری: نسبت قیمت بر درآمدی 25 مرتبهای یکی از خودروسازها از کجا میآید که میگویید چطور قیمت بر درآمدی 14 مرتبهای برای "های وب" ایجاد شده ؟
سهامدار: بحث من ارزشگذاری است. فرض کنید من با پی به ای 10 مرتبه ای پارس آنلاین را فروختهام. خبر پارس آنلاین اثر گذاشته بر روی سهام "های وب" و بلوک 17 درصدی به ازای هر سهم 1000تومان یا 1500 تومان قیمت میخورد . سپس من به عنوان آقای فاتح میآیم 20 درصد از سهام "های وب" را با پی بر ای 14 میخرم . یک ماه قبل شخص آقای فاتح 17 درصد سهام را به قیمت 400 تومان خریده اما بعد سهم 440 تومانی را حالا باید خودش 1000 تومان بخرد.
حسینی مقدم: آخرین سؤال خبرنگار فارس را هم پاسخ بدهیم ...
میری: بحث مستندات محاسبه قیمت 880 میلیارد تومانی مجوزهای گروه پارس آنلاین را باید عرض کنم دو گزارش پیوست شده که یک گزارش تحلیل مالی بود و عنوان شده در آن که این دارایی که میخرید چقدر برای سهامداران طی این مدت میتواند سود بیاورد. اگر طبق این شرایط تنزیل کنید چقدر میشود. آنها قیمت 1060 میلیارد تومان بدست آوردهاند که متفاوت است و وزن دهی کردهاند و بر اساس این وزن دهی به عددی رسیدهاند. ما رفتیم 880 میلیارد تومان خریدهایم چون توافق من بیش از این منطقی نبوده است.
بنابراین مستند محاسبات همان مستندی است که در شفاف سازی وجود دارد.
چون من آن حوزه را میشناسم برایمان ارزش دارایی بسیار اهمیت اساسی دارد. برای اینکه باید بابت آن پول بدهم نحوه پرداخت مهم است و از نحوه حاشیه سود دو شرکت باید بدانم که چقدر به نفع مجموعه میشود. شما هنوز این عددها را نمیدانید و اینها را دقیقاً برای ارائه بررسی میکنیم. اینکه از این محل این همه هزینه و صرفه جویی وجود دارد شاید دوستان بتوانند راحت تر تحلیل کنند.
یکی از خبرنگاران: آیا با توجه به خرید پارس آنلاین آیا علاوه بر واگذاری بلوک 17 درصدی قصد افزایش سرمایه دارید و اینکه درباره شرکتهایی مثل"های وب" که قائل به یک فرد هستند ابهامهایی برای سهامداران بوجود میآید. ضمانت این شرکت چیست و چه متغیرهایی اعمال شود خیال سهامداران راحت میشود؟
میری: بله قصد افزایش سرمایه داریم و به غیر از بلوک 17 درصد به لوازم دیگری هم نیاز است.مدلی که بر اساس آن اجازه 200 میلیارد تومان افزایش سرمایه داده شود برای شرکت کفایت میکند.. اما بالاخره باید از طرف سازمان بورس نیز مورد قبول واقع شود و مدلهای تجاری مسیر خودش را دارد.
در مورد سؤال آخر که این شرکتها فرد محور هستند باید بگویم اینطور نیست. هیچ شرکتی به این عظمت را نمیشود فردی اداره کرد. در شرکت ما همه مدیر عامل را میبینند و از قضا مدیر عامل سهامدار عمده است. شرکت ما از سالیان پیش خانوادگی بوده و وقتی شرکت را خریدم همان افراد بودند و الان هم همینطور است و یک تیم شرکت را اداره میکند.
این سؤال از سمت سازمان بورس نیز مطرح شد و ما اول فریز 80 درصد سهام را منطقی ندانستیم و قبول نکردیم. در جلسه دیگری که حسینی مقدم هم بود، عنوان کردم دغدغه سازمان بورس درست است و آماده هستم 51 درصد سهام خود را در مدت دو سالی که مد نظر دارید فریز کنیم.حرف کاملاً درستی است و میشود آنرا پذیرفت.مشکلی نداریم و بنایی هم نداریم از این بیزنس برویم چون خدا رو شکر همه چیز خود را از این بیزنس داریم و سختی و راحتی بوده و امیدواریم که ادامه یابد.
به گزارش فارس، جلسه دوباره با سؤال و جواب سهامداران با سهامدار عمده "های وب" تا ساعت ۱۰ شب ادامه یافت.
فردای این روز سازمان بورس با توقف نماد معاملاتی"های وب" همه معاملات صورت گرفته در روز چهارشنبه هفته گذشته را ابطال میکند و معاون نظارت بر بازارهای سازمان بورس دلیل آ نرا رفع ابهام در گزارشهای ارزشگذاری و همچنین تحقق قراردادهای عنوان شده اعلام میکند.
این درحالی است که جلسه مصاحبه اختصاصی با مدیر عاملهای وب و خبرگزاری فارس در ساعت 17 نیز از سوی دفتر وی به دلیل آنچه که گرفتاری آقای مدیر عامل عنوان شده لغو شد.