ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

با آغاز طرح جدید مبازره با واردات و فروش کالای قاچاق توسط اتاق اصناف ایران و تشدید برخوردها، نگرانی تازه‎ای به وجود آمده که همان کوچ قاچاقچیان کالا از فضای حقیقی به فضای مجازی است.
فناوران- درحال‎حاضر‎ عرضه کالای قاچاق در سطح واحدهای صنفی به شدت کاهش پیدا کرده و به قول رییس اتاق اصناف ایران بیش از ۸۰درصد بازار از کالای قاچاق خالی شده است. اما در مقابل آن اجناس قاچاق را می توان در فروشگاه‎های مجازی به وفور مشاهده کرد. 


 رشد قارچ‎گونه فروشگاه‎های مجازی 
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران درباره افزایش قاچاق در فضای مجازی با تاکید بر رشد قارچ گونه و موریانه ای فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی در کشور اظهار داشت: ایرادِ وارده بر فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی آن است که این فروشگاه‎ها پس از دریافت نماد اعتماد و پروانه کسب می ‎توانند هر گونه جنسی را از شیر مرغ تا جان آدمیزاد به مصرف کننده ارایه دهند.
سیدمهدی میرمهدی کمجانی افزود: خریدار در فروشگاه‎های فیزیکی کالا را در ویترین مغازه می ‎بیند و پس از بررسی کالا آن را خریداری می ‎کند و تحویل می ‎گیرد؛ اما خریداران در فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی تنها عکس یک کالا را در سایت می ‎بینند و پس از واریز مبلغ، آن کالا برای آنها ارسال می ‎شود اما در صورتی که ایرادی بر کالا وارد باشد، در اغلب موارد امکان ارجاع آن کالا وجود ندارد و در برخی موارد باید دوبرابر هزینه کنید تا کالای استاندارد و سالم دیگری ارسال شود.


 فقدان نظارت بر فروشگاه‎های اینترنتی 
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان اینکه بسیاری از فروشگاه‎های مجازی بدون نماد پروانه کسب در حال فعالیت هستند، گفت: متاسفانه بر روند فعالیت فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی در کشور هیچ گونه نظارتی نیست و درواقع توان مقابله با این فروشگاه‎های اینترنتی در دولت وجود ندارد.


 مجوز 20 هزار فروشگاه اینترنتی در سایت ای نماد
وی درباره میزان فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی فاقد مجوز در کشور نیز به پایگاه اطلاع‎رسانی اتاق اصناف گفت: طبق آمارهای غیررسمی ‎نزدیک به ۲۰ هزار فروشگاه اینترنتی در سایت ای نماد مجوز دارند اما بنده این آمار را تایید نمی ‎کنم و به گمانم حجم فروشگاه‎های مجازی باید کمتر از این مقدار باشد، برخی آمار نیز حکایت از این دارد که ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار واحد صنفی بدون مجوز نماد اعتماد اخذ کردند.

 

 سود سرشار از محل فروش کالاهای قاچاق
میرمهدی به آغاز طرح برخورد با کالای قاچاق از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا، تعزیرات و اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی پرداخت و افزود: کالاهای قاچاق با آغاز این طرح از کشور خارج نشده بلکه در انبارهای زیرزمینی مخفی و در فروشگاه‎های مجازی فروخته شد و اتفاقا به دلیل واردات این کالاها به کشور بدون پرداخت عوارض گمرکی و مالیات، سود سرشاری را نصیب دست اندرکاران آن می ‎کند.وی در ادامه درخصوص حجم کالاهای قاچاقی که در فروشگاه‎های مجازی عرضه می ‎شود، گفت: به جرات می ‎توان گفت که هم‎اینک ۹۸ درصد کالاهای قاچاق از طریق فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی به فروش می ‎رسد چون دیگر کسی جرات نمی ‎کند کالاهای قاچاق را در فروشگاه‎های فیزیکی به فروش برساند.

