بیمه شاغلان سکوهای اینترنتی را پیگیری میکنیم
با ظهور اپلیکیشنها و گسترش شبکههای اجتماعی، بازار مشاغل مجازی داغ شده، اما این سبک از اشتغال هنوز خود را با برخی قواعد شغلی وفق نداده است. با افزایش و گسترش مشاغل اینترنتی، برقرار کردن پوشش بیمه برای شاغلین در این مشاغل به یکی از موضوعات قابل توجه تبدیل شده است. حال سؤال اینجاست که سازمانهای بیمهگر، ازجمله سازمان تأمین اجتماعی بهعنوان بزرگترین سازمان بیمهگر برای جذب این کسب و کارهای مجازی به عنوان بیمهپرداز، چه برنامهها و راهکارهایی دارد؟
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، در گفتوگو با «ایران»، درخصوص توسعه پوشش بیمه در جامعه بویژه برای مشاغل پلتفرمی خاطرنشان کرد: همه افراد جامعه باید از پوشش بیمهای برخوردار شوند. این امر در مورد شاغلان در سکوهای اینترنتی هم صدق میکند چرا که نوعی از اشتغال است و غالباً رابطه مزدبگیری بهصورت مجازی برقرار است.
میرهاشم موسوی، با اعلام اینکه براساس برآوردها 3 تا 4 میلیون نفر بدون بیمه در سکوهای پلتفرمی مشغول به کار هستند، اظهارداشت: براساس اصل 29 قانون اساسی، همه آحاد جامعه باید از پوشش بیمه برخوردار شوند و در این میان، فعالان شاغل در سکوهای مجازی با احتساب افراد تحت تکفلشان، یعنی حدود 12 میلیون نفر، از پوشش بیمه محروم هستند.
وی درباره بیمه رانندگان شرکتهای حمل و نقل اینترنتی گفت: درست است که تعدادی از رانندگان شرکتهای حمل و نقل اینترنتی این کار را به عنوان شغل دوم برگزیدهاند اما در این میان افرادی هم هستند که بهصورت تماموقت و ثابت از طریق اپلیکیشنهای حمل و نقل فعالیت میکنند و از بیمه برخوردار نیستند. این وظیفه تأمین اجتماعی است که به سراغ این سکوهای پلتفرمی برود و شرایط بیمه را برای فعالان آنها مهیا سازد. مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه در قانون برنامه هفتم توسعه، اینگونه مشاغل جزو بیمههای اختیاری قرار گرفته است، عنوان کرد: درحال تلاش برای ایجاد بسترهای قانونی لازم برای شاغلان در کسب و کارهای مجازی چه به صورت اجباری و چه بهطور اختیاری هستیم. وی گفت: وظیفه ما در تأمیناجتماعی پوشش بیمهای این افراد است و به فوریت و به شکل رسمی و قانونی به سراغ سکوهای اینترنتی
خواهیم رفت.