ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رییس قوه قضائیه با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان گفت:استفاده از پابند الکترونیک اقدام دانش بنیان نهادینه است که بسیاری از امور زندانیان را تسهیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله رییسی در آیین افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، با اشاره به اینکه امام (ره) در دوران دفاع مقدس، امور را به نیروهای مبتکر و خلاق جوان واگذار کرد و این جوانان با وجود همه کمبودها و تنگناها، اقدامات نوینی را در عرصه جنگ رقم زدند، گفت: امروز نیز باید از ظرفیت علمی عظیم نیروی جوان و شرکت‌های دانش بنیان برای پیشبرد امور و رفع مشکلات بهره گرفت.

رییس قوه قضاییه، با تاکید بر اینکه شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند مسایل حقوقی و قضایی خود را از طریق دفتری که در زیرمجموعه دستگاه قضایی تاسیس شده، پیگیری کنند، ادامه داد: از سویی دیگر این شرکت‌ها، ظرفیت‌های خود را در ۴۰۰ موضوع شناسایی شده به بخش‌های مختلف قضایی ارائه می‌دهند تا دسترسی به عدالت برای مردم تسهیل و تسریع شود و شفافیت دستگاه قضایی نیز افزایش یابد.

وی ابراز امیدواری کرد: افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی می‌تواند یاری‌رسان دستگاه قضایی در حوزه‌های مختلف ثبت اسناد و املاک، پزشکی قانونی و سازمان زندان‌ها باشد.

رییس قوه قضاییه، پابند الکترونیک را یکی از نمونه‌های موفق اقدام دانش‌بنیان نهادینه و بومی شده در کشور عنوان کرد که بسیاری از امور مربوط به زندانیان را تسهیل کرده است.

رییسی با بیان اینکه باید از شرکت‌های دانش بنیان حمایت‌های قانونی، مالی و حقوقی و قضایی شود، گفت: موضوع اعتبارسنجی شرکت‌ها و جلوگیری از تاسیس شرکت‌های صوری که مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کنند امری بسیار ضروری است که این مهم با افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی تحقق بیشتری می‌یابد.

دولت الکترونیک، موضوع دیگری بود که آیت الله رییسی در اظهارات بر تحقق آن تاکید کرد.

رییس قوه قضاییه گفت: برای تحقق کامل دولت الکترونیک، بخش‌های مختلف کشور باید از امساک اطلاعاتی پرهیز کنند و با رعایت اصول و ضوابط امنیتی اطلاعات خود را با سایر بخش‌ها لینک نمایند.

وی با بیان اینکه تشکیل دولت الکترونیک آنطور که انتظار بود محقق نشده است، ادامه داد: تشکیل دولت الکترونیک در زمینه جلوگیری از طولانی شدن دادرسی‌ها بسیار موثر است، چراکه مکاتبات و استعلاماتی که میان مراجع قضایی و بخش‌های مختلف در زمینه رسیدگی به یک پرونده صورت می‌گیرد بعضاً دادرسی‌ها را طولانی می‌کند.

باقر ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضاییه نیز در آیین افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی گفت: پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی با هدف رفع مسایل و مشکلات حقوقی و قضایی شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت‌های این شرکت‌ها در بخش‌های مختلف قضایی راه اندازی شده است.

معاون راهبردی قوه قضاییه تاکید کرد: حفاظت از مالکیت معنوی شرکت‌های دانش بنیان، نظام ارزشگذاری و اعتبارسنجی این شرکت ها، رفع موانع در ثبت آن‌ها و داوری میان شرکت‌های دانش بنیان در صورت بروز اختلاف مابین آن‌ها با استقرار واحد تخصصی از شورای حل اختلاف از عمده ماموریت‌های پردیس نوآوری حقوقی و قضایی است.

گفتنی است، در جریان افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی، با حضور آیت الله رییسی تفاهم نامه همکاری میان معاونت راهبردی قوه قضاییه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق و نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های استارتاپی و استفاده از خدمات آن‌ها در بخش‌های مختلف قضایی منعقد شد.

«پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی» که صبح امروز چهارشنبه با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسئولان عالی قضایی مورد بهره‌برداری قرار گرفت در فضایی بالغ بر ۳۶۰۰ متر مربع و با استقرار ۴۰ تیم استارتاپ آغاز به کار کرده و قرار است موتور محرکی برای شرکت‌های دانش بنیان و خلاق باشد که می‌توانند ضمن رفع نیازهای قوه قضاییه، به هوشمندسازی و چابک سازی و کارآمدی هر چه بیشتر نظام قضایی کشورمان کمک کنند.

