ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سازمان جهانی گمرک (wco) در گزارشی رسمی اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک ایران را موفقیت آمیز توصیف کرد.

به گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، کارشناسان ارشد سازمان جهانی گمرک چندی پیش با هدف عارضه‌ یابی در مورد مدرنیزاسیون گمرک ایران، اجرای پنجره واحد تجاری و موافقت‌نامه تسهیل تجارت سفری به تهران داشتند و با مسئولان و مدیران گمرک کشورمان دیدار کردند.
این کارشناسان پس از بازگشت به بلژیک (مقر سازمان جهانی گمرک) در گزارشی به ارزیابی نتایج این سفر و عملکرد گمرک ایران پرداختند و در مجموع اقدامات انجام شده در قالب سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی را مثبت خواندند.
این گزارش روز گذشته (جمعه) بطور رسمی توسط سازمان جهانی گمرک منتشر شد که یکی از مهم ترین محورهای این گزارش به اجرای موفق پنجره واحد تجاری در گمرک ایران اختصاص دارد.
در بخشی از این گزارش درباره اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک ایران آمده است: گمرک جمهوری اسلامی ایران سیستم جامع یکپارچه ترخیص گمرکی (ICCS) را با همکاری دانشگاه تهران ایجاد کرده و در زمان کوتاهی با سایر سازمان‌های مرتبط برای دستیابی به یک سیستم مدرن پنجره واحد، هماهنگی‌هایی انجام داده که در آن ارایه اسناد فیزیکی حذف شده است.
این سیستم قادر است حقوق گمرکی و 26 نوع عوارض را از طرف سایر سازمان‌ها وصول کند.
یک کارکرد جالب در این سیستم، امکان انجام گفت ‌و گو و ارتباط فوری بین گمرک، وارد کننده و سایر سازمان‌های دولتی است.
گمرک ایران از طریق سیستم پنجره واحد و ساده کردن رویه‌های گمرکی، زمان انجام ترخیص کالاها را به شکل چشمگیری کاهش داده است؛ اکنون در مسیر سبز گمرکی 48 درصد اظهارنامه‌ها بدون دخالت انسان پردازش و ترخیص می‌شود.
برای جلوگیری از تخلفات مربوط به تعیین ارزش گمرکی، گمرک ایران با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی تمرکز و منابع خود را روی بازبینی ارزش قرار داده است.
سیستم ارزش کالا (TSC) به عنوان بانک اطلاعاتی ارزش و ارزش مرجع ایجاد شده است و اینک گمرک ایران به سمت حسابرسی پس از ترخیص حرکت می‌کند.
گمرک ایران به اطلاعات بازرسی پیش از حمل به عنوان ضوابط کلیدی انتخاب مسیر و ابزارهای تسهیلی وابسته است. سیستم حسابرسی پس از ترخیص می‌تواند بازبینی ارزش و تعرفه را تسهیل کند و قانون‌‌مداری تجار را افزایش دهد.
در ادامه گزارش سازمان جهانی گمرک توصیه شده است: بیشتر گمرکات جهان گروه ‌ها و واحدهای موثر حسابرسی پس از ترخیص دارند و برای پشتیبانی از حداقل بازرسی‌ها و مداخله در مرز متکی به این نوع حسابرسی هستند.
کارشناسان حسابرسی پس از ترخیص باید دانش کارشناسی در مورد حسابداری، تحلیل داده‌ها، شیوه‌های بین‌المللی تجارت و حمل‌ونقل داشته باشند. بر این اساس توصیه می‌شود که گمرک ایران آموزش کارکنان جوان را در دانشگاه، سازمان مالیاتی و سایر سازمان‌های مرتبط برای کسب دانش در مورد حسابرسی پس از ترخیص مورد توجه قرار دهد.

** اجرایی شدن مدیریت ریسک در گمرک ایران
بر اساس گزارش سازمان جهانی گمرک(wco)، گمرک جمهوری اسلامی ایران سیستم مدیریت ریسک را ایجاد کرده و اثربخشی آن تا حد زیادی بهبود یافته است. این سیستم مداخله گمرک را 50 درصد کاهش داده و تلاش می‌کند تا اثربخشی هدفگیری را بهبود بخشد. یک توصیه برای بهبود هدفگیری، استفاده از داده‌های دقیق‌تر است.
اکنون، گمرک ایران اطلاعات بارنامه حمل‌کننده (یا بارنامه کشتیرانی) را برای مدیریت ریسک مورد استفاده قرار می‌دهد و توصیه می‌شود که گمرک ایران گرفتن اطلاعات بارنامه «فورواردر» را برای هدف گیری و مدیریت ریسک اثربخش بیشتر مورد توجه قرار دهد.
علاوه بر استفاده از اطلاعات بارنامه فورواردر، گمرک ایران باید سوابق ریز تجار را از طریق حسابرسی پس از ترخیص و برنامه فعالان معتبر اقتصادی برای پشتیبانی مدیریت ریسک و هدفگیری جمع‌‌آوری کند.
به گزارش ایرنا، فورواردر عبارت است از شخصی که چگونگی حمل کالا را از طرف مشتری خود طراحی می کند، بدون این که خود الزاماً نقش حمل کننده را داشته باشد .
این اطلاعات توسط مانیفست الکترونیکی دریافت و در سامانه جامع امور گمرکی تجمیع می‌شود و شرکت‌های حمل‌ونقل در صورتی می‌توانند نسبت به صدور ترخیصیه اقدام کنند که پیشتر اطلاعات محموله‌های خود را از طریق مانیفست الکترونیکی در سامانه جامع گمرکی ثبت کرده باشند.

** صدور رای قبل از ورود و بانک اطلاعاتی تعرفه
همچنین بر اساس این گزارش، گمرک ایران صدور رای پیش از ورود در مورد طبقه ‌بندی کالا (تعیین تعرفه) را اجرا می‌کند؛ طبق بند 9 ماده 3 موافقت‌نامه تسهیل تجارت، اعضای WCO صدور رای پیش از ورود کالا را در مورد تعرفه و تعیین مبدا اجرا خواهند کرد و ترغیب می‌شوند که صدور رای پیش از ورود درمورد ارزش، معافیت، سهیمه‌ها و سهمیه‌های تعرفه‌ای و سایر اطلاعات را انجام دهند.
به گزارش ایرنا، سامانه جامع گمرکی پنجره واحد تجارت فرامرزی پانزدهم مهرماه 1393 با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی رونمایی شد.
تبادل اطلاعات در چارچوب سامانه جامع گمرکی موجب شفافیت و سلامت تجارت می شود و با همکاری سازمان های مرتبط، شرایط را برای افرادی که تجارت قانونی و سالم می کنند، آسان تر و عرصه را برای متخلفان و قاچاقچیان تنگ تر می کند.
همچنین تازه ترین قابلیت های این سامانه جامع اواخر دی ماه امسال در آیینی در محل گمرک مهرآباد رونمایی شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">