30 شرکت دانشبنیان متقاضی ورود به بورس هستند
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: درمورد داراییهای نامشهود کارگروه ارزشگذاری که دولت مصوب کرده بود به معاونت علمی و فناوری سپرده شده و در فراخوانی که داده شده بیش از 30 شرکت تقاضای ارزشگذاری کردهاند.
علیرضا دلیری دستیار ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با فارس، گفت: طی چند سال گذشته حدود ۳۳ شرکت استارتاپی و دانشبنیانی وارد بورس شدند که به خوبی فعالیت میکنند که امسال به ۴۱ شرکت افزایش یافتهاند.
* رشد ۲۲ برابری برخی دانشبنیانها در بورس
وی افزود: در حال مذاکره هستیم تا ۳۰-۲۰ شرکت دانشبنیان و استارتاپی تا پایان سال به تابلوهای بورس وارد شوند همچنین بنا بود تا پایان سال ۵ شرکت دانشبنیان به تابلوی بورس اضافه شوند اما تلاش کردیم که شرکتهای بیشتری را وارد تابلوهای بورس کنیم که این اتفاق باعث فروش میلیاردی آنها میشود.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: برخی از شرکتهای دانشبنیان ۲۲ برابر در بورس رشد پیدا کردهاند که با این رشد زیاد میتوانند در کشور تحولآفرین باشند.
دلیری افزود: درمورد داراییهای نامشهود کارگروه ارزشگذاری را که دولت مصوب کرده بود تغییر مصوبه داده و مسوولیت این کار را سازمان برنامه و بودجه به معاونت علمی و فناوری سپرده است.
وی اضافه کرد: کارگروههایی تشکیل دادیم که دستورالعملها و آییننامهها در آن ابلاغ شده است؛ همچنین در فراخوانی که داده شد بیش از ۳۰ شرکت تقاضای ارزشگذاری کردهاند و در اولین جلسه ۴-۳ شرکت را مصوب کردیم که در هفتههای آینده شرکتهای جدید هم وارد بورس میشوند و میتوانند کارهای پژوهشی و ارزشگذاری انجام دهند. در بحث داراییهای مشهود نیز چه کسانی که در بازار سرمایه و چه کسانی که برای جذب سرمایهگذار کار میکنند میتوانند از این ارزشگذاری استفاده کنند.
* داراییهای نامشهود بورسی قاعدتا مشکلاتی برای استارتاپها بوجود میآورد
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در بحث داراییهای نامشهود بورسی قاعدتا مشکلاتی برای استارتاپها وجود دارد و اینکه پذیرفته شود که جزو دارایی حساب شود نه هزینه یک چالش است و ممکن است با استاندارهای حسابداری موجود نیز همخوانی نداشته باشد باز هم یک چالش است.
وی گفت: بعضی از استارتاپها مراحل اولیه را طی کردهاند به طوری که وزیر اقتصاد و سازمان بورس نیز مساعدتهایی داشتند که درنهایت به سازمان حسابرسی ارجاع شد تا بتوانند نظر بدهند. به طور کلی در تلاش هستیم بتوانیم درمورد موردهای اولیه به توافق برسیم.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان گفت: برای ما مساله مهمی است که اگر داراییهای نامشهود محاسبه نشود سرمایه و دارایی استارتاپهای بزرگ نامشهود است که با مشکلاتی مواجه خواهند شد.