این پردیس که با هدف ایجاد زمینه برای ارائه خدمات متقابل شرکت‌های دانش بنیان و دستگاه قضا تشکیل شده، ماموریت حمایت از استارت آپ‌ها فعال در حوزه حقوقی و قضائی را بر عهده دارد. همچنین این پردیس زمینه ساز شکل گیری «شبکه نوآوری حقوقی - قضائی» است که بر اساس آن خدمات مورد نیاز دستگاه قضائی شناسایی و در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد تا شرکت‌هایی که توانایی تامین این نیازها را دارند مورد حمایت قرار گیرند. بر اساس گزارش معاونت راهبردی قوه قضائیه تا کنون ۴۰۰ مورد از خدمات مورد نیاز قوه قضائیه شناسایی و به این شبکه اعلام شده است.

همچنین با دستور رئیس قوه قضائیه، خط ویژه سازمان ثبت مالکیت معنوی و ثبت شرکت‌ها برای ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان این پردیس، در محل پردیس مستقر شده و به شرکت‌ها ارائه خدمات خواهد کرد. این خدمت در کنار استقرار «دبیر خانه کارگروه ساماندهی حقوقی- قضائی شرکت‌های دانش بنیان» در محل پردیس نوآوری‌های حقوقی قضائی، گامی مهم در تسهیل گره‌های قضائی شرکت‌های دانش بنیان به شمار می‌رود.

ارتقاء سلامت دستگاه قضا، توسعه عدالت و دسترسی آسان و ارزان به خدمات قضایی، پیش بینی جرایم و پیشگیری از جرم و افزایش مشارکت‌های اجتماعی در بهبود نظام قضایی از جمله اهداف و برنامه‌های «پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی» است که با استفاده از ارکان موجود در زیست بوم فناوری‌های کشور پیگیری خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه در جریان افتتاح این مرکز، از بخش‌های مختلف پردیس بازدید کرد و ضمن گفتگوی چهره به چهره با مدیران پروژه‌های مختلفی که در این مجموعه طراحی شده است، در جریان برنامه ها، فعالیت‌ها و روند اجرایی طرح‌های در دستورکار پردیس قرار گرفت.

رئیسی همچنین با استقبال از طرح‌ها و پروژه‌های پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی توصیه‌هایی نیز برای اجرای هر چه بهتر این طرح‌ها و پروژه‌ها برای تسهیل فرایند توزیع عدالت در جامعه داشت و بر لزوم همکاری بخش‌های مختلف حقوقی و قضایی با این پردیس تأکید کرد.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از برنامه‌های پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی برای حمایت از طرح‌های خلاقانه افراد کم درآمد جامعه و کاهش هزینه‌های خدمات قضایی تأکید کرد: فهم مطالب در حوزه تئوری خوب است، اما اجرای هر طرحی نیازمند جرأت و جسارت است که با آن می‌توان موانع را از سر راه برداشت.

رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم توجه به صیانت از مالکیت‌های فکری و معنوی تصریح کرد: مهر ثبت برای مردم اطمینان آفرین است و در فرایند ثبت شرکت‌ها و طرح ها، ضمن توجه به عنصر زمان در جذب سرمایه گذاران باید در تشخیص شرکت‌های واقعی و صوری دقت شود تا اعتماد مردم آسیب نبیند.

رئیس قوه قضاییه با استقبال از طرح‌ها و ایده‌های مربوط به خدمات الکترونیک از جمله خدمات شتاب دهنده حامی برای ثبت امضای الکترونیک و هوشمندسازی قراردادها، این اقدامات را موجب تسهیل و توزیع مناسب خدمات، رفع نیاز مردم برای حضور در مراجع قضایی و کاهش زمان فرایندهای اداری دانست.

رئیسی در بخش دیگری از بازدید خود از پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی با استقبال از بررسی سیستم‌ها و فرایندهای قضایی آن را حرکتی در جهت تسهیل و تقویت ارتباطات مجموعه‌های قضایی و حذف زوائد نظام اداری و همچنین شفاف سازی و چابک سازی سیستم قضایی دانست.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از سامانه معرفی وکیل که طراحان آن مدعی بودند با معرفی وکلای متخصص به طرفین دعاوی حقوقی امکان بهره مندی همگانی از وکیل با هزینه کم یا حتی رایگان برای عموم مردم فراهم می‌کند، همکاری کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه با طراحان این سامانه را مورد تأکید قرار داد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">