 

 شکایت 60 درصدی از فروشگاه‎های اینترنتی 
رییس اتحادیه فناوران رایانه ضمن بیان اینکه هم‎اینک فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی زیر نظر اتاق های اصناف در هر استان است، در خصوص حجم شکایات مرد می ‎از این فروشگاه‎های مجازی متذکر شد: تا زمانی که فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی تحت نظر اتحادیه ما بود، بیش از ۶۰ درصد شکایت از این فروشگاه‎ها به دست ما می ‎رسید؛ اما با تحویل پرونده دیگر از میزان شکایات مرد می ‎از فروشگاه‎های مجازی بی‎اطلاعیم چون دیگر به نحوه فعالیت آن ها نظارتی نداریم.
وی درخصوص نحوه صدور پروانه کسب برای فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی گفت: بسیار راحت است و افراد می ‎توانند با وارد کردن مشخصات خود و اسکن یک اجاره‎نامه مسکونی، اداری یا تجاری در سایت مربوطه، ای نماد را بگیرند درحالی که افراد برای دریافت پروانه کسب فیزیکی زحمت بسیاری می ‎کشند و گرفتاری های زیادی را متحمل می ‎شوند.
میرمهدی در عین حال این نکته را مورد اشاره قرار  داد که برای ایجاد فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی نیازی به مراجعه به اماکن نیست.
وی درباره نحوه فعالیت فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی در دنیا گفت: در دنیا نحوه فعالیت فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی حساب و کتاب دارد و تابع قانون است؛ اما متاسفانه در ایران برای فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی قانونی تدوین نشده و راه های فرار بسیار زیاد است.

 

۵۰درصد بازار دست فروشگاه‎های اینترنتی
رییس اتحادیه فناوران رایانه درباره داد و ستد فروشگاه‎های مجازی در بازارهای کشور گفت: بالغ بر ۵۰ درصد گردش مالی در بازار با وجود فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی صورت می ‎گیرد.
وی درباره میزان حجم درآمدی که فروشگاه‎های مجازی و اینترنتی از فروش کالای قاچاق به دست می‎آورند، اعلام کرد: صرفا با محاسبه ۹ درصد مالیات ارزش افزوده، ۴ درصد عوارض گمرکی و ۲۵ درصد مالیات می ‎توان دریافت که این فروشگاه‎های مجازی با فروش کالاهای قاچاق چه میزان سود به جیب می ‎زنند.

 

افزایش تعطیلی واحدهای صنفی با توسعه فروشگاه‎های مجازی
وی درخصوص تاثیر فعالیت فروشگاه‎های مجازی بر واحدهای صنفی گفت: متاسفانه با رشد و توسعه فروشگاه‎های مجازی، برخی از واحدهای صنفی رو به تعطیلی رفتند و کارگران آنها نیز بیکار شدند.
البته ناگفته نماند، چند ماه قبل از اجرایی شدن طرح برخورد با فروش کالاهای قاچاق، سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی با فروشگاه های آنلاین جلساتی داشتند و در این جلسات فهرست کالاهای غیرمجاز را به فروشگاه ها دادند که به‎سرعت فروشگاه ها نسبت به حذف این کالاها از سیستم فروش خود اقدام کنند.


 دور شدن کالای قاچاق از انظار عمومی
 در همین حال علی فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران نیز معتقد است در طرح مبارزه با قاچاق کالا نباید یقه کاسبان را بگیریم و این کافی نیست که قاچاق را از انظار عمو می ‎ برداریم و اعلام کنیم که با قاچاق مبارزه می کنیم. وی افزود: اصناف قاچاق را در سطح عرضه مدیریت می کنند اما مشکل قاچاق ما در مبادی وروی است.
فاضلی گفت: به‎عنوان کسی که بیش از ۴۷ سال است در این حرفه هستم، معتقدم که این روش مبارزه با قاچاق جوابگو نیست؛ زیرا کالای قاچاق در کانال های دیگر قرار می گیرد و شبکه های دیگر را آلوده می کند. 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">