احراز هویت آگهیدهندههای سایت دیوار از اوایل مهر
سخنگوی اتحادیه کسب وکارهای مجازی از راه اندازی سامانه احراز هویت برای خرید و فروش اینترنتی خودرو و مسکن در اوایل ماه آینده خبر داد.
رضا الفت نسب در گفتوگو با میزان، با اشاره به تاثیر کم فضای مجازی بر قیمت کالا اظهار کرد: برخی از سایت ها و نرم افزارها مانند دیوار و شیپور امکان خرید و فروش کالا را فراهم کردند و تاثیری زیادی بر افزایش قیمت و نوسانات بازار ندارند.
سخنگوی اتحادیه کسب و کارهای مجازی تصریح کرد: کالاهایی که در سایتهای اینترنتی و بر بستر فضای مجازی به فروش میرسند، چند دسته هستند، دسته اول کالاهای تعزیراتی و یا دولتی هستند که با نرخ مشخص به بازار عرضه میشوند و فروشندگان نمیتوانند در فضای مجازی و فیزیکی قیمت این نوع کالا را تعیین و یا افزایش دهند، اما دسته دیگری از کالاها هستند که قیمت آنها به صورت عرفی تعیین میشوند و قیمت مصوب ندارند مانند تلفن همراه که میتواند متفاوت قیمت گذاری شوند.
وی افزود: سایتهای مانند دیوار و شیپور باید قابلیت در خصوص تفکیک کالا برای قیمت گذاری دقیق داشته باشد، اما به دلیل تعداد بالای آگهیهای این سایت باید ابزاری به صورت فنی در این گونه سایتهای فروش تهیه شود تا از قیمت گذاری برای کالاهای غیر اساسی جلوگیری کند.
الفت نسب عنوان کرد: سامانه احراز هویت برای قیمت گذاری در بخش مسکن و خودرو در دست اجرا و تا اوایل مهر ماه نیز این سامانه مورد بهره برداری قرار میگیرد، استفاده از این سامانه میتواند از آگهیهای تقلبی و کاذب که با هدف ایجاد نوسان در بازار طرحی میشود، جلوگیری کند و مانع جولان دهی دلالان شود.
سخنگوی اتحادیه کسب وکارهای مجازی تصریح کرد: فضای مجازی به تنهایی عامل افزایش قیمت نیست و باید برای ارزیابی دقیق به قیمت ارز نیز توجه کرد.
وی ادامه داد: فضای مجازی محیطی شفاف است که از تاثیرات اقتصادی و بالا رفتن نرخ ارز تاثیر میپذیرید و برای مدیریت کسب وکارها علاکه بر فضای مجازی باید به سمت کارهای زیربنایی حرکت کرد.
اخیرا معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به منظور پیشگیری از وقوع جرایم اینترنتی و قیمت سازیها در فضای مجازی و در بستر پلتفرمهای آگهی آنلاین، ابلاغیهای برای این پلتفرمها داشته است؛ به طوری که در قدم اول، پلتفرمهای یاد شده از ابتدای مهرماه ملزم به احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در دو حوزه خودرو و مسکن هستند.
همچنین جواد بابایی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در خصوص ضرورت و نحوه انجام احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در دو حوزه یاد شده در گفت وگو با میزان اعلام کرد با بررسی که در روند رسیدگی به جرایم فضای مجازی داشتیم با چالشی مواجه شدیم که ناشی از گمنامی در فضای مجازی بود و باعث میشد تا بزهکار در اثر احساس امنیتی که به واسطه این گمنامی به دست آورده به رفتار مجرمانه خود ادامه دهد و به صورت مرتب و مکرر این رفتار را در فضای مجازی داشته باشد.
وی معتقد است رابطه معنادار و مستقیمی بین گمنامی و جرایمی که در حوزه فضای مجازی اتفاق میافتد وجود دارد و طبیعی است که وقتی مجرم و بزهکار متوجه میشود که پیگرد وی با مشکل مواجه میشود جرات و جسارت بیشتری برای ارتکاب جرم پیدا میکند.
به گفته بابایی این کار برای خود پلتفرمها نتیجه خوبی خواهد داشت و باعث میشود تمرکز بیشتری در کسب و کارهای خود داشته باشند تا به جای اینکه بخواهند پاسخگوی رفتار عدهای بزهکار و مجرم با استفاده از بستر پلتفرمی خود باشند.